Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

CNADNR comanda studiul de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Brasov. Pana in 2020 va fi gata

Noul director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Narcis Neaga, a declarat că anul acesta va fi lansată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcția autostrăzii Sibiu-Brașov. Anunțul vine la două săptămâni după ce primarul Klaus Iohannis și președintele Consiliului Județean Sibiu anunțau că la București se discută serios despre înlocuirea proiectului autostrăzii Sibiu-Pitești cu cel al autostrăzii Sibiu-Brașov, considerat mult mai ieftin.

"Anul acesta dăm drumul la studiul de fezabilitate, după ce vom găsi sursa de finanţare pentru el. Finanţarea construcţiei se va face din fonduri europene. Autostrada Sibiu-Braşov este o variantă. Una nu o exclude pe cealaltă. Autostrada Sibiu-Piteşti este scumpă, ar consuma aproape toată alocaţia noastră pe POS-T" a declarat Narcis Neaga pentru economica.net. Oficialul CNADNR nu a estimat vreun cost al autostrăzii Sibiu-Braşov, dar a spus că în anul 2020 aceasta va fi deschisă traficului.

Primarul Sibiului declara în urmă cu două săptămâni că proiectul autostrăzii Sibiu-Brașov nu este deloc unul nou, discuții pe această temă purtându-se la nivel înalt de ceva vreme. ”Am discutat această chestiune cu premierul Victor Ponta cu ocazia vizitei sale la Raliul Sibiului. Mie mi se pare că face sens în contextul în care oricum se realizează legătura București-Brașov. Face sens și atostrada Sibiu – Pitești, dar Sibiu - Brașov ar fi o autostradă fără probleme tehnice, pe un teren relativ ușor. Sibiu-Pitești ar fi o variantă complicată și scumpă”, a spus primarul Klaus Johannis.

Și președintele Cosiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, declara că pentru a lega Sibiul de București pe autostradă există în discuție și o altă variantă decât mult amânatul proiect al autostrăzii Sibiu-Pitești. ”Există și alte variante care se discută. Există varianta autostrăzii Sibiu-Brașov, care este mult mai ieftină și mai realizabilă. De la Brașov vine autostrada Comarnic-Brașov și ar trebui să fie gata împreună”, a spus Ioan Cindrea.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 8 ani

Trebuie sa ajungi la cel putin jumatatea articolului ca sa afli ca autostrada va fi pusa în circulatie în 2020. Adica excat ce NU spune titlul prost redactat. Nu corecteaza nimeni pe aici ?
Raspunde

@1

Acum 8 ani

nu are cine din păcate,uncle joseph e ocupat cu alte vrăjeli!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus