Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Podium la etapa de casa pentru Calin Bucur si Alexandru Ardelean

Echipajul sibian Călin Bucur/Alexandru Ardelean a luat startul la cea de-a V-a etapă a Campionatul Naţional de Raliuri, Sibiu Rally cu gandul de a ajunge la final, dar şi de a face o figură frumoasă în faţa propriilor suporteri. Fiind deja familiarizat cu probele speciale din jurul Sibiului, după ce a parcurs în 2010 şi 2011 raliul ca şi forlighter, Călin a reusit să ajungă în ultimul parc închis şi a urcat şi pe a treia treaptă a podiumului Cupei Suzuki.

"Procesul de familiarizare cu mașină și copilotul a funcționat și la primul macadam în această formulă. Ne bucurăm că am terminat cel mai dur raliu din campionat, deși nu am fost feriți de probleme. În prima zi, pe PS Crinti, am îndoit un braț, iar în cea de-a două zi, pe PS Şanta Max 1 am spart rezervorul, dar cu un foarte mare noroc, am reușit să ajungem în parcul de service. Mulțumesc echipei Suzuki România care mi-a dat rezervorul pe care îl aveau de rezervă, dar și băieților din echipa de asistenţă TTH Motorsport care l-au schimbat în 9 minute", a declarat Călin Bucur.

Mulțumită rezultatului de la Sibiu Rally, echipajul Bucur/Ardelean urcă pe prima poziție în clasamentul după trei etape ale Cupei Suzuki, însă ecartul față de următorii clasați nu este unul mare, lupta pentru prima treaptă a podiumului la final de an fiind foarte strânsă.

"Deși ne doream doar să ajungem la finalul raliului de casă, am reușit să urcăm și pe podium. Sunt încântat de parcursul nostru și sper să avem o evoluție ascendentă în continuare", a declarat Alexandru Ardelean, copilotul echipajului sibian.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri va avea loc la Arad, în perioadă 23-25 august.

"Mă bucur că în față propriilor suporteri am reușit un rezultat care ne-a permis să trecem la conducerea Cupei Suzuki. Sper să reușim să ne prezentăm și la Arad pentru a încerca să ne păstrăm poziția la Cupă, însă momentan participarea noastră este incertă din cauza bugetului", a declarat pilotul sibian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus