Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
14°C

Blaga la Sibiu: Liberalii se cer afara de la guvernare

Propunerea parlamentarilor liberali de a modifica legea alegerilor locale, astfel încât primarii să fie aleși din două tururi, iar președinții consiliilor județene să fie aleși doar de consilieri este semnalul prin care Crin Antonescu anunță ieșirea de la guvernare. Aceasta este opinia președintelui PDL, Vasile Blaga, prezent sâmbătă la Sibiu. "E clar că domnul Antonescu şi-a schimbat strategia şi s-ar cere dat afară de la guvernare şi nu să plece de la guvernare. Dacă vă uitaţi în analize, situaţia este simplă. Există un segment de 18 – 20 la sută dintre cei care susţin USL, USL-ul ca entitate, şi nu partidele din USL. Şi ei s-ar cam cere afară de la guvernare, pentru că ştiu că, probabil, vor fi daţi afară de la guvernare în primăvară, după ce vor fi plătit costurile iernii. Promisiunile electorale nu plătesc facturile, le vor plăti românii", a declarat Blaga în cadrul unei conferințe de presă.
Blaga susține totuși că de pe urma actualului sistem de vot liberalii au avut numai de câștigat. "Dacă nu candidau în USL şi nu era ales din primul tur de scrutin preşedintele Consiliului Judeţean, nu luau atâtea preşedinţii de consilii judeţene pentru că-i băteam de-i rupeam. Aşa au beneficiat în USL, au negociat bine, bravo lor, şi s-au trezit cu 14 preşedinţi de consilii judeţene", a mai spus Blaga.
Liberalii susțin că se impune regândirea legislației electorale în sensul revenirii la principiul alegerii primarilor în două tururi, dacă nici unul dintre candidați nu obține 50% plus unul din voturile valabil exprimate. (...) Totodată, apreciem ca fiind oportună revenirea la modalitatea de alegere a președintelui de consiliu județean prin vot indirect dintre membrii consiliului județean aleși și nu prin vot uninominal”, susțin liberalii în proiectul legislativ pentru modificarea Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus