Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
8°C

Click. Cretini, level 100

Victor Ponta a dus stupidul la un nivel la care nu credeam că se va ajunge vreodată. Atâta timp cât nu își întind ghearele spre noi, pe mine, deobicei, nu mă doare foarte tare când își dau cu stângul în dreptul pe la București. Deși, temeinic, fac țara varză, încetul cu încetul. Dintre toate guvernările României, din toate timpurile, chiar și cele din epoca de piatră, guvernul Victor Ponta câștigă premiul I cu coroniță pentru cel mai imbecil guvern. Și primul guvern al homo ludens-ilor arată mai bine decât gluma asta proastă, deși aia dezbăteau probleme serioase, dacă roata ar trebui să aibă patru sau cinci spițe și dacă glia se sapă mai bine la mână sau cu calul.

Teoretic, în acest moment, România ar trebui să se lingă pe bot de orice alt investitor străin. Vreodată. În România. De aproape zece ani, o companie străină încearcă să pornească o investiție în această țară. Canadienii vor exploatarea de la Roșia Montana. Nu mă interesează acum oportunitatea ei, efectul asupra mediului. Discutăm doar principial. Guvern după guvern amână luarea unei decizii. Pentru că este, clar, o decizie politică. Și nici unul nu are curajul fie să le dea flit înapoi spre arțarii lor fie să bage în buzunarul statului câteva miliarde de dolari, cu tot riscul. Până acum, la imberbul Victor Ponta. Al cărui guvern dă undă verde proiectului, după care, el personal, soț al soției care urma să se lege cu lanțurile de Apuseni, vine și spune că „votul lui de deputat va fi împotriva proiectului”. Ce zici? CE ZICI, MĂ? Negociezi cu compania, obții ce ți-ai dorit, anunți că ai obținut ce ți-ai dorit și că o să aduci peste 2 miliarde de euro țării după care îți dai seama ce-ai făcut și anunți că o să îți respingi propria negociere în Parlament? Trimitere în parlament care, între noi fie vorba, e doar o lipsă de curaj. Dacă iese nasol dăm vina pe cei mulți, că sunt 500. De ce să îmi asum eu răspunderea? Spuneți voi, ce om întreg la cap ar mai investi bani într-o țară în care lucrurile se fac așa?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1019

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

8 comentarii

Abu Hassan

Acum 10 ani

Cateva miliarde de dolari aduse tarii, adica doua. Care miliarde de dolari vor fi cheltuite pe pensii nesimtite si, daca mai ramane ceva, pe ecologizarea exploatarii. In rest, pontea este doar un politician, adica un mincinos de profesie.
Raspunde

...

Acum 10 ani

Nu fi suparat, investitorii sunt pe masura guvernului, sau a guvernelor, sau a noastra in general, cum este Gruia Stoica strategicu\' pentru CFR Marfa, Mechel pentru Campia Turzii si Targoviste, Dan Diaconescu pt. Oltchim, Bechtel, etc, samd...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ei, nu trebuie să-ţi fie ruşine cu guvernele noastre şi nici nu trebuie să-i căinezi pe bieţii investitori. <br> Asistăm la un joc de şah, între şmecheri. Securitatea, având deplin acces la informaţiile secrete ce privesc resursele ţării, şi-a tras sereleu şi l-au pus pe Frank Timiş, fost şofer, infractor de drept comun, cu tatăl condamnat pentru trafic de droguri, mare administrator. Ăsta a întins năvodul să prindă peştele cel mare, şi a reuşit să le vândă canadienilor un soi de firmă care demarase acţiunea de concesionare a zăcămintelor. Politicienii noştri, simţind cu nasurile lor speciale că e rost de muls bani, au început să dea târcoale canadienilor şi să-i mulgă de comisioane. De-aia e circul asta că ba se poate, ba nu se poate, ca ăia să mai deschidă baierile pungii. <br> Acuma, om vedea cine-o fi mai şmecher, ăia, care îşi închipuie că poa\' să cumpere zăcăminte de peste 1 miliard, cu 2-300 de milioane, sau ăştia ai nostri care mulg vaca. <br> Canadienii au uns şi prin parlamentul european, se pare, deci miza e destul de mare. <br> Tot la fel de adevărat e ca şi rusii ar vrea să apuce pe-acolo, să continue dezastrul pe care l-au făcut la Baia Mare. Of, incurcate-s căile Domnului. De câştigat, nu ştiu cine-o să câştige, în schimb ştiu sigur cine-o să piardă, noi, fraierii ăştia scârbiţi de tot şi de toate. Că pe scârbă mizează, să ne scârbească atât de tare încât să acceptăm tacit. Noroc că mai vin din urmă, de-ăştia tineri nescârbiţi. Încă.
Raspunde

...

Acum 10 ani

Asta spun si eu numai ca nu am vrut sa scriu atata, dar este bine ca ai facut-o tu.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Păi tu zici că-s imbecili, io zic că-s şmecheri. De fapt, ai dreptate, a fi şmecher e tot o formă de imecilitate, dar mai cool.
Raspunde

@pontA victoR vioreL

Acum 10 ani

qurvenul ponta aproba legea exploatarii de la Rosia Montana, deci pontea este de acord cu eploatarea pe baza de cianuri. apoi pontea anunta ca respinge legea aprobata , deci nu este de acord cu exploatarea pe baza de cianuri. BAI PONTEA, HOTARASTE-TE IN MORTII TAI PE A CUI P |_| L A O SUGI i!
Raspunde

Bogdanel din deal

Acum 10 ani

. joseph (IP 86.34.5.101) Ei, nu trebuie să-ţi fie ruşine cu guvernele noastre şi nici nu trebuie să-i căinezi pe bieţii investitori. Asistăm la un joc de şah, între şmecheri. SMECHERII nu joaca sah, sa avem pardon !!! Ei, ele joaca TABLE, cu siguranta BARBUT. In rest un articol pertinent, care reflecta intocmai realitatea crunta a guvernarii PORCA !!!
Raspunde

Nemo

Acum 10 ani

Comunisti nenorociti, vedea-i-as inecati in cianura! Sau mancati de vii de cainii bucurestiului, oras de c.acat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus