Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cindrea: N-a fost retras Mun. Sibiu din CA al Aeroportului. Vor fi criterii mai stricte

Președintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că viitorul Consiliu de Administrație al Aeroportului Sibiu va avea doar cinci membri din care un reprezentant al Ministerului de Finanțe și alți patru specialiști în domeniu care au trei obiective: creșterea traficului de călători, dezvoltarea activității CARGO și dezvoltarea serviciilor non-aeroportuare. ”N-a fost retras din Consiliul de Administrație al Aeroportului Municipiul Sibiu. Din Consiliul de Administrație au fost retrași doi reprezentanți ai diverselor ministere care nu au mai venit. Și am trecut pe Ordonanța 109 la constituirea noului CA, conform noii legislații. Suntem în procedură, comisia a fost stabilită de către CJ și zilele acestea va fi dată publicității într-un grafic de depunere a solicitărilor de selecție, de prezentare finală a membrilor CA. Cinci membri vor fi în CA și ei vor avea ca atribuții să selecționeze viitorul manager și vor avea ca obiective ulterioare creșterea traficului de călători, dezvoltarea activității CARGO pe aeroport și servicii non-aeroportuare în aeroport care să asigure condiții optime pentru aeroport”, a declarat președintele CJ Sibiu.

Singurele instituții care vor mai avea un reprezentant de drept în CA vor fi Ministerul Finanțelor și Consiliul Județean Sibiu, autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu. Alături de aceștia vor fi mai fi desemnați de către o comisie alți trei membri ”cu experiență în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăți comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei”, după cum se arată în hotărârea adoptată. ”Acolo este un reprezentant obligatoriu al Ministerului de Finanțe. Ceilalți ctred că poate fi unul al CJ, restul nu, vor fi specialiști”, a declarat vicepreședintele CJ Sibiu, Ioan Bnciu.

Viitorul Consiliu de administrație al Aeroportului Internațional Sibiu va avea doar cinci membri, printre care nu se vor regăsi și cei ai Primăriei Sibiu, după cum au decis aleșii județeni în cadrul celei mai recente ședințe extraordinare. Singurele instituții care vor mai avea un reprezentant de drept în CA vor fi Ministerul Finanțelor și Consiliul Județean Sibiu, autoritatea tutelară a Regiei Autonome Aeroportul Internațional Sibiu. Alături de aceștia vor fi mai fi desemnați de către o comisie alți trei membri ”cu experiență în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăți comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei”, după cum se arată în hotărârea adoptată de CJ Sibiu.

Până acum la această decizie, din CA al Aeroportului făceau parte nouă membri: doi din partea CJ Sibiu, doi din partea Primăriei Sibiu (instituție prin intermediul căreia au fost finanțate jumătate din lucrările de dezvoltare a Aeroportului) și alți patru membri desemnați de tot atâtea ministere: cel al Muncii, al Apărării Naționale, al Finanțelor și unul din partea Ministerului Transporturilor. Cel de-al nouălea membru era directorul general al RA Aeroportul internațional Sibiu, recent demis. Remunerația anuală pentru un astfel de membru era de aproximativ 500 de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ion

Acum 10 ani

Cursa sibiu munchen va fi anulata!!! ***stirileprotv.ro/stiri/financiar/se-opresc-zborurile-catre-o-importanta-zona-turistica-a-romaniei-de-ce-renunta-tarom-la-multe-curse.html
Raspunde

licitatie

Acum 10 ani

bai ai promis curse noi cu destinati precum ;madrid -sibiu .sibiu -barselona ,sibiu -roma etc ,ba nu ne mai duce cu presu ca deocamdata tot ce se face in judet este meritu fostului consiliu judetean de pina in 2012 ,reparatia pistei ,noul cargo etc ,s-a facem dar s-a nu facem si asta este o tehnica de manipulare tipic comunista de marele proiect ce s-a mai vorbim ma refer la spitalu regional promis cu surle si trimbite in campanie ,cindrea salveazane
Raspunde

SB

Acum 10 ani

aufpassen ...
Raspunde

@3SB

Acum 10 ani

aufpassen?ok,ich habe verstanden,aber warum aufpassen?ist jemand gefarlich in der nahe??kannst du das erklaren?
Raspunde

SIBIANUL

Acum 10 ani

Scoaterea reprezentantului Mun.Sibiu din CA este o MARSEVIE !!! Ce cauta ministerul muncii in CA ? Care specialisti ???Vezi ce bine merge Taromul !!! Specialisti de la mitici ...TRIST !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus