Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Aeroportul va avea Cargo. Armata va avea terenuri de sport

Consilierii Județeni își vor da joi acordul pentru transferul a peste 27000 de metri pătrați din administrarea Ministerului Apărării, în administrarea Consiliului Județean pentru dezvoltarea activității de transport marfă a Aeroportului Sibiu. Din de 27.160 mp, 1.570 mp vor fi amenajați pe banii CJ în terenuri de sport multifuncționale și vor fi date apoi în administrarea Ministerului Apărării. Aceasta este înțelegerea dintre Consiliul Județean și Ministerul Apărării pentru a se putea dezvolta Aeroportul Sibiu în zona activităților de transport marfă tip Cargo.
În proiectul de hotărâre scrie că este vorba de teren și construcții situat în municipiul Sibiu nr. 73-77, în suprafață de 25.590 din imobilul 793 și 1.570 din imobilul 380. ”Imobilul menționat este destinat extinderii activităților aeroportuare, dezvoltării infrastructurii și echipamentelor și pentru asigurarea serviciilor conexe de pază și securitate ale Aeroportului Internațional Sibiu, în termen de cinci ani de la preluare”, scrie în proiect în dreptul suprafeței de 25.590 mp. Ceilalți 1.570 mp se vor întoarce în administrarea Ministerului Apărării. ”După finalizarea lucrărilor, terenurile de sport multifuncționale vor fi date în administrarea Ministerului Apărării Naționale, în temeiul actelor administrative și a protocoalelor de predare-primire, încheiate în condițiile legii”, mai scrie în proiectul de hotărâre ce se va afla joi în mapa consilierilor județeni. 
Mircea Dușa, Ministrul Apărării, a declarat în luna iunie, în timpul unei vizite în Sibiu că autoritățile locale vor primi sprijinul pentru a se realiza proiectele de dezvoltare în zonele în care ministerul deține proprietatea terenului. Era vorba atunci de zona Aeroportului Sibiu, unde Consiliul Județean și-a propus desfășurarea activității de tip Cargo și de poligonul de la capătul Căii Poplăcii, unde municipalitatea dorește construirea unui nou spital.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

bla bla

Acum 9 ani

apucativa de lucru de 25 de ani tot licitati ,asta cu licitatile este o tehnica de sabotare ,vreti s-a dati impresia ca vreti s-a faceti dar in schimb ramine cum am stabilit la sfintu asteapta ,intre timp copy paste construeste dupa modelu pus pe tava de proiectele sibiului ,vezi cazu acua -parc ,ce nu se vrea la sibiu apare la aia de le spune ecologisti ,vin se leaga cu lanturi ,trimisi de te miri ce frustrati de teama s-a nu le faci concurenta ba trezitiva viitoru acestei tari este turismu si sibiul are potential imens dar miscativa repede si nu mai trimite la agentia de la alba aia sunt cei mai mari copy -paste mergeti si vedeti cum incepe s-a semene piatetele lor cu ale noastre s-a nu mai vorbim de cluj aia si virgula o copiaza
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Bravo mai , combate tot asa esti mandria brasovenilor, clujenilor si a celor din alba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus