Vineri,
21.01.2022
Partial Noros
Acum
-2°C

Volandri, favorit nr. 1 la Sibiu Open

Astăzi, la Tenis Club Pamira, a avut loc tragerea la sorți a tabloului principal de la Sibiu Open. Tragerea la sorți a fost efectuată de supervizorul ATP, Roberto Ranieri și Rareș Ispas, reprezentant al jucătorilor, component de bază al echipei Pamira și posesor al unui wild-card pe tabloul principal.

După retragerile lui Garcia Lopez și Ramos, Filippo Volandri a devenit favoritul principal al turneului și cap de serie la tragerea la sorți. Volandri este unul dintre puținii jucători din lume care au reușit să îi învingă pe toți cei patru granzi ai momentului, Federer, Nadal, Djokovic și Murray. Spaniolul Albert Ramos s-a retras din turneul de la Sibiu în urma unei accidentări.

Garcia Lopez a produs o surpriză incredibilă la turneul de la Sankt Petersburg, dotat cu premii totale în valoare de 500 de mii de dolari și s-a calificat în finală.

El a câștigat semifinala ce a avut loc astăzi și va disputa actul final al competiției duminică. Turneul de la Sankt Petersburg se desfășoară pe suprafață hard indoor în timp ce turneul de la Sibiu se desfășoară afară, pe zgură, facând astfel dificilă tranziția. Astfel, Garcia Lopez a decis să își continue sezonul pe terenuri cu suprafață rapidă, deși el este un specialist al zgurei.

„Desigur că un alt motiv este și diferența dintre premiile celor două turnee, turneul de la Sibiu, ATP 75, fiind un turneu cu premii totale de 75 de mii de dolari față de 500 de mii cât oferă turneul din Rusia. Ne vom strădui ca anul viitor și în anii ce vor urma să creștem nivelul financiar al turneului, ca el să devină mult mai atractiv pentru jucătorii de top”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

În urma tragerii la sorți, cei mai mulți români implicați în turneu vor avea adversari facili în prima fază a tabloului principal. Florin Mergea, Adrian Ungur și Victor Crivoi vor întâlni în primele meciuri sportivi veniți din turneul de calificări.

Adrian Ungur s-a calificat în finala turneului din Trnava (Serbia) și are mari ca la Sibiu să ajungă din postura de jucător în TOP 100 ATP. Alexandru Carpen, câștigătorul turneului preliminar îl va întâlni pe germanul Julian Reister, favorit numărul 3 în timp ce Rareș Ispas, junior la clubul Pamira va da piept cu favoritul numărul 2, component de Cupă Davis al Cehiei, Jan Hajek. Cehia este campioana mondială en-titre.

Partidele pe tabloul principal vor începe luni.

Sibiu Open - prezentat de Carpatica Asig se va desfășura între 21 și 29 septembrie la Baza Pamira, pe strada Calea Șurii Mici, nr. 39. Accesul publicului va fi gratuit până în faza semifinalelor. Pentru ultimele acte ale competiției, biletele vor costa 25 de lei și includ accesul la semifinale și la finala de dublu în ziua de sâmbătă și la marea finală a Sibiu Open.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Salvati Rosia Montana

Acum 8 ani

22 septembrie, ora 17, Piata Mare, Sibiu. Miting, autorizat, de protest impotriva proiectului de la Rosia Montana si a gazelor de sist. Uniti, salvam Rosia Montana, ultimul obstacol, inainte a se da drumul devalizarii resurselor naturale ale tarii. Sa nu lasam aceasta clasa politica de tradatori sa ne otraveasca viitorul nostru si al copiilor nostrii! In toata Europa se foloseste ~1000 de tone de cianuri pe an, la Rosia Montana se vor folosi ~13000 tone/an iar in fiecare zi se elibereaza in atmosfera 150kg acid chianhidric (gaz toxic de razboi folosit de nazisti in camerele de gazare).Cine isi imagineaza ca nu va fi afectat , se insala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus