Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Viteza de deplasare a guvernului USL: 50 de firme pe zi in insolventa

Din jocul Guvernului Ponta joacă de-a „Alba-Neagra” cu economia României, una dintre părţi pierde, aceasta este concluzia deputatului PDL, Raluca Turcan, după o analiză privind economia țării din ultima perioadă. ”Datele economice ale României ar pune pe gânduri orice guvern din lumea aceasta, mai puţin, se pare, pe guvernul "improvizatie" Victor Ponta. Numărul şomerilor a crescut cu 50.000 de la preluarea guvernării de către Victor Ponta; aproape 50 de firme intră zilnic în insolvenţă; salariul mediu real al românilor a scăzut cu 1,8%, iar pensia reală cu 1% în luna iunie 2013 comparativ cu aceeași lună a anului trecut; rata anuală a inflației în luna iunie a fost de 5,4%, cea mai mare din UE; au crescut preţurile la mărfurile alimentare cu 3,9%, la mărfurile nealimentare cu 5,3% şi la servicii cu 3% faţă de luna iulie 2012; România are a doua cea mai mare pondere a populaţiei supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială”, a declarat Raluca Turcan, joi, în cadrul unei conferințe de presă.
La nivelul județului Sibiu, conform datelor prezentate de deputatul PDL, ”la sfârşitul lunii iulie 2013, erau înscrişi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu - 8.519 de şomeri. În ultima lună, numărul şomerilor înregistraţi a crescut cu 686 de persoane, iar rata şomajului a înregistrat o creştere cu 0,37 puncte procentuale. Rata şomajului înregistrat este de 4,61%.
Numarul firmelor care au falimentat a crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut”, se arată în raportul prezentat de vicepreședintele democrat-liberal.
”În acest timp, Guvernul socialist a introdus 28 de impozite şi taxe noi. Guvernul USL a modificat Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală de aproape două ori pe lună. Ori, în situaţia dată, România este obligată să aibă o predictibilitate fiscală şi să atragă investitori străini, să sprijine clasa de mijloc, micii şi marii întreprinzători, nu să-i îngroape în taxe, impozite şi proceduri birocratice complexe şi haos fiscal”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

hahaha

Acum 10 ani

Ce tupeu are ordinara asta. Romania merge din ce in ce mai bine de cand ati plecat voi scarbelor.
Raspunde

Tare

Acum 10 ani

textul prescurtat in prima pagina a site-ului se termina asa \" concluzia deputatului PDL, Raluca Turcan, după o anal\"
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

De zis nu zice rău, dar mă mir că nu realizează că şi dacă ar citi teorema lui Lagrange, lumea tot ar huidui-o.<br> Cred că s-au prins şi beliţii ăştia de politicieni că nu mai prea avem de unde-alege.
Raspunde

tupeu

Acum 10 ani

BA CE TUPEU AVETI NU ZIC CA ASTIA SUNT MAI PERFORMANTI ,AU UITAT REPEDE DE CE IAU VOTAT LUMEA DAR ALEGERI MAI VINE SI ATUNCI S-A VEZI MINDRIE DE REALIZARI,BA VOI NU VA UITATI CE ATI FACUT DRAME FAMILIARE SE SINUCID OAMENI CAD IN DEPRESIE DATIVA DEOPARTE NU MAI STATI LA CASCAVAL CA NENOROCITI TOATA TARA SUNTETI UNI SI ACEASI [600 ] CARE VA RASUCITI DE LA CASCAVAL DIN 4 IN 4 ANI SI REZULTATELE SE VAD VOI SUPER BOGATI SI NOI SUPER SARACI ,VEDE TOT OMUL CA VOI FACETI BLAT ,ASTA CU CRITICILE INTRE VOI E S-A PARETI CA SUNTETI DUSMANI UNU CU ALTU IN SCHIMB NE INCUSCRIM NE NASIM CA ASA ESTE IN CAPITALISMU DE CUMETRIE
Raspunde

patriotul

Acum 10 ani

du-te panarama la tine in Moldova si abureste-i pe plaiesii tai fomisti si betivi,ce draku iti dai tu cu parerea despre toate aici la Sibiu,nu stiu cum te mai rabda cel de sus pe tine si gasca ta de talhari pdl-isti la cat a-ti furat si nenorocit tara asta!!
Raspunde

Y

Acum 10 ani

...saraca CE SE CHINUIE SA GANDEASCA!
Raspunde

o parere

Acum 10 ani

oricat de ipocrita este, eu nu vad nicio imbunatatire in ultima perioada. mai putine locuri de munca, mai putini bani, mai putine sperante. chiar va rog sa imi spuneti cu ce s-a imbunatatit viata in ultimul an. caut un motiv de a vedea un viitor mai bun ca toti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus