Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Centru de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap inaugurat la Cisnadie

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Cisnădie şi fost inaugurat marţi în prezenţa directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Mihaela Tolciu, a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a autorităţilor locale şi a prefectului Ovidiu Sitterli.

Centrul a fost finalizat în urmă cu câteva săptămâni, iar din 3 iulie aici au fost transferaţi 50 de beficiari de la CITO Dumbrăveni. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Cisnădie este ultimul dintre cele patru centre nou înfiinţate în urma derulării de către fundaţia SERA România a proiectului Restructurarea CITO Dumbrăveni, în cadrul Programului de Interes Naţional “Restructurarea instituţiilor de tip vechi destinate persoanelor adulte cu handicap şi crearea de servicii alternative de tip rezidenţial”.

“Centrul găzduieşte 50 de beneficiari şi a fost înfiinţat în cadrul proiectului ”Restructu¬rarea CITO Dumbrăveni”, alături de centrelele de la Tălmaciu, Mediaş şi Dumbrăvei II. Aici sunt şase aparteamente a câte trei camere şi un living, cabinet mediacl şi cabinete pentru terapie”, a spus Mihaela Tolciu.

Proiectul a fost demarat pentru restructurarea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni care a ajuns să găzduiască la un moment dat 420 de benefiaciari.

Banii pentru proiecte au fost alocaţi de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - 9.057.194,04 lei, de Fundaţia Sera Romania - 487.998,48 lei şi Consiliul Judeţean Sibiu a pus la dispoziţie terenurile din Cisnădie, Mediaş şi Tălmaciu şi clădirea din Dumbrăveni.

„Vreau să le mulţumesc tutururor celor care au contribuit la restructurarea centrului. Au fost probleme la alimentarea cu apă şi la canalizare, dar s-au rezolvat. Mulţumim în special Fundaţiei SERA care a avut o mare contrbuţie. Aici avem persoane cu handicap găzduite şi e un pas înainte în privinţa asistenţei sociale din România. Dar proiectul nu se opreşte aici şi sperăm să putem renova toate centrele care ţin de Consiliul Judeţean. Să fie într-un ceas bun şi să le oferiţi beneficiarilor cele mai bune condiţii, din suflet”, a declarat Ioan Cindrea. Nu doar cele 50 de persoane cu handicap de la Cisnădie au benficiat de transferul într-un nou centru, ci şi alţi 150 de beneficiari, distribuţi în Cen¬trul de

Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Tălmaciu 1, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Mediaş şi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională Dumbrăveni II. În centrul din Cisnădie locatarii vor benefiacia nu doar de o locuinţă, dar şi de servicii de recuperare, îngrijire individualizată, asistenţă medicală adaptată nevoilor şi consiliere.

„În calitate de reprezentant al beneficiarilor vă mulţumesc pentru acest centru. Ei provin dintr-un mediu onest, dar de-a lungul vieţii cei mai mulţi au fost purtaţi în diferite centre, însă acum se bucură că sunt aici” a spus şi Marius Hămbăşan, unul dintre beneficiarii centrului.

Pentru construirea şi dotarea Centrul de Recuperare şi Reabilitare Persoane cu Handicap Cisnădie s-au alocat 2.424.430,05 lei, dintre care 184.274 lei au fost distribuiţi pentru dotări, iar 2.240.156,05 lei pentru construcţie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Eugen Emerich

Acum 8 ani

Sper sa aiba bilet de voie atunci cand merg prin oras cand vor face ravagi
Raspunde

ingu\'

Acum 8 ani

Aia din poze sunt primii locatari?
Raspunde

@ingu

Acum 8 ani

ba sa stii ca s-ar putea sa fie primii reabilitati nu vezi ce fete palide au si se uita cam dezorientati ,cine stie unde-i facuta poza ,sper ca nu la Guantanamo in fata plutonului de executie ,oricum mai ingu m-ai facut sa ma stric de ras ,esti tare frate
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

doamna Tolciu e gravida?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus