Sâmbătă,
08.05.2021
Innorat
Acum
8°C

Un agnitean a devenit primul sas din Transilvania ales in Bundestagul german

Este primul cetăţean german originar din România care accede în Bundestag, în urma alegerilor generale din Germania desfăşurate duminică, relatează Süddeutsche Zeitung, citat de Mediafax.

Bernd Fabritius (48 de ani), preşedintele Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania, a candidat pe listele Uniunii Creştin-Sociale (CSU), aliaţii din landul Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, şi a obţinut, în mod surprinzător, un loc în Bundestag. Politicianul de dreapta a candidat, fără succes, şi la precedentele alegeri, din 2009.

Fabritius s-a născut la Agnita, în judeţul Sibiu, în 1965, şi a emigrat în Germania în 1985.

A studiat drept şi politologie la München. Este profesor asociat la Universitatea Lucian Blaga şi la Universitatea Româno-Germană, ambele din Sibiu.

În urma victoriei de la alegerile de duminică, Bernd Fabritius va reprezenta în Legislativul de la Berlin interesele a aproximativ 40.000 de saşi care au plecat din Transilvania, în timpul regimului comunist, dar şi după Revoluţia din 1989.

 

Foto: Mediafax

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

lobont

Acum 7 ani

Felicitari pt acest minunat om care vorbeste inca destul de bine romaneste. Merita sa fie ales. Are o coerenta deosebita in gandire. Pacat ca Romania a pierdut un om asa valoros, dar poate neuitand de unde a plecat, pe masura puterilor sale, va sprijini si tara noastra. Dumnezeu sa-l ajute !
Raspunde

VM

Acum 7 ani

frumos penru el ,dar Romania nu trebuie sa se mai bazeze pe nimeni ,nimeni nu iti da ceva sa nu profite ,puterea trebuie sa fie din interior ,tara are nevoie da oameni la conducere capabili ,onesti ,patrioti si o conlucrare cu cei care au idei inovatoare si bune pentru tara ,cred ca puterea sta in fiecare ,intentiile bune Dumnezeu le iubeste si le ocroteste
Raspunde

SIBIANUL

Acum 7 ani

Cinste D-lui Fabritius ! Face cinste Ardealului si jud. Sibiu.Noi cati sasi avem in parlament ? si cati tigani? ...
Raspunde

lolele

Acum 7 ani

Ce injura asta Romania la adunarile lor sasesti din Bavaria si cum vorbeste de romani ca de o rasa inferioara in presa germana, iar prostii se bucura ca s-a ales sasalaul cu o leafa mare si de acolo o sa sape Romania si mai tare! Aschia nu sare departe de trunchi, bunicul lui Bernd a fost Fritz Fabritius, cel care a intemeiat prima organizatie hitlerista din Ardeal la Sibiu. Dar astea nu trebuie sa le afle prostii de romani, care–s aburiti cu originea \"romaneasca\" a unui sovin ordinar! Cat respect are asta fata de romanii care–l pupa in***si cat de infatuat si plin de superioritate fata de rasa inferioara cu care a conlocuit se vede de aici: AGERPRES: Dumneavoastră vă simţiţi mai mult român sau mai mult german? Bernd Fabritius: Eu sunt german din România. Dacă vă referiţi la român, la naţionalitate, eu nu sunt român, eu sunt neamţ. Eu am rădăcini din România, mă simt ca un sas care provine din România.
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Băi, tu unde ai citit că ăsta a fost rudă cu Fritz Fabritius?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus