Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
9°C

Curtea de Apel Alba a respins cererea lui Johannis de a suspenda raportul ANI referitor la incompatibilitate

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins, în ședința de azi, solicitarea primarului Klaus Johannis de a suspenda raportul prin care Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a primarului Sibiului. În aprilie anul acesta, Johannis a fost declarat incompatibil de către ANI pe motiv că face parte din adunările generale ale acționarilor pentru societățile SC Apă-Canal SA și SC Piețe Sibiu SA.
”Respinge, ca lipsită de interes cererea de suspendare a raportului de evaluare formulată de reclamant”, arată judecătorii Curții de Apel Alba Iulia.
Purtătorul de cuvânt al Curții, Cosmin Muntean, a explicat pentru Turnul Sfatului că solicitarea primarului Sibiului era redundantă, motiv pentru care judecătorii au respins cererea: raportul pentru care Johannis a cerut suspendarea era deja în această stare, din moment ce primarul a dat în judecată ANI, cerând anularea raportului prin care a fost găsit incompatibil.
Prima înfățișare pe fondul acestei chestiuni (de anulare a raportului prin care Johannis a fost declarat incompatibil) este programată pe 16 septembrie 2013.

Declarații

ANI a anunțat că Johannis este în situație de incompatibilitate, din nou, în aprilie anul acesta. „Funcţia de primar şi viceprimar (...) este incompatibilă cu (...) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”, arăta ANI în primăvara acestui an, referitor la calitatea lui Johannis de membru în AGA Apă-Canal și Piețe Sibiu SA. La Apă Canal Johannis este membru AGA din aprilie 2009, iar la Piețe Sibiu SA, din august 2010. ”Societatea Pieţe care a fost înfiinţată de noi acum câţiva ani. ANI susţine că sunt incompatibil fiindcă reprezint municipiul Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor, lucru total fals. Nu am avut niciodată un astfel de mandat. Deci nu există cauza. A doua se referă la Societatea Apă Canal, care după înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a devenit operator regional. Toţi primarii comunităţilor care sunt în această Asociație sunt şi reprezentanţii comunităţilor locale în Adunarea Generală Acţionarilor la Apă Canal, care este operator regional, având comunităţi din judeţele Sibiu şi Braşov”, a replicat primarul Sibiului, în luna mai a acestui an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

unu\'

Acum 9 ani

Ha,ha,ha!Juristii Primariei n-au stiut chestia cu \'\'redundanta\'\'?Cred ca o sa apara in curind o noua propunere de schimbare de stat de functii din cadrul aparatului propriu.Ha,ha,ha!Ca sa citez un clasic (deja)\'\'Sa te c***ci pe tine cu stropi de ris\'\'!
Raspunde

hi, hi

Acum 9 ani

De unde sa stie, bietii de ei, ca-s specializati doar in retrocedari ilegale de imobile!
Raspunde

ha ha

Acum 9 ani

baaaa nu-i mai ajunge ciolanele , vitelul suge de la 7 oi si striga hoti . LA fel ca la partidele lui - fdsr - pnl - pdl - usl - curata tiganie . Daca eram eu in locul lui ce se intimpla .
Raspunde

biblie

Acum 9 ani

Vai voua celor ce vedeti ca-i alba si ziceti ca-i neagra.Vai voua.
Raspunde

giorgel

Acum 9 ani

ba cita ura aveti in voi ,va inteleg durerea nu mai puteti ajunge la cascaval [primarie ] bataliile pe care le luati din 4 in 4 ani cu scor de 90 la 4-5 procente pe care le adunati singura voastra speranta este sa-l gaseasca astia de la ani nod in papura bai sarantocilor si inconstientilor locuitori sibiului are nevoie de locuri de munca si siguranta materiala nu toti avem posibilitatea s-a fim rude si prieteni cu mai mari zilei servici de dat din clanta pentru sefu ,la un moment dat va puneti lumea in cap si va injura de nu aveti unde va ascunde ,bai itrebatil pe sefu vostru cite locuri de munca adevarate de alea care produc bani nu alea care baga mina in buzunaru contributorilor ,voi dupa ce sunteti niste capusi la bani publici atacati pe acest om integru ,asta nu sia angajat nevasta si copiii pe la institutile publice la munca trei schimburi nu vesnic la cascaval ,cind iti iei leafa te intrebi de ce o iei s-au cit ai transpirat pentru acesti bani ,.apucativa de marile proiecte si nu mai spera intro minune ,ca mai sunt si alti sasi care in cazu ca johannis va ajunge prim -ministru va fi viitori primari a sibiului noi vrem s-a mergem inainte nu inapoi ca racu
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

giorgele, tot supărat, tot supărat?
Raspunde

mosu

Acum 9 ani

apa canal si piete sibiu au bani multi iar primarul prieten cu ambi directori pusi de el, dirijau cum voiau ei acesti bani plus ca primea bani de la fiecare sedinta . De ce nu sa dus primarul la o firma slaba a primariei ,acolo nu au ce cauta bosi ca nu au bani ptr manevre ,Se zice in popor bani la bani si paduchi la paduchi
Raspunde

da

Acum 9 ani

Bravo, traiasca sinecurile si coruptia, Ponta a declarat la Sibiu ca va face ceva ca sa scape primarii incompatibili... Corb la cor nu-i scoate ochii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus