Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
-0°C

Primarul despre actiunea E.On impotriva Sibiului: "o chestiune de prost gust. O dezamagire pentru mine"

Klaus Johannis spune că s-a întâlnit chiar cu directorul general al E.On, căruia i-a explicat de ce este bine că refacerea drumurilor sparte de cei de la gaz este încredinţată societăţii DPC. "Cred că nu a înţeles foarte bine", concluzionează primarul. El se arată dezamăgit de acţiunea în instanţă prin care E.On Gaz Distribuţie cere anularea acelei hotărâri a Consiliului Local Sibiu prin care este reglementată  refacerea infrastructurii rutiere în urma diferitelor lucrări la reţelele subterane. Procesul pe fond s-a încheiat, iar instanţa din Târgu Mureş a dat dreptate companiei E.On. "După părerea mea este un pas greșit pe care îl face E.On și ar fi frumos să se retragă din domeniul proceselor și să vină la discuții pe armonizarea lucrărilor. Recunosc că această abordare din partea E.On, care este un concern german, este o dezamăgire pentru mine", a declarat Klaus Johannis.

O istorie nefericită

După cum arăta Turnul Sfatului la începutul acestei săptămâni, reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie susţin că taxa de refacere a drumurilor sparte pentru a ajunge la reţelele lor este una în afara legii, deoarece le este îngrădit dreptul de a-şi folosi reţelele. Argumentul Sibiului (că taxa de refacere "reprezintă o cheltuială determinată de aducerea suprafeței afectate de intervenție la starea inițială și nu contravine legislației incidente activității de distribuire a gazelor naturale") nu a contat în faţa instanţei din Târgu Mureş, care a dat câştig de cauză E.On-ului. Acum se judecă recursul.
"Mi se pare o chestiune de prost gust. Fiindcă E.On a beneficiat - cel puțin în Sibiu – de sprijin maximal din partea administrației și cu oameni locali am ajuns la un «modus vivendi» care cred că se și vede: după ani de bâlbe în care noi asfaltam și ei săpau, în fine, am ajuns la un mod de conviețuire unde lucrurile au o anumită logică.

"Am discutat și cu directorul general al E.On acum cred că vreun an și i-am explicat omului de ce avem această procedură, de ce este bine să o avem, de ce nu este bine să o conteste. Cred că nu a înțeles foarte bine sau nu dorește concernul să înțeleagă foarte bine și face parte din concernele care se evidențiază prin procese și prin lucrări. Nu știu, dar sper că nu e așa", Klaus Johannis


Fără emoţii

Primarul spune că nu are emoţii în ceea ce priveşte recursul aflat pe rol. "Dacă instanța găsește că ceva este greșit vom reanaliza. Sper să nu. Prima instanță, cea de la Târgu Mureș, probabil că a văzut lucrurile într-un fel. Nu mă preocupă foarte mult, avem juriști buni și oameni tineri pe care i-am angajat acum și care cred că se vor afirma".
Kkaus Johannis susține că actualul regulament nu ar trebui schimbat și nu este dispus la o astfel de inițiativă. ”Nici pentru E.On și nici pentru alții. Fiindcă sunt proceduri foarte bine, chiar dacă le convine sau nu".
Edilul a amintit că modul cerut de lucru de E.On a mai fost folosit în trecut, înainte de privatizarea fostului Distrigaz. Atunci, refacerea străzii după intervenţiile la reţele de gaz cădea în sarcina unei firme angajată de firma de distribuţie a gazului. "Au venit cei de la gaz au săpat, au venit alții, care au licitat extrem de ieftin lucrarea de refacere, au aruncat repede totul la loc, au pus un centimetru de asfalt și au plecat. Și noi după o jumătate de an am luat-o de la zero, fiindcă în mod evident acea lucrare nu a ținut. Aceste lucruri noi nu ni le mai dorim".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Andrei

Acum 9 ani

Asta cu firma care a licitat ieftin, a aruncat un centimetru de asfalt și a plecat nu ține. Caiet de sarcini, structura specificată și control efectuat de cei de la departamentul tehnic al primăriei. Nu așa cum este acum, cu DPC care taie și spânzură și este depășit de situație pentru că nu poate asfalta tot ce sparg rețeliștii.
Raspunde

Mona

Acum 9 ani

Nici nu-mi fac probleme... Il avem pe dl Nistor jurist in zona...:))
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Nu le este rusine la cei de la E-ON GAZ!Nu vad ca se fac de rusine!Sa-i dea in judecata primaria!
Raspunde

B

Acum 9 ani

Asa d-le primar, puneti piciorul in prag!
Raspunde

gazist

Acum 9 ani

foarte bine procedat este adevarat pina s-a numeasca primaru o firma din sibiu s- arepare ce au vandalizat astia de la eo n faceau lucru superficial cu firme de casa cu preturi jos si lucru era pe masura ,astia de la eon gaz mures care sparg strazile exact dupa ce sunt perfecte asta se numea sabotaj ,asteapta finalizarea lucrarilor mai sta o saptamina doua si hopa au sosit bani trebuie s-a va spargem strada ,nu te lasa johannis aratale faptic ce lucrari de mintuiala au facut cei de la eon gaz tg mures in bataia de joc a banilor sibienilor ,sunt destule exemple in sibiu ca s-a le demonstrezi de fusereala facuta de tupeisti astia de la eon gaz ,pe ce s-a tina echipe de fotbal ,baschet etc din bani furati de firmele lor de fusereala si dupa acea ne batem cu caramida in piept ca ei sprijina sportu ,si amaritu de platitor renunta la mincare ,medicamente s-a le plateasca mofturile ,inca odata felicitari asta trebuia s-a se faca de mult si bani pentru a repara s-e putea indrepta pentru reabilitari si modernizari a altor strazi ,asa vesnic reparam lucru facut de mintuiala de abonati lor lucrari de reparatii
Raspunde

Ptr primaria sibiu

Acum 9 ani

Domnii de le eon sunt niste ordinari. Rugam in calitate de contribuabili, sa se ia de urgenta masuri impotriva acestora. Nu e Eon Dumnezeu in orasul asta. Vom iesi cat de curand in strada , be-am saturat de nepasarea lor si de sfidarea acestora, zi de zi dam cu roata in craterele lasate de acestia. dpc e depasita de lucrarile care trebuie refacute. Nu razbesc sa repare cat sparge eon. Mi-e teama ca vine iarna si va fi dezastru. Tot orasul l-au spart. Ieri am ramas prost cand am vazut ca au spart chiar si alba iulia care mai era singura strada pe care puteai circula linistit. Apropo dorim domnilor de la primarie mai multa transparenta cu privire la aceasta problema. Respectiv publicarea regulamentului de interventie si reparatie a strazilor sparte de eon si apa canal. Astia 2 ne-au distrus orasul si strazile din piatra cubica din centrul vechi. De asemenea termenul de refacere a strazilor sparte si lasate asa de eon. Rusine eon, in curand sa va asteptati la iesiri in strada si suturi in fund luate de doreii vostrii care umbla toata ziua degeaba.
Raspunde

CAS13

Acum 9 ani

Din nou va lasati pacaliti, fraeriti si prostiti ca de obicei. Aceasta firma a facut ce a dorit in Sibiu din anul 2000 si pana acum. A acoperit toate potlogariile facute din dispozitia acestui mincinos de sas. Acum eon nu mai vrea sa acopere potlogariile sasului prin impunerea unui regulament prin care firmele ce refac sunt agrementate de primarie. Prin urmare si nemtii s-au saturat de mizeriile sasului lor. Vor urma si alte pozitii ale unor apropiati sasului , care s-au saturat de pretentiile acestui individ cu un character infect.
Raspunde

Cetatean de Sibiu @5

Acum 9 ani

Aoleu gazistule, reinscrie-te acum la scoala cat mai poti.
Raspunde

@cas13

Acum 9 ani

Nu stiu ce ai tu cu \"sasul\" si nu ma intereseaza dar eu ii dau dreptate pentru ca am observat ca EON-ul asta sapa INTOTDEAUNA doar strazi proaspat asfaltate si aproape niciodata strazile de pamint. Si mai sint destule strazi de pamint in Sibiu. Apoi am vazut ca in anii trecuti EON repara de mintuiala si in bataie de joc ce stricau. DPC nu este o firma privata a vreunui prieten al primarului ci o firma de stat, aflata in subordinea primariei, deci nu sint nu stiu ce interese de spagi acolo cum insinuezi tu. E doar o minima garantie ca primaria are pe cine sa traga de urechi daca fac reparatii proaste. Pai nu se poate sa fim bataia de joc a EON-lui, orasul asta nu e al lor, e al sibienilor!
Raspunde

@9

Acum 9 ani

Ai perfecta dreptate in tot ce scrii.
Raspunde

colombo

Acum 9 ani

Sabotaj pe fata dictat de interese meschine si am impresia ca este dirijat si din interior ptr.discreditarea primarului,mina in mina cu invidiosi straini de oras.Mostra o aveti in anumite comentarii de mai sus.
Raspunde

vrajitorul din OZ

Acum 9 ani

Cineva a furat toporul omului de tinichea din poza. cand o sa apara toporul am sa-i dau si eu inima!
Raspunde

red

Acum 9 ani

dpc e o firma slaba au inchiriat un utilaj si apoi au reprosat omului de ce a terminat treaba intr-o singura zi si nu 5, 6 cum era planificat. asa ca dpc ...
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

eon--cu e mic..niste gunoaie..daca sparg o strada proaspat refacuta..sa refaca integral stratul de uzura..nu sa o umple de petice....gunoaielor
Raspunde

Bula

Acum 9 ani

Majoritatea comentatorilor habar nu au de ce E-on a dat in judecata Primaria Sibiu. Orcine sapa in Sibiu strazile, inainte de-a primi autorizatia de sapatura, e obligat sa incheie un contract de refacere a strazii, cu firma DPC Sibiu. Ceea ce e incorect din punct de vedere al concurentei. Sunt si alte firme care ar putea sa refaca asfaltarea strazii. Dar ceea ce este si mai grav e faptul ca DPC are tarife mult mai mari decat concurenta lor . DPC Sibiu nu reuseste sa refaca in timp optim strazile iar presa denigreaza EON nestiind ca lucrarile de refacere cad in sarcina DPC care au incasat banii anticipat. E nevoie de sapaturi, de refacerea retelelor de gaz invechite, iar aceste lucrari nu intodeauna se suprapun cu cele ale primariei.
Raspunde

@Bula

Acum 9 ani

Pai de-aia se discuta inainte cu pana la doi ani unde si cum se reasfalteaza, se fac planuri care sa se suprapuna, insa tu, ca un BULA ce esti nu poti pricepe. eOn vrea sa nu dea socoteala nimanui, sa faca ce vrea cum vrea, ori asta pare-se ca nu se poate intr-o societate civilizata. Toti vrem sa traim \"ca in Germania\" insa la apucaturi suntem balcanici pana in maduva oaselor. Si fuduli pe deasupra !
Raspunde

@Bula

Acum 9 ani

mai fura ma-ta castraveti cu cűru ?
Raspunde

@bula

Acum 9 ani

Degeaba le explici ciobanilor ca nu e bune sa fie zoofili, asa e natia lor, cap rotund cu mintea in colturi!
Raspunde

@18-@Vrajitoru din Oz

Acum 9 ani

Cioban ii fiu lu mata,bai pitecantrop fomist,i-ati tenisii si tai-o in gunoiul din care provii.De aia sinteti asa dezvoltati ca aveti mintea in colturi berbec prost.Apuca-te de hotii ca atita stiti si nici aia ca vede tot prostu ce faceti.Iar ptr ala cu omul de tinichea-bai gustere majoritatea ziaristilor si fotograful de la Turnul Sfatului sint din alte zone care n-au nimic comun cu orasul si zona asta si nu-nteleg nici istoria nici mentalitatea acestei zone si din invidie fotografiaza belicos si in deridere,cum a fotografiat multi sibieni adevarati nu de aia ca tine..Daca te-ar fotografia pe tine asa ai parea ca un blehi ruginit,vipera vaninoasa si invidioasa.
Raspunde

Va inselati cu totii

Acum 9 ani

Eu zic ca de fapt primaria saboteaza e-on gazu\' si asfalteaza strazile pe care urmeaza sa lucreze ca sa-i compromita...
Raspunde

@ 19

Acum 9 ani

Ha, ha, e tare aia cu Vrajitorul din Oz si cu omul de tinichea, multumesc pentru ca mi-ai atras atentia, am ras cu pofta la comentariul in cauza!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus