Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Daca va e pofta de pi***lici...

... mergeți la restaurantul Capa din giratoriul Bieltz cu Calea Turnișorului. Că altundeva nu cred că mai pupați... ăăă, mai mâncați... ăăă mai puteți gusta. Nicicum nu e bine.

Că tot ziceau cititorii să nu mai judecăm restaurantele după prima impresie, am revenit la restaurantul Capa. E un fel de Prima a Turnișorului, un loc unde merg doar cei de-ai casei și care vor să mânânce super bine. Cum începi să urci panta spre Metro e pe partea dreaptă a giratoriului din Turnișor. Îl dau de gol florile din geam, doar așa dacă îți sare în ochi. Intri direct în terasă iar de acolo în restaurant. Unul decorat normal spre banal, fără nimic ieșit din comun. Ce mi-a sărit mie în ochi prima dată când am intrat au fost niște gigantice pâini de casă așezate chiar la ușă. Pâinea de pe masa unui restaurant spune multe despre cum se mânâncă acolo. Cine dă pâine cartonată din pungă sigur n-are prea multe de spus în oală.

M-am așezat pe terasă după ce am avut noroc să trag cu ochiul pe o tablă cu specialitățile, unde am ochit felul II pe care urma să îl comand. Fel care în meniu nu se găsea, tocmai de aia zic că am avut noroc. Frunzărind eu liniștit meniul îmi sare în ochi platoul măcelăresc 5 x 100 de grame. Vă dau cuvântul meu, dacă nu avea rinichi la grătar ăla îl comandam. Numa să văd și eu cum sunt alea pizdulici. Că asta găsiți în platoul măcelăresc de la Kapa. Pizdulici, ficat la grătar, creier pane, cârnați prăjiți și nefericitul rinichi la grătar pe care nu l-aș mânca nici dacă ar fi ultima îmbucătură din lume. Mai bine aș mânca pământ. Am deschis masa cu un vin alb la pahar, acceptabil spre bun și un Pepsi care a venit fără pahar. Deci l-am beut din sticlă. Pentru primul fel am ales o ciorbă cu afumătură, smântână și salată de ceapă roșie. Mi-a părut rău că am luat și smântână din două motive. Primul, că ciorba era atât de groasă de aproape puteai sa înfigi lingura în ea - excelent, dar era destul de rece. Așa că după două linguri de smântână s-a răcit de tot. Chiar și așa, ciorba a fost divină însoțită de o ceapă roșie dulceagă și deloc pișcăcioasă. Dar piesa de rezistență e tot felul secund, tocăniță de vițel de bivoliță. Eu vă spun, așa o carne fragedă n-am mâncat în viața mea. Puteai să o desprinzi de pe os cu furculița și ți se topea în gură. Cartofii prăjiți în untură nu seamănă cu nimic altceva din ce-am gustat la viața mea prin restaurante iar murături așa de bune doar la ungurii de la Cibinfest dacă mai găsești. Ceva de vis. Iar toată tărășenia n-a ajuns nici măcar la 50 de lei. 49 bătuți pe muchie. Ce s-a schimbat față de data trecută? Totul a mers mai repede, semn că venirea toamnei se simte și în numărul de mușterii. Și ce nu s-a schimbat, gustul mâncării. Excelent în continuare.

Chief Buffalo Bill Jr.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3312

Comentarii

7 comentarii

@Chief Buffalo Bill Jr.

Acum 12 ani

Dupa atatea pizduluici , sa ne anunti cand treci la supt puțulici .
Raspunde

MAURER BRIGITTE

Acum 12 ani

AM AVUT OCAZIA SA TREC SI EU PE LA ACEST MIC RESTAURANT.AM RAMAS IMPRESIONATA DE MANCAREA BUNA SI SERVIREA IREPROSABILA.MULTUMESC ,NE VEDEM SI ANUL VIITOR.
Raspunde

joseph

Acum 12 ani

Care aveţi de gând sa mereţi la restaurantul lui Carabulea, făceţi-o acum, că mi-a spus mie Cuţă între patru ochi că de la 1 oct nu-i mai primeşte decât pe-aia de se prezintă cu analizele făcute la zi, glicemie, colesterol, tensiune, şi nu oricum, ci în parametrii normali. <br> O veste bună, însă, dacă nu le-aveţi la voi, puteţi apela cu încredere la cabinetul de analize veterinare de la carmangeria de lângă. Vi le face la minut. Poftă bună!
Raspunde

Rares.

Acum 12 ani

Mancarea e foarte,foarte buna si proaspata,felicitari bucatarilor ,dar servirea lasa de dorit... din pacate.Ciorba de porc cu afumatura e belea,iti vine sa lingi farfuria iar pizdulicile la gratar super bune,mult mai bune decat ceafa la gratar.O sa revin cu mare placere....
Raspunde

E1sSre1ajJRX

Acum 11 ani

te invit la:My Grandma's Backyard Christmas editionData: 20 dermbecie 2008Loc: Club TEPHRA (strada Eforie nr. 14).Intrare: 10 RonProgram: 12.00- 18.00Concert ANEB: ora 18.00After party MGB DJ Acidulate (intrare liberă)Anul acesta, MGB eel ajută pe Moş Crăciun, reunind la un loc 20 de designeri şi artişti din domeniu handcraft pentru a vă asigura un Crăciun plin de cadouri.Ţinuta obligatorie a acestei ediţii este mohairul plăcut la atingere şi călduros, mohairul ne trimite imediat cu ge2ndul la un foc mocnit een şemineu şi o eencăpere eenvăluită een miros de scorţişoară, exact atmosfera pe care vrem să o recreăm la această ediţie.
Raspunde

0Cf3Pqiw3JW

Acum 11 ani

Perfect shot! Thanks affordable term life insurance bestlifeinsurpolicy.com online life insurance quotes for HEALTH INSURANCE RATES comparehealthinsur.com Cheap Short Term Health Insurance buy levitra on line heliomeds.com levitra post! your
Raspunde

1vupmSCrR

Acum 11 ani

The likelihood that a loss will occur. The higher the probability that an incident will occur that will create a loss your insurance QuotesChimp will have to pay for, the greater the risk to the company and, thus, the higher the premium. (Higher risk equals higher premiums.) For example, if you have three drunk-driving convictions in the last four months, your auto insurer will believe, with justification, that your likelihood of getting into an accident and in�curring a loss is very high. As a result of their in�creased risk of loss, you will incur higher premiums. Conversely, if your driving record is spotless, your premiums should go down with the insurance com�pany's reduced risk.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus