Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primul meci, prima victorie. CSU a inceput cu dreptul

Noul sezon a început bine pentru CSU Sibiu, care a câștigat meciul din turul Cupei României la baschet masculin, împotriva BC Mureș. Este un început sub auspicii bune pentru noul antrenor al echipei, Miodrag Perisic, care pleacă cu un avantaj de 6 puncte în returul care se va disputa în deplasare, peste o săptămână.

Meci strâns

Partida disputată în Sala Transilvania a fost una echilibrată, în care echipele au ținut aproape una de cealaltă până la final. Cu trei minute înainte de finalul primului sfert, scorul era 35-38 în favoarea mureșenilor. Cei aproape o mie de suporteri prezenți în sala sibiană și-au susținut echipa și în momentele dificile ale jocului, iar echipierii lui CSU au reușit să revină.

De altfel, pe parcursul meciului s-au înregistrat nu mai puțin de opt situații de egalitate și 17 schimbări de lider pe tabela de marcaj.

La pauza mare, scorul era de 44-43 în favoarea sibienilor. După revenirea de la vestiare, CSU a părut că poate sparge deja legendarul său ghinion din sfertul al treilea. Cu un minut înainte de ultimul sfert, tabela arăta 67-58, însă apărarea i-a trădat pe sibieni, care au rămas, la ultima pauză a meciului, cu un avantaj de doar trei puncte, scor 67-64.

Milos Bojovic i-a condus însă pe universitari spre victorie. Cu cel mai mare coeficient de eficacitate al CSU în acest meci, sârbul a reușit și un double-double: 10 recuperări și 24 de puncte marcate. Mâna sa bună i-a scos pe sibieni din situația tensionată și în ultimul sfert al meciului, pe care sibienii au reușit să îl câștige cu scorul de 17-14, tabela arătând, la final, 84 de puncte marcate de sibieni și 78, în favoarea mureșenilor. La scor au contribuit, însă, și cele două eliminări din contul BC Mureș, pentru cumul de greșeli personale: Lamar Mitchell și Dan Păltinișanu.

Principalul marcator al sibienilor în acest meci a fost Chris Lee, cu 25 de puncte reușite. Matija Ceskovic s-a dovedit a fi principalul pasator al lui CSU, cu nu mai puțin de 9 assist-uri, el trecându-și în cont și o eficacitate foarte bună la aruncările de 3 puncte: trei reușite, din patru încercări.

După returul de la Târgu Mureș, din 28 septembrie, CSU Sibiu va începe sezonul cu o deplasare la Constanța, în data de 5 octombrie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

hai csu

Acum 10 ani

bravo ii jucator super bojovici toata echipa merita felicitari aratam mai bine ca anul trecut la mai mare
Raspunde

cronicarul lu\' peste

Acum 10 ani

bai cronicarule unde ai facut facultatea? se vede ca la scoala de maistri bleaga din sibiu. In primul rand Perisic nu e \'noul antrenor\' cum scrii tu, ci este la echipa de anul trecut din noiembrie dupa plecarea lui Petricevic. Apoi sase puncte inseamna exact NIMIC in baschet. E ca si cum pornesti de la 0-0. Se vede ca nu ai nicio treaba cu fenomenul. Mai bine sa te rezumi la fotbal. In al treilea rand scrii \'cu trei minute inainte de finalul primului sfert scorul era 35-38\'. E vorba de al doilea sfert din moment ce la pauza mare se intra cu 44-43. Fara pile erai la baie acum nu maltratai incercarea asta de cronica.
Raspunde

@2

Acum 10 ani

N-ai cu cine! Niste tarani!
Raspunde

Salvati Rosia Montana

Acum 10 ani

22 septembrie, ora 17, Piata Mare, Sibiu. Miting, autorizat, de protest impotriva proiectului de la Rosia Montana si a gazelor de sist. Uniti, salvam Rosia Montana, ultimul obstacol, inainte a se da drumul devalizarii resurselor naturale ale tarii. Sa nu lasam aceasta clasa politica de tradatori sa ne otraveasca viitorul nostru si al copiilor nostrii! In toata Europa se foloseste ~1000 de tone de cianuri pe an, la Rosia Montana se vor folosi ~13000 tone/an iar in fiecare zi se elibereaza in atmosfera 150kg acid chianhidric (gaz toxic de razboi folosit de nazisti in camerele de gazare).Cine isi imagineaza ca nu va fi afectat , se insala.
Raspunde

Tomata montana

Acum 10 ani

Dar asa m am saturat de protestele voastre. Da doamne sa va vina mintea la cap. Si daca se poate sa va dea si mai multa cianura, nu ma supar deloc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus