Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Pozitia FDGR fata de Rosia Montana: USL cand era in opozitie critica vehement proiectul, acum il sustine!?

Conducerea Forumului Democrat al Germanilordin România și-a prezentat astăzi poziția oficială față de proiectul expoatării aurifere de la Roșia Montană. Reprezentanții FDGR au anunțat clar că sunt total împotriva demarării proiectului.

”Ne îngrijorează faptul că se încearcă în ultima vreme crearea unei opinii favorabile acestui proiect. Dacă acest proiect se va realiza generația următoare ne va condamna. Dorim să sensibilizăm în primul rând Parlamentul României dar și opinia publică în legătură cu pericolele acestui proiect”, a declarat Martin Bottesch, președintele FDGR Sibiu.

”USL când era în opoziție a criticat foarte vehement acest proiect, acum, dintr-o dată, îl susține! Oare de ce? Ce câștigă statul român? Câteva procente... Chiar așa de fraieri să fim?”, a completat și Paul Porr, președintele FDGR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

eeeeeee

Acum 10 ani

opinie favorabila pentru tara chiar vrem dupa noi potopul
Raspunde

tity

Acum 10 ani

un om un cuvant! astia sunt romanii nu te poti baza pe cuvantul lor. toata ziua auzi ce minunati sunt si de fapt Romania e coada Europei
Raspunde

cititor

Acum 10 ani

Nici nu mă aşteptam la altceva de la oameni cu coloană vertebrală. Foarte clar exprimat punctul de vedere, nu ca cei de prin partide \"că să vedem, să analizăm, să nuştiuce\". Felicitări!
Raspunde

D

Acum 10 ani

Felicitari Domnului Bottesch pentru pozitia pertinenta
Raspunde

Articol interesant

Acum 10 ani

Articol despre economia mondiala si boala olandeza cu referire la exploatarile miniere: ***blog.cluj.info/opinii/un-argument-economic-impotriva-exploatarii-aurului-de-la-rosia-montana/ Aşadar, chiar dacă pentru o perioadă apare un (mic) surplus, efectul pe termen mediu şi lung asupra economie este unul negativ în cazul exploatărilor miniere.
Raspunde

Bravo

Acum 10 ani

Asa da baieti. Lasa ca sunt romanii aia spagari si talhari in usl care pt. o viluta si o masinuta de la canadieni ii doare in basca de romani. Asta e tara, astia conduc. Cine i-a ales? Romanii. Tara isi merita soarta.
Raspunde

ALO

Acum 10 ani

ati auzit de johanis parca era la fdgr acum ce face nu lam auzit sasi dee parerea cu rosia montana si nu mai e sas sau mai vre o viluta
Raspunde

@ALO

Acum 10 ani

Ai dreptate,de vreo 2-3 saptamani nu mai apare cu declaratii,cu nimic ,sa-i fi soptit cineva sa stea mai retras ,sa fie mai discret?sau stie ca vine data de 16 sept. cand trebuie sa dea iar cu subsemnatul pe la ANI...si cine stie....surprize...surprize.
Raspunde

Elena

Acum 10 ani

Toata stima pentru pozitia adoptata! Am remarcat caracterul dlui Porr si atunci cand a aparut Cindrea cu declaratiile alea hilare, cum ca la Spitalul Judetean sunt de toate, medicamente, materiale etc :((((( Dr. Porr a fost singurul care a spus ca adevarul e cu totul altul, constatat si de mine, pe propria piele!
Raspunde

Anti RMGC

Acum 10 ani

Ministreasa Mediului, Rovana Plumb, joi 5 sept. la Sibiu: Pe ea fratilor! Eu ajung de abia seara! Puneti de un protest \"Salvati Rosia Montana de cianuri si Valea Hartibaciului de exploatarea gazelor de sist\"!!!!!!!!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

@10, Mneah, e cam ofilită, nu e pe gustul meu.
Raspunde

callas

Acum 10 ani

important este ce se da: un zacamant care nu cere de mancare si poate fi exploatat si peste zece ani, cand tehnologia va fi mai ecologica, si ce se ia: niste bani putini care se vor duce in cateva buzunare, iar locuri de munca, doar necalificate si prost platite, restul...nu cred ca canadienii vor lasa pe cineva sa li se uite in carti. Ergo: nu e nici o graba, zacamantul nu emigreaza. Problema americanilor si canadienilor vis-avis de tehnologii de exploatare este cu totul alta decat a europenilor: continentul nord-american este f. slab populat, sunt intinderi mari fara picior de om unde se poate infecta apa si nu observa nimeni imediat. In Europa, unde polulatia e f. densa, un dezastru ecologic afecteaza imediat sute de mii de oameni, deci tehnologia avansata nu va veni din America, trebuie europenii sa-si puna mintea la treaba.
Raspunde

@11

Acum 10 ani

Pai care e pe gustul tau pretentios?lenuta udrea ca are”suflet mare!)mai nea Joseph?trebuia sa bagi ceva din top de dimineata la cafei!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Cpoy-Paste comment 10: [...]10. Anti RMGC (IP 84.148.195.206) Ministreasa Mediului, Rovana Plumb, joi 5 sept. la Sibiu: Pe ea fratilor! Eu ajung de abia seara! Puneti de un protest \"Salvati Rosia Montana de cianuri si Valea Hartibaciului de exploatarea gazelor de sist\"[...]___________ Plumb–ul este sef(a) peste Mediu si Schimbarile Climatice. Nomen est omen. Bine ca nu se numeste CIANURA (a propos de ROSIA MONTANA, Proiect Criminal aprobat TOCMAI de Sefa peste Mediu si Schimbarile Climatice). Sau ati si uitat cand Tisa aducea numai pesti morti din cauza OTRAVURILOR de la Rosia Montana? Apa din Tisa se varsa in DUNARE.. Si asa se spurca Dunarea si Delta Dunarii.
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 10 ani

Miting in Piata Mare la ora 19. Va multumesc. facebook.com/events/622733087779554/
Raspunde

Chiosila Daniel

Acum 10 ani

Felicitari pentru pozitia adoptata si curajul de a o sustine public!
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

YOUTUBE._ VIDEO HD.720 p._ Rosia Montana, un loc la marginea prapastiei.____***www.youtube.com/watch?v=2D-sIbnnpBI#t=230
Raspunde

Georg

Acum 10 ani

Corectez aici si posting-ul meu de la 14. Nu Rosia Montana cu CIANURA atunci, ci Baia Mare.__Ati uitat, dar poate cititi aici, e in ROMANESTE, nu in maghiara: Scurgerea de cianură de la Baia Mare (2000) De la Wikipedia, enciclopedia liberă Accidentul minier din 2000 de la Baia Mare a constat într–o scurgere de cianură produsa lângă Baia Mare. Accidentul s–a produs la societatea Aurul S.A., un joint–venture al companiei australiene Esmeralda Exploration și al guvernului român. Cianura deversată a afectat râurile Săsar, Lăpuș, Someș, Tisa și Dunăre înainte de a ajunge la Marea Neagră. Apele poluate, în special Tisa și Dunărea, au provocat moartea unei mari cantități de pește în Ungaria și în Iugoslavia. Accidentul a fost unul dintre marile dezastre ecologice din Europa de după Cernobîl.[1]_ ***ro.wikipedia.org/wiki/Scurgerea_de_cianur%C4%83_de_la_Baia_Mare_(2000)
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Georg, nu te stresa, am înţeles cu toţii că era vorba de Baia Mare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus