Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Intrare gratuita la Palatul Brukenthal din Sibiu

Muzeul Brukenthal îl sărbătoreşte vineri, 26 iulie, pe Baronului Samuel vonBrukentha şi pentru a marca ziua de naştere a baronului, muzeul oferă sibienilor şi turiştilor acces gratuit în Palatul Brukenthal.

Vizitatorii vor putea admira expoziţiile permanente şi expoziţiile temporare „Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre”, „Retrospectivă de afişe” a artisului Ştefan Orth şi „Cetăţile Domnului la marginea lumii”, realizată de Petre Beşliu Munteanu, Hermann Fabini, Louis Guermond, Ioan Vărzaru şi Daniel Bălţat.

Samuel von Brukenthal s-a născut laNocrich, pe 26 iulie 1721, ca fiu al judelui regal Michael Brekner, primind numele de botez Carl Samuel. Familia Brekner, cunoscută pentru tradiţia juzilor regali, avea la origine o veche familie de agricultori. Michael Brekner s-a remarcat prin loialitatea faţă de casa imperială de Habsburg în faza finală a revoltelor antihabsburgice din Ungaria, fiind răsplătit de Carol al VI-lea, în 1724, cu titlul de nobil cu drept de transmitere ereditară. Începând din 1724, familia se numeşte von Brukenthal. Susanna von Heydendorff, a doua soţie a lui Michael Brekner, venea din rândurile micii nobilimi săseşti din Transilvania, iar familia sa fusese înnobilată încă de la 1696. Samuel a fost al şaptelea copil şi mezinul familiei care reunea o fiică din prima căsătorie a judelui, alături de alte patru surori şi un frate.

Programul de vizitare este între orele 10:00 – 18:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

gogu de gogu

Acum 10 ani

cin’ naiba se ocupă de tehnoredactare p’aci pe la voi? femeia de serviciu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus