Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cele mai valoroase obiecte arheologice decoperite in ultimii ani de specialistii Muzeului Brukentahal, expuse la Palatul Brukenthal

Sunteţi pasionaţi de misterele istoriei? Vreţi să descoperiţi secretele arheologiei? Muzeul Naţional Brukenthal lansează în premieră o expoziţie dedicată celor mai spectaculoase descoperiri arheologice din România.

Expoziţia este parte a unui proiect cofinanţat prin fonduri ale Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi presupune etalarea celor mai valoare obiecte arheologice care au fost descoperite de o echipă interdisciplinară complexă compusă din peste 40 de specialişti, pe cele 9 şantiere de salvare ale Muzeului Naţional Brukenthal care au avut loc în ultimii doi ani.

Cu acest prilej sunt expuse peste 250 de obiecte arheologice, cele mai vechi datând de peste 8.000 de ani. Între piesele care fac parte din expoziţie se numără masca miniaturală de la Cristian I, carul votiv şi tezaurul monetar de la Miercurea Sibiului IV, sceptrul de corn de cerb de la Miercurea Sibiului III, vase întregi şi întregibile, figurine zoomorfe şi antropomorfe, amulete, unelte, piese de podoabă din siturile Turdaş, Cristian I-III, Miercurea Sibiului I-V.

Vernisaj va avea loc vineri, 19 iulie, de la ora 16:30, la Palatul Brukenthal, sala de expoziţii temporare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus