Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
11°C

Zborul spre Munchen din aceasta dimineata a fost anulat

Cursa aeriană Lufthansa spre Munchen, programată să plece de pe Aeroportul Sibiu de la ora 7 a fost anulată din motive tehnice. Deși pe site-ul companiei apare că acest zbor va pleca totuși la ora 10, informația nu este corectă. ”Zborul a fost anulat, pasagerii vor fi invitați să aștepte cursa programată la ora 17.50, pentru care s-a comandat o aeronavă de o capacitate mai mare”, susțin reprezentanții aeroportului.

Directorul general interimar al Aeroportului Internaţional Sibiu, Gheorghe Velicu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în avionul respectiv se aflau 88 de pasageri, care vor fi preluaţi de alte două curse.

"La decolarea cursei Lufthansa, de dimineaţă, la 7.14, în timp ce rula pe pistă, aeronava a lovit doi pescăruşi. S-a întrerupt decolarea, s-a întors pe platformă, a constatat că are sânge pe aripa stângă, a dat jos pasagerii şi urmează să aştepte echipa tehnică, conform procedurii. Pasagerii vor pleca în funcţie de priorităţile fiecăruia, dacă se grăbesc foarte tare şi au conexiuni urgente vor fi preluaţi de Tarom, care are prima cursă la ora 13.15, iar ceilalţi urmează diseară, pe cursa normală", a spus Gheorghe Velicu.

Întrebat de ce nu au funcţionat sistemele de sunet care îndepărtează păsările, montate la aeroport, Velicu a răspuns că acestea emit în mod normal sunete "o data la două minute", astfel că nu îşi poate explica prezenţa pescăruşilor acolo.

"Noi avem tunuri de zgomot cu butelii de propan care, cam la două minute emit un sunet. În plus, avem autoturismul de control al pistei, avem montate patru difuzoare de putere mare cu tot felul de înregistrări care îndepărtează păsările. Nu îmi explic cum au ajuns pescăruşii, pentru că eu nu am văzut pescăruşi pe suprafaţa aeroportului şi nici nu avem acumulări de apă", a mai declarat Velicu.

Unul dintre pasageri, Ioan Goe, a declarat că în avion s-a auzit un zgomot puternic, în momentul în care aparatul de zbor a lovit păsările.

"La decolare, am simţit la un moment dat ceva. Avionul nu reuşise să se ridice de la sol şi am simţit un vuiet, o frână puternică. M-am speriat. De 13 ani, de când tot călătoresc, nu am păţit niciodată aşa ceva. E o harababură totală", a spus Ioan Goe, care trebuia să ajungă în America, după o escală la Munchen.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Georg

Acum 9 ani

PESCARUSI acolo?!.. Poate Zoologii LOCO dau explicatii cu speciile? Nu mai trebuie sa mergeti la Mare, vine Marea la voi.. DACA a fost lovitura cu SOC, NU pe aripa e socul important, acolo nu se intampla NIMIC, dar SIGUR a INTRAT O PASARE in difuzorul de absorbtie aer al motorului si a lovit si strambat? palele rotorului. Daca le–a strambat, trebuie timp la reparatie..Dar poate numai socul, fara sa fi stricat palele.. se scoate animalul tocat..si poate merge..
Raspunde

dave

Acum 9 ani

sunt pescarusi in Sibiu de ani buni de zile,nu mai comenta daca nu esti din Sibiu sau stai numai in casa:))
Raspunde

@GEORG

Acum 9 ani

georg esti un fraier care se crede ca le stie pe toate:)))))))
Raspunde

gheorghe

Acum 9 ani

ba gheorghe ,decizia a fost luata de capitanu navei care daca se intimpla o nenorocire insemna vietile a vreo 80 de persoane ,dute ba la brasov ca numai frustrari si invidie este in tine ,urmaresti tot ce se intimpla insibiu si dai cu zoale dute in catunu mati si numai tot fa bule de aer prin sibiu ca nuti simte nimeni lipsa ofticosule
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus