Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Atac cibernetic de nivel mondial prin Whatsapp

Atac cibernetic de nivel mondial prin Whatsapp

Grupul israelian de supraveghere cibernetică NSO Grup a fost dat în judecată de Facebook. Compania din Israel ar fi efectuat un atac informatic împotriva utilizatorilor platformei WhatsApp în cursul acestui an, potrivit Mediafax. Atacul a vizat jurnalişti, diplomaţi, activişti ai drepturilor omului, oficiali guvernamentali de rang înalt şi alte persoane, potrivit plângerii făcute la Tribunalul Districtual din San Francisco.  

Facebook vrea să interzică grupului NSO să mai poată accesa sau să încerce să acceseze WhatsApp și serviciile Facebook. Au solicitat și despăgubiri a căror valoare nu a fost precizată. Reprezentații NSO nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

NSO s-ar fi folosit de o lacună a WhatsApp pentru a ataca cibernetic telefoane, provocând consternare la nivel internaţional când atacul a fost făcut public, în luna mai a acestui an. La momentul respectiv, WhatsApp a anunţat că vulnerabilitatea a fost folosită pentru a ataca ”un număr selectat de utilizatori”, dar nu a oferit alte informaţii. Softul NSO de atacare a telefoanelor a fost implicat anterior într-o serie de abuzuri ale drepturilor omului din America Latină şi Orientul Mijlociu, inclusiv într-un scandal de spionaj în Panama şi o încercare a a spiona un angajat al Amnesty International din Londra.

sursa foto principal: whatsapp.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus