... mergeți la restaurantul Capa din giratoriul Bieltz cu Calea Turnișorului. Că altundeva nu cred că mai pupați... ăăă, mai mâncați... ăăă mai puteți gusta. Nicicum nu e bine.
Că tot ziceau cititorii să nu mai judecăm restaurantele după prima impresie, am revenit la restaurantul Capa. E un fel de Prima a Turnișorului, un loc unde merg doar cei de-ai casei și care vor să mânânce super bine. Cum începi să urci panta spre Metro e pe partea dreaptă a giratoriului din Turnișor. Îl dau de gol florile din geam, doar așa dacă îți sare în ochi. Intri direct în terasă iar de acolo în restaurant. Unul decorat normal spre banal, fără nimic ieșit din comun. Ce mi-a sărit mie în ochi prima dată când am intrat au fost niște gigantice pâini de casă așezate chiar la ușă. Pâinea de pe masa unui restaurant spune multe despre cum se mânâncă acolo. Cine dă pâine cartonată din pungă sigur n-are prea multe de spus în oală.
M-am așezat pe terasă după ce am avut noroc să trag cu ochiul pe o tablă cu specialitățile, unde am ochit felul II pe care urma să îl comand. Fel care în meniu nu se găsea, tocmai de aia zic că am avut noroc. Frunzărind eu liniștit meniul îmi sare în ochi platoul măcelăresc 5 x 100 de grame. Vă dau cuvântul meu, dacă nu avea rinichi la grătar ăla îl comandam. Numa să văd și eu cum sunt alea pizdulici. Că asta găsiți în platoul măcelăresc de la Kapa. Pizdulici, ficat la grătar, creier pane, cârnați prăjiți și nefericitul rinichi la grătar pe care nu l-aș mânca nici dacă ar fi ultima îmbucătură din lume. Mai bine aș mânca pământ. Am deschis masa cu un vin alb la pahar, acceptabil spre bun și un Pepsi care a venit fără pahar. Deci l-am beut din sticlă. Pentru primul fel am ales o ciorbă cu afumătură, smântână și salată de ceapă roșie. Mi-a părut rău că am luat și smântână din două motive. Primul, că ciorba era atât de groasă de aproape puteai sa înfigi lingura în ea - excelent, dar era destul de rece. Așa că după două linguri de smântână s-a răcit de tot. Chiar și așa, ciorba a fost divină însoțită de o ceapă roșie dulceagă și deloc pișcăcioasă. Dar piesa de rezistență e tot felul secund, tocăniță de vițel de bivoliță. Eu vă spun, așa o carne fragedă n-am mâncat în viața mea. Puteai să o desprinzi de pe os cu furculița și ți se topea în gură. Cartofii prăjiți în untură nu seamănă cu nimic altceva din ce-am gustat la viața mea prin restaurante iar murături așa de bune doar la ungurii de la Cibinfest dacă mai găsești. Ceva de vis. Iar toată tărășenia n-a ajuns nici măcar la 50 de lei. 49 bătuți pe muchie. Ce s-a schimbat față de data trecută? Totul a mers mai repede, semn că venirea toamnei se simte și în numărul de mușterii. Și ce nu s-a schimbat, gustul mâncării. Excelent în continuare.
Chief Buffalo Bill Jr.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 3312
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 18 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian