Sâmbătă,
13.09.2025
Parțial Noros
Acum
26°C

Cotlet de porc cu mere si cidru

Cel mai important lucru despre acest fel de mâncare este faptul că puteți fie să-l gătiţi repede la foc mare sau să-l gătiţi la foc mic în câteva ore.

Ingrediente:

- 4 cotlete de porc, cât mai grase

- sare şi piper negru proaspăt măcinat

- ulei de măsline

- 1 ceapă mare sau 2 mici, decojite, tocate

- câteva mere, fiecare tăiat în 8 felii și cel puțin 3 mere lăsate întregi

- câteva frunze proaspete de salvie

- câteva boabe de ienupăr, strivite cu partea din spate a unui cuțit

- un pahar bun de cidru

Metodă de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200C.

Se condimentează cotletul bine cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Într-o tigaie mare termorezistentă superficial, se încălzește uleiul de măsline și se prăjește fiecare cotlet până ajunge să se rumenească.

Apoi, ușor se prăjește fiecare parte pentru un minut sau cam aşa ceva pentru seobține o crustă aurie. Adaugă ceapă în tigaia în care păstrezi sucul de la carnea de porc și las-o un pic să devină maro, înainte de a adăuga şi merele și frunze de salvie (adăuga doar câteva) şi boabe de ienupăr.

Adaugaţi apoi cotletul înapoi în tigaie lângă mere şi ceapă, împreună cu merele întregi rămase.

Se toarnă peste cidru, suficient pentru a acoperi doar ingredientele, se condimentează şi se pune în cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră sau până când carnea de porc şi merele sunt fierte.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/porkchopswithapplesa_92491

Cidru

Cidrul, una dintre cele mai vechi băuturi naturale preparate de om, datează din perioada grecilor și romanilor. În timp, băutura s-a răspândit pe tot mapamondul.Consumat în lumea întreagă, cidrul este o băutură preferata de britanici, de francezi și de americani, pentru a-i enumera doar pe mării consumatori din lume.

În Marea Britanie se înregistrează cel mai mare consum de cidru pe cap de locuitor și tot aici este sediul central al marilor companii care produc această băutură. Cidrul face parte și din categoria băuturilor tradiționale consumate de francezii din Bretania și din Normandia. În schimb, cidrul preparat din pere este o băutură tradițională în Spania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 543

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus