Vineri,
12.09.2025
Innorat
Acum
17°C

Supa de morcov si coriandru

O supă sănătoasă și savurosă cu coriandru proaspăt. Serviți cu brânză și pâine cu ceapă la o cină sau la masa de prânz.

Ingrediente:

-1 lingură de ulei vegetal

-1 ceapă, feliată

-450g morcovi, felii

-1 linguriță de coriandru

-2 l bulion de legume

- un buchet mare de coriandru proaspat, mărunțit

- sare și piper negru proaspăt măcinat

Metodă de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se adaugă ceapă și morcovi. Gătiți pentru 3-4 minute, până când începe să se înmoaie.

Se amestecă coriandru și se condimentează. Gătiți timp de 1 minut. Se adaugă supa de legume și se aduce la fierbere.

Fierbeți la foc mic până când legumele sunt fragede. Apoi se mărunțesc cu un mixer sau de bagă într-un blender până se omogenizează.

Apoi se reîncălzește într-o tigaie curată, se adaugă coriandru proaspăt și se servește.

Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/carrotandcorianderso_1919

Coriandru

Coriandrul este încă una dintre ierburile aromatice foarte folosite în bucătărie. Coriandrul este folosit în bucătăriile din Europa, de pe continentul american, Orientul Mijlociu şi Africa de Sud, iar în Asia este ceea ce se numeşte pătrunjel. Planta este cultivată mai ales în Maroc şi România, deşi cele mai mari cantităţi provin din Egipt şi China. Frunzele au un gust deosebit de al seminţelor, cu un plus de nuanţă acidă, însă întreagă plantă poate fi folosită. Frunzele proaspete sunt folosite mai ales în mâncărurile din Asia de Sud, în bucătăria chineză şi în anumite mâncăruri mexicane, în timp ce în cele indiene sunt gătite până savoarea se diminuează. Rădăcinile şi seminţele au o aromă mai puternică decât a frunzelor şi sunt folosite în bucătăriile din India, Germania, Rusia şi alte părţi ale Europei şi Americii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 534

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus