Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
12°C

Penne cu ansoa, broccoli, ardei iute si usturoi

Nu irosiţi un anşoa în ulei de măsline. Aici îl folosim pentru a găti usturoiul și ardeiul iute, înainte de a adăuga paste și broccoli în tigaie. Aceasta este concepută pentru a fi o rețetă ieftină.

Ingrediente:

- 400 paste penne

- 1 x 50g anșoa în ulei de masline

- 2 căţei de usturoi, fin feliat

- 1 linguriță de boia de ardei iute

- 1 căpăţână de broccoli (aproximativ 350g), tăiată în buchețele foarte mici

- sare și piper negru

Metodă de preparare:

Gătiţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj într-o oală mare cu apă clocotită sărată. Se pune o tigaie mare la foc mediu. Se toarnă 1 ½ linguri de ulei de la anşoa în tigaie și după ce se încălzeşte, se adaugă anşoa şi usturoi, iar peştele se rupe în bucăţi mici cu lingura în timp ce se găteşte. Se lasă la foc mic până când anşoa se transformă într-o pastă. Se adaugă boia şi se amestecă bine. Apoi se lasă la foc mic până este gata.

Când pastele mai au două minute până sunt gata, se adaugă broccoli în tigaia cu paste. Se mai lasă la foc două minute și apoi se scurge de apă, păstrând o ceaşcă de apă. Se pun pastele și broccoli în tigaia cu anşoa și se amestecă bine pentru a acoperi totul în sos de anşoa.

Dacă pasta de anşoa este prea groasă sau pastele un pic lipicioase, se adaugă un strop de apă de la paste şi se amestecă până când pastele sunt acoperite cu sos. Gustați și condimentaţi. Poftă bună.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/penne_with_anchovy_19322

Anșoa

Anșoa este un peste de dimensiuni foarte mici, care nu depășeşte 13 centimetri. Cel mai adesea este pescuit din Marea Mediterană. Peștele anșoa se poate conserva în saramură sau în ulei sau se poate lăsa la uscat. Românii foloseau acest peşte pentru a crea un sos denumit "garum". De asemenea, era produs în cantități industriale pentru că rezista foarte mult și putea fi comercializat în locuri cât mai îndepărtate. Astăzi este un ingredient de bază al salatei Caesar și al spaghetelor alla Puttanesca, dar este folosit ocazional și ca toping pentru pizza. Din cauză că anșoa are o aromă foarte puternică, este deseori folosit ca ingredient al sosurilor de peşte, incluzând și sosul Worcestershire. De cele mai multe ori, anșoa se găsește în comerț conservat, sub formă de rulouri sau fâșii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2030

Comentarii

4 comentarii

joseph

Acum 12 ani

Românii foloseau acest peşte încă de pe vremea lui Vlad si Menumorut mai ales când se întorceau din concediile pe care şi le petreceau pe Coasta de Azur. <br>Toamna, îşi făceau acest sos \"garum\" pe care îl ambalau in nişte desagi din piele de capră şi îl consumau în neştire cu varză murată si miere. Pizza nu era inventată pe-atunci.<br> Câte minuni publică ziarele din ziua de azi.
Raspunde

B.Utoru

Acum 12 ani

Ieri m-au externat de la Nr. 3 de la dezalcoolizare, mi-au zis ăia că-l aşteaptă pe un sas prost (scuzaţi pleonasmu\') - unu\' joseph - şi trebuie să eliberez salonul.
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

Au făcut rău că te-au externat. Io, în locul tău, i-aş da în judecată pentru malpraxis.
Raspunde

@2,@3

Acum 12 ani

foarte tari comm-urile voastre parca a-ti juca intr-o sceneta groaznica de Caragiale ,tineti-o tot asa ca deh ...trebuie sa mai si radem cat despre B.Utoru mai bine stateai la Nr .3 nu plateai taxe ,utilitati chit ca convietuiai numai cu decapati apropo pt Baselu n-au vreun salon liber ha ha ha ha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus