Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 250 de sportivi, din 9 tari, vin la Turneul International de Judo de la Sibiu

Ajuns la cea de-a 19-a ediție, Turneul Internațional de Judo organizat de Clubul Sportiv Temerarul  în perioada 13 – 15 septembrie, se anunță a fi una dintre cele mai importante competiții de profil din România.

Conform antrenorului Ionel Chioveanu, de la Clubul Sportiv Temerarul, turneul de la Sala Transilvania aduce la Sibiu câțiva dintre cei mai buni sportivi din Europa. Astfel, au confirmat prezența la Sibiu reprezentanții a unor puternice cluburi, din țări precum: Austria, Italia, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, Grecia și Cehia. De asemenea, încă se mai poartă discuții pentru participarea unor judoka din Elveția și Lichtenstein. ”Turneul nostru se desfășoară la nivel de cadeți și junior, atât masculin cât și feminin. Se preconizează că numărul participanților va depăși cifra de 250 de sportivi. Vom amenaja în Sala Transilvania trei spații de luptă și ne așteptăm ca sala să fie plină sau să vină cât mai multă lume, tocmai de aceea nu am pus bilet de intrare”, a declarat Ionel Chioveanu. Dacă la ediția de anul trecut a fost prezent la eveniment deținătorul titlului de campion European, anul acesta este așteptat la Sibiu medaliatul cu bronz la campionatele de cadeți de la Miami.

Aeroportul, bată-l vina!

Organizatorii Turneului Internațional de Judo de la Sibiu spun că întâmpină mari probleme logistice din cauza dezvoltării slabe a Aeroportului Internațional Sibiu. Spre exemplu, pentru ca sportivii din Italia să ajungă la Sibiu trebuie să zboare de la Roma la Munchen și apoi spre Sibiu, ceea ce face să crească considerabil costurile deplasării. Și nu este singurul caz. ”Turneul ar putea avea parte de o participare internațională mult mai largă dacă la Sibiu am avea un aeroport cu mai multe curse către Europa sau mai multe curse low-cost. Și costurile pentru noi ar fi mai mici, dar deocamdată nu avem ce face. Nu știu ce se întâmplă cu aeroportul, nu este treaba mea, dar lucrurile cred că arputea sta mult mai bine”, a mai spus Ionel Chioveanu.

Sibienii iubesc judo-ul

Clubul Sportiv Temerarul are în acest moment în jur de 30 de copii care practică judo-ul cu pasiune. Tocmai datorită cererii destul de crescute clubul urmează să deschidă în viitorul apropiat centre în mai multe comune din județ, pe modelul centrului de antrenament existent deja la Marpod și deschis în luna februarie a acestui an. ”Din fericire avem foarte mulți copii dornici să vină la noi și să practice acest sport. Inclusiv în Marpod vin să ne caute. Am demarat deja discuțiile cu autoritățile locale și vrem ca în curând să deschidem centre noi în localități Alțâna și Roșia. Domnii primari au fost atât de încântat de idee încât vor să ne ajute cu o sală de sport”, a mai declarat Ionel Chioveanu.

Programul competiției:

14.09.2013 - Orele 07.00-8.00 - cântar oficial

Juniori: - masculin: 60; 66; 73; 81; 90; 100; +100 kg

- feminin: 48; 52; 57; 63; 70; 78; +78 kg

Cadeți: - masculin: 50; 55; 60; 66; 73; 81; +81 kg

- feminin 44; 48; 52; 57; 63; 70; +70

Orele 10.00-10.30 - deschiderea oficială a competiţiei

Ora 10.30 - începerea competiţiei pe 3 tatami - non stop

15.09.2013 Ora 09:00-13:00 – competiție

Ocupanții primelor trei locuri vor primi medalii, diplome şi premii.

Premierea pe echipe se va face prin acumulare de puncte

-locul I - 10 puncte

-locul II - 7 puncte

-locul III - 3 puncte

-locul V - 1 punct

foto: Club Sportiv Temerarul

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus