Miercuri,
24.07.2024
Ploi Scurte
Acum
21°C

Cel mai batran om din lume are 112 ani

Noul decan de vârstă al umanităţii are 112 ani, este de origine spaniolă şi locuieşte în statul New York, a făcut cunoscut vineri Cartea Guinness a Recordurilor, la o lună după decesul predecesorului său, japonezul Jiroemon Kimura, transmite AFP, citată de Agerpres.

Salustiano Sanchez Blazquez trăieşte în Grand Island, o localitate din apropiere de Cascada Niagara, la graniţa cu Canada, a precizat într-un comunicat Guinness, care i-a decernat titlul.

Jiroemon Kimura a murit, pe 12 iunie, de moarte naturală la vârsta de 116 ani. Potrivit celor de la Guinness, la 115 ani, Misao Okawa, născută în Japonia în 1897, deţine titlul de cea mai în vârstă femeie din lume.

Sanchez Blazquez s-a născut pe 8 iunie 1901 în satul El Tejado de Bejar din provincia Salamanca (vestul Spaniei) şi a emigrat în Cuba la vârsta de 17 ani.

Din Cuba, el a plecat în Statele Unite în august 1920. În 1934 s-a căsătorit cu Pearl, cu care a avut doi copii, John, 76 de ani, şi Irene, 69 de ani. El are şapte nepoţi, 15 strănepoţi şi 5 stră-strănepoţi.

El atribuie longevitatea sa faptului că în fiecare zi consumă o banană şi înghite un analgezic.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus