Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Autostrada Sibiu-Brasov: Motiv de galceava politica

La două zile după ce liderul PSD Sibiu, Ioan Cindrea, a anunțat că la București se discută serios varianta construcției autostrăzii Sibiu-Brașov - în detrimentul autostrăzii Sibiu-Pitești, vicepreședintele PNL, Klaus Johannis, a declarat că ideea nu i se pare rea deloc. Iar câteva ore mai târziu conducerea PDL Sibiu a ținut să trimită un comuncat de presă pe aceastătemă, prin care să-i atace pe amândoi. Cui se mai pare că mai mult se vorbește decât se face ceva?
 
”Ne întrebăm dacă cei doi lideri ai USL își mai aduc aminte de proiectul culoarului IV pan-european, conform căruia traseul românesc al viitoarei autostrăzi este Nădlac–Sibiu-Pitești-București, finanțarea fiind prevăzută din fonduri europene. După cum se știe, până în prezent, se lucrează, pe tronsoane, între Nădlac-Sibiu, cu finanțarea europeană asigurată. Pentru tronsoanele Sibiu-Pitești, partea română trebuie să solicite, în baza unui proiect, sprijinul Uniunii Europene. Probabil, emoțiile provocate de raliul sibian l-au împiedicat pe premierul Ponta să aducă în discuția cu prim-vicepreședintele PNL subiectul culoarului IV”, a transmis PDL Sibiu. În aceeași zi primarul Sibiului declarase că: ”Sibiu-Brașov ar fi o autostradă fără probleme tehnice, pe un teren relativ ușor. Sibiu-Pitești ar fi o variantă complicată și scumpă”.
 
Cel mai important aspect ridicat de organizația județeană a PDL Sibiu este cel al finanțării, autostrada Sibiu-Pitești fiind susținută de Uniunea Europeană. ”Specialiștii apreciază că lucrările de construcție la autostrada Sibiu-Pitești sunt la fel de dificile ca în cazul celei de pe Valea Prahovei, întrucât o treime din lungimea acesteia, de peste 110 km în total, presupune viaducte și tuneluri. Din punct de vedere financiar, proiectul nu se potrivește unui parteneriat public-privat, datorită sumelor mari ce trebuie alocate. În aceste condiții, singura soluție este finanțarea din fonduri europene. Care finanțare nu poate fi obținută decât cu respectarea traseului agreat de Comisia Europeană (Nădlac – Sibiu – Pitești – București). Așadar, în viziunile domnilor Iohannis și Ponta, este posibilă o nouă autostradă, Sibiu-Brașov, dar fără a menționa cu ce bani. În orice caz, nu vor fi din partea Comisiei Europene”, a mai transmis PDL Sibiu.
 
Deși politicienii au vorbit săptămâna trecută destul de mult despre autostrăzi care să lege Sibiu de sudul țării, peste munți, nimeni n-a anunțat să se fi făcut ceva concret pentru urgentarea sau demararea proiectului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

31 comentarii

Odin

Acum 10 ani

Nu sunt in stare sa faca un proiect pentru finantarea Sibiu-Pitesti! Atata incompetenta generalizata mai rar, iti da uniunea bani sa-i cheltuiesti si tu sa nu fi in stare ... la eutanasie cu ei!
Raspunde

bob

Acum 10 ani

are dreptate PDL daca UE da bani de ce nu se face autostrada aici sunt interese,cindrea nu a facut nimic in doi ani de cand e presedinte,numai fura de pe unde poate ca stie ca peste doi ani nu mai iese
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Sigur că sunt interese, Braşovul are în parlament şi în guvern un lobby foarte puternic, iar această autostradă nu face altceva decât să întărească poziţia Braşovului, în detrimentul culoarului Vâlcea-Piteşti-Craiova-Vidin, care este de fapt culoarul natural de ieşire din ţară. Cindrea face parte din mafie.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Din ce in ce mai intensa obsesia ta fata de Brasov...sigur ai o problema personala. Cat priveste sintagma culoarul natural de iesire din tara....e deja de ras..un timp a fost de plans..dar acum chiar e distractiv.. Joseph ..stai linistit..o sa ia jazz, si festivaluri pe gratis..nu omsa ai zboruri ieftine..de fapt cred ca nu o samai ai zboruri de loc, oraselul tau nu o sa fie invadat de mitici..si ce e cel mai importatant o sa va puteti scrie scrisori unii altora de cum sunteti voi in centrul hartilor.. Dar atat mai Josifica ..nimic mai mult.. Sibiu Valcea Pitesti Vidin Calafat.. De ce nu Timisoara Lugoj Vidin Calafat..parca e mai logic..IOSIFE..sau e o chestiune de principiu ca Sibiul sa fie motul ***ului tot timpul?
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

N-am, bă, nimic personal cu Braşovul, zona de chiolhanuri şi dezmăţ a protipendadei bucureştene, că io nu mă uit în spate, io am ochii aţintiţi în direcţia opusă, vorba cântecului, ***www.youtube.com/watch?v=LNBjMRvOB5M
Raspunde

autostrada

Acum 10 ani

bai acestia de la pdl +usl , pina si ceausescu cit il considerati voi de fara scoala a inceput aceasta autostrada numita culoaru 4 ,autostrada bucuresti -pitesti construita de militari in termen si nu am fost putini vreo 5000 am construito in4 ani 114 km cu roaba ,tirnacopu si lopata adevarate arme de aparare numite cotite si voi gugustuci care ne conduceti de 23 de ani nu ati reusit cu utilajele care sunt acum s-a mai finalizati portiunea pitesti -sibiu -deva -nadlac 330 de km ba luatil pe nastase 9 case si intrebatil bai bombonel de ce nu teai apucat de culoaru 4 cu finantare gratis de 85 la suta de la UE si teai apucat de inutila autostrada asa zisa a transilvaniei cu firma bechtel pe bani amarastenilor din tara ,iti dau eu raspuns ai facut un contract pagubos cu buna stinta ai imbogatit niste persoane care acum sunt in top 300 ai luat spaga de rigoare si noi acum iti numaram ouale ,ba asta cu bechtel de se intimpla in china se lasa cu executie publica pentru sub minarea economiei si deturnari de fonduri ,dar nu este de vina numai bombonel sunteti toti care ati condus tara ,ca bogatiile astea afisate pe care leati dobindit nu vin din cerururi ,cel putin daca se vedea si la noi fraieri care va mai credem o speranta de mai bine avem numai disperare ,austeritate si saracie cit cuprinde ,toti care ati condus sunteti vinovati acum trebuie o nationalizare a averilor ,la revolutie stateati intr-o garsoniera si acum aveti conturi in banci si en propietati voi trebuie toti arestati si pusi s-a faceti autostrada asta cu sculele care au muncit stramosi nostri acum 100 de ani adica TRL
Raspunde

Ioana

Acum 10 ani

Sibiu- Brasov este un drum recent amenajat, se circula bine si acum arata ca un drum european! In schimb Sibiu- Pitesti se stie foarte bine cat de aglomerat este si ca e nevoie de o schimbare ! Cred ca asta spune totul! Daca liderii sibieni nu au circulat cu masina pe drumurile tarii le recomand sa o faca!
Raspunde

@ioana

Acum 10 ani

Ioana ai dreptate .drumul brasov sibiu e ok.planul era sa il strice si sa faca drum expres. E o prostie! Cea mai logica solutie e o autostrada . Autostrada transilvania e prevazuta sa treaca pe la fagaras. De la fagaras pana la Vestem sunt vreo 50km fara pb singurele dealuri fiind cele de la fantanita haiducului
Raspunde

@ioana

Acum 10 ani

Incearca si tu sa intelegi ceva.. Nineni nu a spus ca vor strica drumul Sibiu Brasov.. Ce naiba unde traiti voi , sau cum traiti voi ...credeti ca daca fac Comarnic Brasov ..o sa strice DN1..ce naiba.. Handicapatul vostru@6 ..acum am inteles de ce e asa agramat..a fost militar din Sibiu...a iesit la pensie la 50 de ani..si cum a mancat banii parintilor mei..acum vrea pensie mare din banii mei.. El era la roaba ..ca daca era inginer va spunea ca Ceausescu a renuntat si la autostrada si la CALEA FERATA..INTRE Valcea si Curtea de Arges..din cauza ca nu se poate face la costuri normale.. ( este unul dintre cele mai instabile terenuri din Romania..exemplu sunt viaductele de la Topolog.. Eu sunt sceptic ca vor face vreodata Sibiu Pitesti ..si ne va lua cel putin 5 ani ca sa circulam de la constanta la granita de vest.. Singurul tronson care se va face este Comarnic Brasov .singurul care se poate sustine din taxe , are trafic..si o groaza de decidenti cu propietati in zona...in rest ma cam indoiesc.
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Nu este adevărat, Ceauşescu din contră, a sesizat foarte clar că ăsta este culoarul cel mai bun, altfel nu se apuca să facă autostrada Buc.-Pitesti. S-a oprit aşa cum s-a oprit din orice investiţie, preferând să îşi plătească datoria externă. <br> Cât despre instabilitatea solului, să fim serioşi, americanii au făcut austrodă pe mlaştini in Florida, n-om putea noi face pe nişte dealuri, da, o să fie nitel mai scumpă, dar nu-i nici asta o problemă, fură jigodiile mai puţin şi tot se va face.
Raspunde

@10

Acum 10 ani

Vise tată....vise,de 23 de ani ne-au dus cu preșu hoțomanii ăstia si n-avem nici o autostradă ca lumea,iar speranța ta că jigodiile vor fura mai puțin va muri din start...mentalitatea meltenească va mai dăinui pe la noi cul puțin cîteva generații...din păcate,să dea cel de sus să ma înșel si să ai tu dreptate.
Raspunde

...

Acum 10 ani

Cand aveam nevoie de viza pentru UE se facea cum zice Cindrea, de asta a facut Nastase contractul cu Bechtel atunci. Acum nu mai merge, pana la urma o sa ne oblige sa facem coridorul IV, dar daca sarbii intra si ei inainte in UE am rupt cuiu\', o sa ne ocoleasca. Poate nu realizati ce inseamna sa preia Valea Prahovei tot traficul de camioane, cum o sa urle stabii aia cu vile, ca-i zgomot, poluare, iarna mai ninge, se mai blocheaza, chiar si autostrada, nu-i ca vara, nu? :D
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Eh, au mai fost şi niste mari terenuri cumpărate atunci de baştani, pe lângă Sighişoara, Dracu la Park, remember? Şi necesitatea imperioasă a boierilor de\'a ajunge cât mai rapid pe Valea Prahovei, şi nu în ultimul rând, o mica spagă cu şapte zerouri luată de bombonel...
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Cu tot respectul ..habar n-ai Joseph..Eu inteleg ca populatia de apv isti din Sibiu e mare.. ( ca deh oras de bugetari) dar chiar asa v-au influentat de tare? Te inseli rau sibiene ..mai umbla(..asa ca si o chestie in Florida autostrada e fie pe mare spre Key West..fie pe langa mlastinile de la Everglades..dar tu esti sibian si ai mobilitate redusa deci nu ai cum sa mergi pana acolo) Ceausescu a renuntat ff greu la insistentele specialistilor..investitia a fost conceputa pentru CFR cea de auto nici macar nu a mai existat.. S-a vehiculat o variantabspre Dragasani si apoi Pitesti dar in niciun caz spre Curtea de Arges. Asta asa ca o explicatie profesionala.. Asadar sigur spre Bucuresti o sa treci prin Brasov peste vreo 4 ani..si repet o sa ai jazz, si spectacole puse in scena de Chiriac, si targul olarilor si incoronari tiganesti..asa ca ai de ce ce sa fi multumit.. Insa daca se merge tot asa de pe aeroportul din Sibiu ..o sa zboare la fel de munlte zboruri ca de pe Tulcea , Craiova si Arad...tot cu drezina o sa mergi la Medias..si tu ai sa le explici sibienilor pe forum cum romanii, turcii, ungurii, comunistii..toti au favorizat Brasovul in defavoarea Sibiului.. O sa devii idolul agramatului apvist, si frustratului care studiaza germana pe Reeperbahn..si o sa va felicitati unii pe altii plangandu-va de mila ... Toate astea in timp ce Brasovul va merge inainte...distanta fii d muuult mai mare decat e acum ( si crede-ma ieri am vazut magazinul Star din Brasov si cand m-am gandit cum arata Dumbrava m-a apucat mila de voi
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Uite, băi, hoţilor ce faceţi voi ***www.antena3.ro/romania/romania-va-avea-cea-mai-scumpa-autostrada-din-europa-57-milioane-euro-pe-kilometru-58822.html <br> Ai un tupeu fantastic să vii şi să ne dai lecţii! De-aia nu se face Sibiu Piteşti, ca să furaţi voi grupa mare, sabotorilor!
Raspunde

Cetatean de Sibiu

Acum 10 ani

Lasa-i Joshep, lasa-i sa-si laude Brasovul aici, ca altundeva nu au unde, ca nu-i asculta nimeni :)). Sa speram totusi ca se va face Sibiu - Pitesti, sa nu mai trecem prin gropile de pe valea oltului!!
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Iote, băi, mincinosule <br>***www.luxurytravelmagazine.com/news-articles/florida-keys-overseas-highway-named-all-american-road-14112.php
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Hmmm ti-ai pierdut cumpatul vad.... Deci doua lucruri..eu nu am treaba cu Antena 3... Ala e post pentru majoritatea macacilor agramati si oligofreni din Sibiu.. Daca tu imi aduci ca si exemplu Antena 3..e clar nivelul tau ..de fapt cam asta e nivelul in Sibiu Si doi..bai baiete diferenta intre Brasov si Sibiu e ..cam diferenta dintre noi.. Unii conduc pe Overseas Highway...altii se uita la documentarele despre Overseas Highway.. Trist e ca tu in continuare ai sa te uiti la Antena 3 de unde vad ca iti extragi informatiile..si apoi te miri de ce orasul tau ramane la stadiul la care e acum. Eu personal asa vrea sa am autostrazi peste tot in Romania si spre Craiova si spre TG Mures si spre Iasi...Daca nu se poate macar sa trecem muntii cu una. Cat despre speranta cu Valea Oltului....asa pentru un filogerman catolic iti spun vechea vorba romaneasca.. Speri mata dar speri degeaba
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

PS.. Cand mama naibii faceti si voi un centru comercial in Magazinul Dumbrava...ca rade lumea de voi..parca ar fi un magazin satesc.. Iar eu stiu ca Munteanu poate sa facaceva cand vrea ..vezi Hotelul Aurelius din Brasov..sau poate sibianul a socotit ca o investitie in Brasov e mai profitabila decat in Sibiu.. S-a terminat renovarea magazinului Star din Brasov... Pentru Dumnezeu Josephica ..orice iti spune Antena 3 diferenta intre cele doua este de 30 ani cel putin...si tu nu vezi,
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ia uite, băi, îmbârligătorule, n-o facem pe asta Sibiu -Piteşti cu 28 de milioane-km cu bani europeni, dar facem Comarnicu cu 51 de milioane-km cu bani de la buget, că de-aici puteţi fura la greu, hoţilor. Aveţi noroc ca poporul doarme, dar şi când s-o trezi...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

uitasem linku\' : ***www.ziare.com/economie/infrastructura/cea-mai-scumpa-autostrada-din-romania-1207183
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Şi lasă abureala cu magazinul Dumbrava că numai fala este de voi, când de fapt. aţi fost o gaură neagră pentru economia ţării.
Raspunde

@20

Acum 10 ani

Și cînd s-o trezi poporul ăsta ce-o să facă?sper că nu vor dansa dansul pinguinului cîțiva descreierați in piața universității ca ne-am dat naibii!in rest ai mare dreptate doar ca naivii de brașoveni o țin înainte pe-a lor.păi de-aia nu fac șmecherii proiecte să atragă fonduri europene pt ca sunt greu de sifonat acesti bani ,mai bine de le buget ca să le iese lor km de autostradă mult mai scump ca într-o țară vestică si să apară asfaltangii miliardari cu Bugatti veyron de 1 milion de euro care-s mînă-n mînă cu guvernanții .
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Habar nu am ce am fost...cert eca acum suntem mult deasupra voastra..si daca ma uit la trend diferenta creste.. Cat despre speranta ta...sunt sigur ca stii despre relocarile companiilor care fac maintenanta pentru utilaje de transport de la Sibiu la Bv...hahah prietenii stiu de ce
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Ştii cât costă o relocare şi cât timp le ia, îţi spun eu, nesemnificativ, ca atare, oricând se pot re-reloca.
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Joseph cat timp ai stat tu aici si ai facut-o pe desteptul Sibiul tau a ramas si mai mult in urma brasovului!Mergeti la treaba si lasati prostiile si fudulia ca ajungeti codasii romaniei!
Raspunde

@joseph

Acum 10 ani

Esti orbit de ura baiete....noroc ca cei de aici nu prea va luam in seama.. Cat priveste fondurile europene iti spun eu o cifra..Sibiu si Mures impreuna au accesat direct ( deci fara fonduri structurale guvernamentale..gen FOTE sau autostrazi) 43 milione iar Brasovul singur 77 milioane...traiesti intr-un oras cu bugetul jumatate din cel al Brasovului..cu saracia evidenta la modul cum arata strada..si tot fudul esti.. Uite mai iti ami testi cand acum cateva luni un tip pe forum ti -a spus ca e in plan un drum expres intre Brasov sinSibiu...mai tii minte ce I-ai raspuns? Diferenta economica intre Brasov si Sibiu devine ff mare...asta spun datele..trendul este in defavoarea orasului tau.. Eu nu vreau asta ..ar fi fost mult mai bine ca si Sibiul sa fie pe acelasi trend..ar fi fost ff bine sa isi imparta destinatiile de zbor, sa incerce sa impuna autostrada de la Sibiu la Brasov in exercitiul financiar european 2007 2013.. In schimb voi toti aveti o placa pe care o repetati cum toti de la otomani , maghiari , comunisti , brasoveni , bucuresteni v -au asuprit..si nu v-au dat pe masura frumusetii voastre. Grija mare vorba sibianului de la @26ca nu cumva sa ramaneti codasii Romaniei..ca , cu bugetarii de la Romgaz, cu agramatul de gugustiuc de la 6, stau invariabilul stai jos..nu omsa evoluati..si omsa vina o vreme cand chiar nu o sa va bagam in seama..si abia atunci va fi o problema
Raspunde

asd

Acum 10 ani

Va invitam la Oktoberfest ***regiuneacentru.ro/2013/09/brasovenilor-le-place-la-oktoberfest-peste-120-000-de-participanti-in-4-zile/
Raspunde

asd

Acum 10 ani

Zilele de varf vor fi vineri si sambata sapt asta ***m.youtube.com/watch?feature=youtube_gdata_player&v=FimziKni-o4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DFimziKni-o4%26feature%3Dyoutube_gdata_player
Raspunde

Mitica

Acum 10 ani

Cum citim : \"La București se discută serios varianta construcției ...\" ? Eu zic ca asa : \"jigodiile alese din teritoriu discuta cu jigodiile alese din Bucuresti despre una-alta \"
Raspunde

hopa

Acum 9 ani

Ba iasovene, ai venit sa-ti reversi frustrarile si grandomaniile pe aici, va cad guvernele comuniste care pompeaza bani in voi guzgani parazitari sunteti grozavi pe banii furati de la altii, plosnite parazitare, stai ca o sa dati socoteala pentru banii sifonati de la Sibiu si de la bugetul de stat. Ba lauda aia a ta ca furati bani de la altii denota neputinta , voi nu puteti sa va sustineti pe propriile picioare, nu puteti sa va produceti banii singuri, de zeci de ani voi sunteti o gaura neagra ptr,. tara asta si ati facut tot lucruri inutile si costisitoare pe banii altora. Ca si tronsonul CF l-ati lungit sute de km numai ca sa nu treaca prin Sibiu. Ba de aceea e tara asta falimentara, saraca si inapoiata, ca se fac tot lucrari inutile si costisitoare pe banii furati de la altii, fara nici un fel de gindire economica. Stai sa inceapa dna-ul controalele acolo la primaria voastra in care sau bagat 600 de miliarde, acolo e de control nu gluma, o tara intreaga sufera din cauza unori grandomanii ca a voastra si a altor citeva centre de sifonat bani asemenea voua. O sa va cada guvernele astea ticaloase care va duc in brate de zeci de ani si atunci sa va vad, sunteti umflati bombastic si nesustensbil economic, plini ochi de coruptie, grandomanie si infatuare. ADUCETI DECONCENTRATELE FURATE INAPOI SI CERUTI IN INSTANTA TOTI BANII SIFONATI DE AICI CU RATA INFLATIEI SI DOBINZILE AFERENTE. Tronsonul europen normal e Sibiu-Pitesti finantat cu 85% din banii europeni, nu pe unde vreti sa le impuneti voi inutile, neeconomice si mai lungi cu sute de km, gindire tipic romaneasca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus