Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Prima zi de inscrieri la cele mai multe dintre facultatile ULBS

Prima zi de înscrieri la facultăţile din Sibiu a adus mai puţini candidaţi decât în anii trecuţi. Unul dintre motive este şi faptul că absolvenţii nu au apucat să îşi scoată diplomele de bacalaureat, de la licee. Colegiul Naţional “Octavian Goga” şi-a prelungit astăzi programul cu elevii până la ora 20.00, ca să poată elibera cât mai multe diplome de bacalaureat pentru elevii care au venit cu zecile la uşa instituţiei (foto).

“Suntem opt oameni, muncim pe bandă rulantă, de când am primit diplomele, de la ora 13. Îi înţelegem şi pe elevi, că vor să se înscrie cât mai repede la facultate, motiv pentru care am decis să prelungim programul până la ora 20 şi să nu închidem instituţia la ora 17, ca de obicei”, a declarant directorul de la Goga, Laura Dumitru.

Mulţi dintre cei care s-au grăbit astăzi să se înscrie la facultate speră să fie admişi, chiar dacă mediile cu care au promovat bacalaureatul nu sunt dintre cele mai bune. Media 7 la Bacalaureat le-a dat, însă, multora speranţa că pot deveni studenţi.

Unii dintre absolvenţii de liceu cred, însă, că este necesară reintroducerea examenului de admitere la facultate.

„Nu toţi ar trebui să intre doar cu mediile. Nu cred că toţi sunt îndeajuns de deştepţi ca să urmeze o facultate. Chiar nu cred”, a declarat, astăzi, una dintre absolventele care s-a înscris la Facultatea de Litere şi Arte a ULBS.

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu are şi câteva oferte promoţionale pentru candidaţii care se înscriu în primele zile.

“Candidaţii la admiterea facultăţii de Ştiinţe Economice au primit vouchere de reducere pentru achitarea taxei de înscriere. Taxa de înscriere este de 150 de lei, la opt dintre facultăţi, iar la Facultatea de Medicină, 250 de lei”, spune purtătorul de cuvânt al Universităţii, Daliana Drăguţescu.

Anul acesta, Universitatea din Sibiu are peste 1600 de locuri subvenţionate şi alte 2400 de locuri cu taxă, un număr similar cu oferta de anul trecut.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus