Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Regionalizarea, varianta pe ambulante: Sibiul va fi condus de la Tg. Mures

Cele 40 de servicii judeţene de ambulanţă vor fi reorganizate în şapte şervicii regionale, după modelul pilot realizat în 2009 prin comasarea Salvării Bucureşti cu cea din Ilfov, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat joi în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS).

Proiectul de HG prevede înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Nord Vest, Centru, Vest, Sud Vest, Sud, Sud Est, Nord Est, la care se adaugă Bucureşti-Ilfov, prin reorganizarea unor ambulanţe judeţene şi desfiinţarea altora.

"La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din România suferă de grave neajunsuri, care au fost semnalate de repetate ori. Problema majoră o constituie separarea administrativă şi operativă între serviciile judeţene de ambulanţă din cadrul unei regiuni, ducând la disfuncţionalităţi grave în acordarea asistenţei medicale de urgenţă în zone apropiate din aceeaşi regiune. Serviciile Judeţene de Ambulanţă funcţionează în zone administrative bine determinate şi care nu permit organizarea intervenţiei în mod eficient. De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse zone ale ţării, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile în zona administrativă respectivă, când la distanţe mici se află ambulanţe libere în zona administrativă limitrofă", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

În aceste condiţii, unica soluţie de remediere a problemelor de intervenţie şi de promptitudine este gruparea serviciilor judeţene de ambulanţă pe regiuni, susţin iniţiatorii proiectului.

Toate serviciile regionale de ambulanţă vor fi instituţii publice cu personalitate juridică în subordinea MS, se arată în proiect.

Serviciul Regional de Ambulanţă Centru va fi înfiinţat prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Mureş şi desfiinţarea serviciilor judeţene de ambulanţă Alba, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna, urmând să aibă sediul în Târgu Mureş.

Acelaşi proiect prevede că serviciile regionale de ambulanţă înfiinţate prin reorganizarea serviciilor judeţene Cluj, Mureş, Timiş, Dolj, Prahova, Constanţa şi Iaşi asigură asistenţa medicală de urgenţă, transport sanitar asistat, consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat de pe raza judetelor respective.

Odată cu intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, personalul din cadrul serviciilor judeţene, dar şi cel cu specialităţi medico-sanitare şi auxiliar sanitar va fi preluat în totalitate, în interesul serviciului şi cu aceleaşi drepturi salariale, la serviciile regionale.

Pentru personalul tehnic, economic, informatic, administrativ şi de deservire, preluarea se face cu respectarea normativului de personal în vigoare, prevede proiectul de HG.

Proiectul de HG se află în dezbatere publică până la 22 septembrie.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

ALEX

Acum 8 ani

sa va fie rusine.Dupa ce s-a facut asa modern sediul.....
Raspunde

Razvan

Acum 8 ani

:))) Eu cred ca nu ai vazut cum sta Tg-Muresul.
Raspunde

atentie,

Acum 8 ani

e vorba de sediul ADMINISTRATIV, nu de cel efectiv! Masinile tot acolo vor gara.Pe tacute, regionalizarea prinde contur...Dar Alba (faptic legata de Cluj) nu prea are ce cauta aici.
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Aceste reorganizări sunt de fapt concedieri mascate. Ce rost are să faci acum un serviciu regional cu sediul la Tg. Mureş când în 1-2 ani vrei să formezi aici 2 regiuni cu capitalele la Sibiu şi Braşov unde vei muta şi conducerile ambulanţelor viitoarelor regiuni?
Raspunde

@Dan

Acum 8 ani

Dane cine ți-a spus tie ca Sibiul o sa fie capitala regională ? Tg Mureș are probabil cea mai mare tradiție medicală si infrastructura in medicina din toate județele din regiunea centru. Când se va face regionalizarea versiunea circ si teatru pt mocangii probabil ca o Sibiul o sa ia locul 1 fără drept de apel
Raspunde

Val

Acum 8 ani

Vad ca regionalizarea preconizata de \"conducatorii\" nostrii continua pe tacute, fara sa ni se explice cum va functiona si ce avantaje vor fi. Este adevarat ca Tg Muresul este mult peste toate regiunile din centru in domeniul medical, dar ma intreb cum vor functiona practic toate aceste centre, cum vor functiona din pct de vedere birocratic (stim ca sint calculatoare) dar la noi, telefonul si calculatorul pot fi nefunctionale din multe pct de vedere. Aparent vor disparea niste functii de sefi si se va face o reducere de salarii ale acestora
Raspunde

Ambulanta

Acum 8 ani

O sa fie o mare degringolada atunci cand se va conduce de la Mures activitatea din Sibiu, in plus bani si asa putini se vor impartii preferential. Tot pacientii vor suferii.
Raspunde

SPITAL

Acum 8 ani

AVETI rabdare vinzarile deconcentratelor continua ,si tu mai ala cu tg muresu ial si pe nsu in suflet si mutate in tg mures nu mai fa propaganda annti sibiu ca stim cine este in spatele tau ,ba astia sunt alea 11 000 de noi locuri de munca ,ba sti de ce am ajuns unde suntem ca atit comunisti cit si voi cripto comunisti ati sabotat dealungu timpului actu medical din sibiu ,sasi aia pe care ii injuri si ii jignesti tot timpu a creat si lasat spitale performante si industrie de tot felu ,ati venit voi astia priceputi si uite unde am ajuns s-a vina sa va dea note aia de cind sibiul avea clinici medicale sareau prin copaci ,ba dativa deoparte ca ati facut destul rau sibiului se vede ce va doare performanta sibiului medical prin cotitele si satrimbele pe care le puneti lui JOHANNIS s-a construiasca noul spital si asta spune totul lasati in paragina si dupa acea ne uitam in ograda altora ,si voua politiceni de sibiu uitativa la ala de la tg mures de ii spune ministru sanatati ce non partinic este hala gindire intre timp va multumim partid iubit ce neati mai scapat de niuste locuri de munca dupa cele de la finante si destructurarea sibiului continua ,avem ce am votat
Raspunde

sanitar

Acum 8 ani

SOLUTIA VIITORULUI ESTE AMBULANTA LA DOMICILIU; dar facuta de persoane fizice private -specializate in aceasta. Este dureros ca sunt cazuri de ambulanta privata doar pe unele criterii si pile!!!!!!!!!, deoarece performanta si concurenta de pret -calitate nu se face astfel.VEZI EX ALTOR TARI.....
Raspunde

Sibiu

Acum 8 ani

Bai Cindrea nu mai vinde sibiul. Ne indreptam cu pasi repezi spre a doua cadere a sibiului. Si Ceausescu a facut o data asta. Serios o sa omorati sibiul.
Raspunde

neutru

Acum 8 ani

1 cel mai bun primar din lume vice p n l 2 cel mai bun presedinte de consiliu jud.si alti senatori si deputati de sibiu, care nu sint in stare sa faca nimic ptr oras si judet halal sa le fie.
Raspunde

aron

Acum 8 ani

Ambulanta dinMmures e frectie pe picior de lemn. Aici Smurd-ul lui Rafat e la putere. Ambulanta se desfiinteaza pentru ca majoritatea solicitarilor facute de ei nu sunt urgentede grad 0. Urgenteleefective le face Smurd-ul. Asa a vrut Arafat si asa va fi. Intotdeauna ambulanta a stat in coastele lui Arafat. Acum si-a vazut visul cu ochii. Distrugerea incet dar sigur a serviciilor de Ambulanta. Cum va explicati ca Ambulanta de la Timis merge foarte greu, se taraie si pentru asta va fi centrul regiunii de vest?
Raspunde

Ss

Acum 8 ani

TARGU MURES capitala ambulantei pt ca sunt cei mai tari din regiune la servicii medicale BRASOV capitala regională pt este orașul cu pop cea mai mare ,PIB ul cel mai mare si a atras cele mai multe fonduri europene SIBIU capitala tiganilor pt ca are cei mai mulți tigani,regii tiganilor sunt din Sibiu si circ (ei zic ca sunt piese de teatru cu intrare gratuită) Așa fiecare primește ce merita
Raspunde

colombo

Acum 8 ani

ba tu sa mergi la tg.mures sau brasov si sa ne lasi.Ai vindut Sibiul pe bani,functii ptr.tine,neamuri si prieteni
Raspunde

csaba a.

Acum 8 ani

sibiu = oras de cãcat cu oameni de cãcat
Raspunde

www

Acum 8 ani

Si cum va functiona, cand am nevoie de ambulanta sun la Tg- Mures pentru aprobare ? Doamne cum ne prostim...
Raspunde

@www

Acum 8 ani

Www întrebarea ta stupida ne mai arată încă o data cât de limitati sunt sibienii
Raspunde

dan

Acum 8 ani

BANI INTELIGENT (IP 95.77.128.98) CUM SA FACI BANI MULTI REPEDE, USOR SI LEGAL Cea mai noua metoda de a face bani pentru romani! Bani rapid si sigur pe internet. Testat! Eu am facut 3000.00 de lei in 3 saptamani!!! E ra...ndul tau!!!!!! ......Fun......ctioneaza!!!! Singurul care functioneaza cu adevarat!!! Nu risti, nu castigi. Nu este nici o gluma,crede-ma! Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit iti pot schimba viata (si portofelul!), depinde numai de tine \"poti face bani usor si repede\" .Crede-ma: am incercat toate metodele posibile (si legale).Aceasta este cea mai usoara si mai rapida cale. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. Merge! E testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul. Eram sceptic, totusi... in urma cu ceva vreme navigam aiurea pe internet (probabil la fel cum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 6 lei. Imediat m-am gandit \"chestia asta trebuie sa fie vreo escrocherie\". Dar, curios fiind, am continuat sa citesc. Articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 1 leu la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol . Apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe internet sau prin mail la cat mai multe adrese. Pur si simplu! Dupa ce am analizat chestiunea si dupa ce am discutat cu cativa prieteni m-am hotarat sa incerc. La urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 6 lei si 6 timbre? Cum este si normal, la inceput eram sceptic si chiar ingrijorat in privinta aspectului legal. Asa ca m-am interesat la PTTR si mi-au confirmat ca intr-adevar e legal! Deci am facut infima investitie de 6 lei. Surpriza!...Ghiciti ce s-a petrecut !!! .. Intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 37 de lei .La sfarsitul celei de-a doua aveam 109 lei . In a treia saptamana stransesem 2 547 lei ! Si banii continua sa vina cu repeziciune. In mod cert a meritat sa cheltui cei 6 lei si cele 6 timbre (am cheltuit mult mai mult jucand la loto si la bingo!). Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. In primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana. Cum? Pasul 1: iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : \"M-am adaugat la lista ta\", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). acum iei 6 bancnote de 1 leu si pui cate una in fiecare din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui fiecare coala in cate un plic si inchizi plicurile. Ar trebui sa ai acum 6 plicuri sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 1 leu. Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese: 1) op 1 cp 4 -> urziceni; jud. ialomita; cod:925300 2) Belba Andreea Laura Str.Albastrelelor nr.3 cod : 300320 Timisoara jud. Timis3) Barbucenescu Ramona, strada Aleea Gladiolelor, nr 2, bloc c19 ap 14, cod postal 240086, Ramnicu Valcea, jud. Valcea 4) Baiasu Laurentiu Florian, strada: Aleea Mioritei,nr. 2, bl.n5, sc. a, ap. 19, cod postal: 240226, ramnicu valcea, jud. valcea. 5) Lungu Emil, Strada Doctor Telemac nr 8, bl 8 sc 4 ap 79, cod postal 620171, Focsani, Vrancea 6)Florea Daniel Cisnadie,str.Unirii nr.60 jud. Sibiu,Oficiul Postal Cisnadie CP 3. Pasul 2: Acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4,etc...). Astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa ta aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca daca te vei pune in alta pozitie decit cea de-a 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie sa nu trisezi si sa trimiti plicurile, deoarece altminteri, te excluzi singur din circuit semanind neincrederea. Pasul 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri (sunt o groaza). 200 este atat cat iti trebuie dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi textul cu cursorul mouse-ului si sa il copiezi in memoria calculatorului(\'copy\' din meniul \'edit\'); deschizi un fisier gol cu \'notepad\'(\'file\'...\'new\') si inserezi textul ca sa iti adaugi numele in pozitia a 6-a (\'edit\'... paste\'); salvezi fisierul cu extensia .txt. acum cauti pe internet newsgroup-uri (forum-uri on-line, message board-uri, site-uri de chat, de discutii) romanesti bineinteles, sau la diverse adrese e-mail pe care le cunosti si publici articolul. Va sugerez sa treceti ca subiect un titlu cat mai atractiv pentru ca acesta il vor vedea cei ce viziteaza aceste site-uri. Gata! Felicitari... Nu ar trebui sa iti ia mai mult de 30 de secunde pentru fiecare newsgroup! Tine minte : Mai multe newsgroup-uri inseamna mai multi bani! Tot ce trebuie este un minim de 200! Calcule...Vei incepe sa primesti bani in cutia postala in cateva zile! Daca vrei poti sa iti inchiriezi o casuta postala din cauza numarului mare de scrisori pe care le vei primi. De ce? Din cele minim 200 de publicari pe care le-am facut sa spunem ca primesc 5 raspunsuri (un exemplu foarte-foarte mic). Deci am castigat 5 lei cu numele meu pe pozitia a 6- a. Acum fiecare din cele 5 persoane care tocmai mi-au trimis cate o scrisoare, publica la randul lor minimul de 200 de articole cu numele meu pe pozitia a 5-a si primesc si ei cate 5 lei.eu primesc astfel 5*5*5 lei = 25 de lei. Continuand exemplul cu acest numar mic (5) de persoane care raspund la articol, castig 125 de lei cu numele meu pe pozitia a 4-a, 625 de lei cu numele meu pe pozitia a 3-a, 3125 de lei pe pozitia a 2-a si ... da! 15625 de lei cu numele meu pe pozitia intai. Uimitor! Daca fiecare participant publica articolul de minim 200 de ori! Si totul cu o investitie initiala de 6 lei si 6 timbre. Cand numele tau nu se mai afla in lista poti sa repeti procedura : iei ultima varianta a articolului si trimiti cate 1 leu la adresele care se afla in lista, punandu-ti numele pe pozitia a 6-a acum publici articolul din nou de minim 200 de ori. Va dati seama ca in fiecare zi mii de oameni intra pe internet si citesc aceste articole asa cum citesti tu acum !! Asa ca iti poti permite 6 lei sa vezi daca merge cu adevarat? Cred ca da... unii au spus \"dar daca lumea se satura si nu mai trimite nimeni nici un ban?\" Ce sanse sunt sa se intample asta cand zilnic se alatura 20- 50.000 de useri noi la internet dintre care foarte multi citesc astfel de anunturi si sunt dispusi sa incerce ? Jucati cinstit si corect si adresa ta va ajunge pe mii de forumuri, astfel vei primi mii de plicuri. In fiecare zi intra sute sau mii de oameni pe forum! Veti avea numai de castigat!!! Jocul se bazeaza pe o binecunoascuta lege din economie si anume legea multiplicarii pe care cred ca poti sa o intelegi. Cred ca marile magazine se imbogatesc pt ca tu ai cumparat o sticla de vin? Nu... Se cumpara industrial .. Deci daca joci corect si trimiti plicuri adresa ta va parea pe mult mai multe site-uri si vrei primi cu muuult mai multi bani! Bafta! !!!!!!!! P.S. Foarte important: o sa intalnesti oameni care nu sunt de acord cu asta si care nu au curaj sa incerce sa se imbogateasca inteligent. Acestia se multumesc doar sa injure (mai mult nu pot). Trebuie doar sa-i ignori asa cum fac eu, joaca si o sa vezi cum plicurile incep sa soseasca. Daca ai incredere si perseverezi o sa-mi multumesti cat pentru cei care nu joaca... Va raciti gura degeaba, eu primesc zeci de plicuri cu bani si o sa continui sa joc... Bafta !!!
Raspunde

@dan

Acum 8 ani

te plicisesti la puscarie, ai limbrici si te mananca c00rul ? mai bine ai cere margarina, sa iti faci viata mai lunecoasa, fraiere !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus