Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Ucraina vrea Transnistria. Daca Romania va absorbi Moldova

Ucraina ar trebui să fie pregătită să integreze Transnistria, dacă România va încerca să absoarbă Republica Moldova, declară deputatul ucrainean Eduard Leonov, membru al partidului naţionalist Libertatea. "În urma unor evenimente geopolitice din secolul al XX-lea, teritoriile etnice ale Ucrainei au fost divizate de patria mare prin frontierele statelor vecine", a afirmat Leonov. "În special, Republica Moldova, după destrămarea Uniunii Sovietice, a primit drept moştenire Transnistria", a adăugat el, citat de Mediafax.
Deputatul ucrainean a subliniat că teritoriul transnistrean "nu este străin pentru Ucraina" şi că asupra lui ar trebui instaurat protectoratul Kievului. "Nu suntem interesaţi de acutizarea conflictelor teritoriale, dar nu avem dreptul să stăm deoparte când «jucători» externi decid soarta teritoriilor noastre etnice. În caz că România va absorbi Republica Moldova, noi trebuie să ne declarăm pregătiţi de reintegrarea Transnistriei în componenţa Ucrainei", a declarat Leonov.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

istoric

Acum 9 ani

STEFAN CEL MARE le-a spus polonezilor ; va dau voie sa treceti pe teritoriile mele dincolo de Nistru si sa va intoarce-ti pe acelasi drum . Rusi au vrut iesire la gurile Dunarii si au luat sudul Moldovei .Transnistri este tot teritoriul nostru , cu majoritatea populatiei oropsite si priganite de sute de ani . Ce minunat ar fii sa fie si alti de la noi din tara , precum ei de patrioti .
Raspunde

@istoric

Acum 9 ani

Musatini ..origine poloneza..
Raspunde

D

Acum 9 ani

Daca e sa fim corecti, Ucraina ar trebui sa ne dea inapoi sudul Basarabiei si partea de Nord a Bucovinei. Mai mult, Polonia si Slovacia ar trebui sa aiba si ele pretentii teritoriale de la Ucraina si astfel sa redevenim vecini cu aceste 2 state puternice
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus