Primul festival culinar internațional de la Sibiu – ”de Bun Gust” – va crea o stradă a bucătăriilor lumii în chiar Piața Mare a Sibiului. Vizavi de această ”stradă”, peste drum de Piață, va fi amenajată și o scenă pe care vor urca atât bucătari, cât și muzicieni și dansatori. Printre aceștia va fi și Pavel Stratan.
În fiecare zi a Festivalului ”de Bun Gust”, pe scena amenajată în Piața Mare sunt programate o serie de demonstrații culinare. Bucătari ce reprezintă țări de pe trei continente vor găti în fața sibienilor, deslușind din tainele unor mâncăruri din alte țări. Între demonstrațiile culinare, pe scenă vor urca și dansatori ale căror momente sunt expresive pentru țările prezente în cadrul Festivalului ”de Bun Gust”. Vor fi spectacole de dans, dar și de muzică. Așa se face că, în timp ce se vor delecta cu specialități americane, chinezești, turcești, românești sau germane, de exemplu, sibienii îi vor putea urmări pe Junii Sibiului, pe The Renegades sau pe Pavel Stratan, printre alții. Pavel Stratan ne-a și acordat un scurt interviu, înainte de concertul de la Sibiu.
Reporter: Ce amintire vă leagă cel mai mult de Sibiu?
Pavel Stratan: Cea mai rapidă amintire mi-a venit în minte de cel mai important eveniment al Cleopatrei în 2007, la Sibiu, unde a fost organizată Gala Premiilor MTV. Cleopatra a fost nominalizată la trei categorii și s-a întors la București cu toate trei.
R.: Cum diferențiați orașul Sibiu în peisajul artistic românesc?
P.V: Nu aș spune numai eu acest lucru. Încă multă lume ar confirma ce o să spun: într-adevăr este cel mai frumos oraș din România, cu cele mai multe evenimente culturale.
R.: Sunteți invitatul unui festival culinar internațional ce are loc pentru prima dată la Sibiu – Festivalul ”de Bun Gust”. Având în vedere experiența dumneavoastră, cum se împacă muzica pe care o cântați cu bucătăriile lumii?
P.V.: Ce bucate gustoase pe lumea asta ar exista să nu se asocieze bine cu o băutură bună, având în vedere doar "puțin câte puțin"?
R.: Care sunt mâncărurile dumneavoastră preferate?
P.V.: Îmi place orice mâncare, dar mănânc numai bucatele care mă ajută să mă întrețin la fel de sănătos cum sunt, nu gras, nu prăjit, nu cu e-uri. Dimineața, fulgii de ovăz stau primii pe listă, la amiază carnea de vită, peștele, salate, iar seara, tot ceea ce înseamnă fructe.
R.: Ce vă place să gătiți?
P.V.: Cel mai mult îmi place să fac salate și să gătesc mușchi de vită.
R.: Pe când să ne așteptăm la un nou album?
P.V.: În albumul lui Cezar vom apărea toți trei, și eu și Cleo.
R.: De aproape doi ani v-ați mutat în România. Regretați în vreun moment această decizie?
P.V.: Nu sunt genul de om care să regrete propriile decizii.
R.: Ce vă place cel mai mult la țara noastră și ce nu, în comparație cu Republica Moldova?
P.V.: Sunt destul de modest ca să-mi ajungă să trăiesc doar cu lucrurile frumoase. Iar dacă cele care nu-mi plac, nu mă deranjează, de ce aș vorbit despre acestea?!
Festivalul ”de Bun Gust”
Prima ediție a acestui festival culinar și de muzică ”de Bun Gust” va avea loc între 4 și 6 octombrie, în Piața Mare a Sibiului. Aici vor fi amenajate mai multe bucătării unde vor găti maeștri culinari specializați în arta culinară a diferitelor țări invitate în cadrul festivalului. Bucătăriile vor fi deschise zilnic, de la ora 12:00, până la ora 23:00, iar de la ora 17:00, pe scena Festivalului vor fi organizate demonstrațiile culinare, concursurile pentru sibieni și concertele de muzică și dans.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Comanescu
Acum 6 ore
1
Acum 7 ore
Anonim
Acum 7 ore
România Trezește
Acum 7 ore
Zz