Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Hotarare ”cu ricoseu”: Se schimba regulamentul de functionare al Astrei, pentru Revista Transilvania

Conducerea Consiliului Județean propune consilierilor modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Bibliotecii ASTRA, astfel încât această instituție să poate realiza venituri, dar să și poată primi donații și sponsorizări. Membrii colectivului redacțional al Revistei Transilvania, fuzionată prin absorbție de către Biblioteca ASTRA, spuneau că activitatea acesteia este în pericol tocmai pentru că nu se mai pot încasa banii pentru abonamente sau din vânzările revistei. ”Revista încasează în acest moment bani din abonamente, pe care, însă, Biblioteca Astra, care ar urma să “înghită” Revista, nu îi poate încasa, nefiind o instituție cu finanțare proprie. Ar rămâne varianta ca abonații, printre ei personalități de marcă ale culturii internaționale, să se prezinte la ușa Consiliului Județean, să plătească abonament și să li se taie chitanță”, explica situația poetul Radu Vancu, redactor al Revistei Transilvania. 
În Regulamentul de funcționare se schimbă articolele 25 și 26 care vor prevedea, în cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de către consilieri, următoarele: ”Art. 25. Finanțarea Bibliotecii se realizează din alocații de la bugetul județean și din venituri proprii în condițiile legii; Art. 26. Biblioteca poate fi finanțată și de alte personae juridice de drept public sau privat, precum și de personae fizice, prin donații, sponsorizări, legate de alte surse legale de venituri. Biblioteca realizează venituri proprii, în condițiile legii. Tarifele practicate sunt aprobate de către Consiliul Județean Sibiu”, se arată în proiectul de hotărâre. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

BIBLOTECA

Acum 9 ani

CE mai desfinteazo sportu lai gatat finantele leai vindut ,ambulanta de asemenea ce mai trebuie s-a te subordonezi partidului ,vati facut frate cu dracu ca s-a treceti puntea si acum planurile voastre mirsave vi le puneti in aplicare ,ba mobilizativa pina nu va face asta judetu varza numai dormiti s-au nu vedeti cum va vinde bucata cu bucata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus