Sâmbătă,
13.09.2025
Ceata
Acum
13°C

Macaroane cu branza

Macaroane cu brânză O cina de familie rapidă pe care toată lumea o va iubi, aceste macaroane cu brânză pot fi făcute cu brânză vegetariană.

Ingrediente:

-250g macaroane

-40g unt

-40g făină

-600ml lapte

-250g brânză cheddar rasă

-50g parmezan ras

Metodă de preparare:

Gătiți macaroanele într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute, după care se scurge bine și se pune deoparte. Se topește untul la foc mediu într-o cratiță puțin mai mare decât cea utilizată pentru macaroane.

Se adaugă făina și se amestecă pentru a forma o pastă, se gătește câteva minute. Treptat se amestecă și lapte, câte un pic până se adaugă tot.

Gătiți timp de 10-15 minute pentru a se forma un sos îngroșat și neted.

Apoi se ia sosul de pe plită, adăugați 175g de brânză și se amestecă până când brânza este bine combinată și topită.

Se adaugă macaroanele în sos și se amestecă bine. Se transferă într-un vas termorezistent de dimensiuni adecvate, adânc.

Se presară peste brânza cheddar rămasă și parmezanul și se așează în cuptorul fierbinte. Se lasă la foc până când brânza este rumenită și face bule. Se servește imediat.

Sursă: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/macaronicheese_83521

Brânza Cheddar

Este facută din lapte de vacă și pregătită după un procedeu special: pasta moale se taie în calupuri dreptunghiulare, care sunt întoarse și așezate unele peste celelalte, pentru ca zerul să se scurgă. Brânza are interiorul de culoare galbenă intensă, o textură fermă și un miros care îl combină pe cel al zerului cu o notă de iuțeală caracteristică muștarului, atunci când este veche.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 469

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus