Vineri,
12.09.2025
Light Intensity Drizzle
Acum
16°C

Taitei preparati ca in Singapore

Preparaţi acest fel acasă, fără să îl mai comandaţi, urmând rețeta noastră rapidă și ușoară.

Ingrediente

- 2 linguri ulei de arahide

- 1 lingură rasă de rădăcină de ghimbir proaspăt

- 1 ardei iute roșu, fără seminţe, fin tocat

- 5 ciuperci shiitake proaspete, feliate

- 2 linguriţe de turmeric

- 100g şuncă afumată, fin tocată

- 1 ardei roşu, fără seminţe și feliat

- 1 mână de morcovi taiaţi julienne

- 1 mână de fasole germinată

- 100g carne de pui, tocată

- 250g fidea de orez uscată, care se pune la înmuiat în apă caldă timp de 10 minute și apoi se scurge

- 1 linguriță de ardei iute pisat, uscat

- 2 linguri de sos de soia

- 2 linguri de sos de stridii

- 1 lingură de oțet de orez sau oțet de mere

- 1 ou, bătut - ulei de susan

- 2 cepe verzi, tăiate în lungime

Metodă de preparare:

Se încălzește un wok și se adaugă ulei de arahide, apoi se amestecă ghimbirul cu ardei iute, ciuperci și curcuma pentru câteva secunde.

Se adaugă șuncă și se lasă la foc pentru 15-20 de secunde, apoi se adaugă ardei roșu, morcovi, fasole germinată și puiul fierte.

Se amestecă și se lasă la prăjit timp de un minut. Adăugați tăițeii în wok și amestecați timp de 1-2 minute, apoi se condimentează cu ardei iute, sos de soia, sos de stridii și oțet. Se amestecă bine pentru a se combina.

Se toarnă oul bătut în wok și se amestecă ușor timp de un minut, sau până când oul este gătit. Se condimeantează cu un strop de ulei de susan, apoi se toarnă amestecul pe o farfurie de servire și se garnisește cu felii de ceapă verde.

Sursa: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/singaporestylenoodle_89281

Ciupercile shiitake

Ciupercile shiitake cultivate în spaţii deschise propice precum pădurile de foioase sunt considerate a fi de cea mai bună calitate de bucătarii marilor restaurante, criticii culinari şi mai ales de specialiştii nutiţionişti în diete anti-cancer. Sunt foarte apreciate şi de comercianţi pentru că pot sta mai mult la raft până să se altereze. Lentinus Edodes cunoscută în toata lumea sub numele de Shiitake este una dintre cele mai cultivate ciuperci din lume. Cu peste 14% din totalul ciupercilor cultivate este a doua dupa Agaricus Bisporus (cu 56%). De mii de ani Shiitake era consumată în China şi Japonia atât pentru calităţile culinare cât şi pentru proprietăţile medicinale deosebite.

Turmericul

Turmericul, o mică plantă originară din India şi a cărei rădăcină formată din mai mulţi rizomi se foloseşte pentru obţinerea condimentului numit “turmeric” dar şi a extractului medicinal numit “curcumină”. Aparţine familiei Zingiberaceae, din care face parte şi ghimbirul şi este folosit ca şi condiment în India, de mai bine de 3000 de ani. Din radăcina uscată de turmeric se obţine un condiment de culoare galben-portocalie folosit în special în bucătăria indiană dar şi în cea din Asia de Sud sau în Orientul Mijlociu, el fiind pricipalul ingredient al prafului de curry (care este un amestec de mai multe condimente). Mai este utilizat ca şi conservant în mâncăruri, în cosmetică, în medicina tradiţională dar şi pentru vopsirea hainelor.

Sosul de stridii

Sosul de stridii este un lichid vâscos, de culoare brună, utilizat în mod frecvent în bucătăriile sud-est asiatice, mai ales în cea chinezească (cea cantoneză, în special) şi în cea filipineză. Este preparat din stridii, saramură, arome şi conservanţi. Nu are deloc gust de peşte. Nu este asemănător nici cu sosul de soia, şi nici cu cel de peşte, nu se pot substitui reciproc în reţete.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

1 comentarii

Salvati Rosia Montana

Acum 12 ani

Miting in Piata Mare la ora 19. Duminica, 8 septembrie , la ora 17. Doar uniti suntem puternici! Va multumesc! facebook.com/events/622733087779554/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus