Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A VIII-a editie a festivalului ARTmania a debutat cu trupe romanesti si s-a incheiat cu Lacrimosa

Mii de sibieni şi de turişti au ales să dedice weekend-ul trecut rock-ului, aşa că şi-au luat bilete şi au petrecut trei zile alături de Lacrimosa, Within Temptation, Haggard, Xandria şi alte zece trupe care au urcat pe scena ARTmania.

Concertele ARTmania au început joi cu patru trupe, autohtone și internaționale - Deine Lakaien, Lights Out, The Mono Jacks și Mes Quins.

Deine Lakaien a susţinut un concert inedit, în a curtea Palatului Brukenthal, acompanită de un joc de lumini şi de aplauzele celor prezenţi.

Tot joi, în Piaţa Mică a avut loc lansarea cărţii ”Hârtiile Masculului”, de Silviu Gherman. Combinand ideea de cultural și neconvențional, lansarea a fost urmată de un concert, astfel spectatorii l-au cunoscut pe Silviu Gherman atât în postura de scriitor, cât şi ca muzician, în trupa Mes Quins.

„Încă de la începuturi, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală menită să ofere publicului cât mai multe evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum: concerte, expoziții de artă, lansări de carte sau proiecții de film. Muzica este, într-adevăr, componenta de bază de la care a pornit totul. Pentru 2013 am pregătit o serie de manifestări, dintre care lansări de carte, expoziții de fotografie, proiecții de film și o serie de ateliere creative”, a declarat Codruţa Vulcu, directorul fesrivalului.

Vineri, prima zi din weekend, a debutat cu trupa Aeon, care trebuia să fie urmată de Alternosfera, dar concertul lor a fost anulat din cauza unor probleme de sănătate ale solistului. De la ora 19:00 pe scenă a urcat Amaranthe, urmată de cei de la Haggard care au fost îndelung aplaudaţi de public. Ansamblul muzical eclectic Haggard este condus de Asis Nasseri, un artist excepţional de origine afgano-germană, care le compune toate piesele. Cei aproximativ 20 de muzicieni au interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese folosind instrumente clasice şi medievale ca violoncelul, oboiul, harpa, vioara, timpanul flautul. Seara s-a încheiat cu Within Temptation, care a reuşit să adune mii de spectatori în faţa scenei.

Ultima seară în care s-au auzit concerte în Piaţa Mare şi în Piaţa Mică a fost sâmbătă seara, când trupele româneşti Coma şi Omul cu Şcobolani au dat startul la distracţie, iar Xandria, Orphaned Land şi Lacrimosa au încheiat a cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Artmania, pe o ploaie torenţială, care nu a reuşit însă să îi sperie pe fanii veniţi la concert.

Foto: www.rtv.net

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus