Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

La CibinFEST s-au baut peste 40.000 de litri de bere

CibinFEST 2013 a însemnat:  40 000 de litri de bere, 11 000 de mici, 6 000 de covrigi, 1 500 de cârnați weisswurst, jumătate de tonă de murături, un mini-parc de distracții instalat în centrul Sibiului, un târg de toamnă, zero incidente și o atmosferă de zile mari.

Totul a început joi, când cea de-a treia ediție CibinFEST a fost deschisă oficial de Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, Andreas Huber, Consulul Onorific al Austriei la Sibiu și Barbara Schofnagel, Președintele Fundației Austria Pro România, organizatorul evenimentului. Cei trei au dat cep primului butoi de bere din ediția 2013. Au urmat patru zile în care în Piața Mare din Sibiu au curs râuri de bere și spațiul destinat evenimentului a fost vizitat de mii de oameni. Vineri și sâmbătă cortul și-a atins limita de nenumărate ori, organizatorii fiind nevoiți să interzică temporar accesul.

Desperado și Spatzen 2000

Eroii acestei ediții au fost cu siguranță membrii celor două formații care au asigurat coloana sonoră pentru acest al treilea episod CibinFEST. În fiecare zi, de la ora 14:00 – 23:00, cele două trupe au cântat și i-au încantat pe vizitatori. Clujenii de la Desperado au asigurat warm-up-ul fiecărei zile iar Spatzen 2000, formație originară din Austria, descoperită în Elveția și îndrăgostită de România, a făcut spectacol în fiecare seară. Băieții au fost neobosiți, au dansat, au cântat prin rotație la fiecare instrument, au cântat unul în cârca celuilalt, au folosit instrumentele cu ajutorul publicului, prezentând în fiecare seară un repertoriu impresionant, de la reorchestrări după hit-uri internaționale și românești (ex. Mr. Saxo Beat – Alexandra Stan, Liquido - Narcotic), până la melodii autentice din folclorul german.

Start pregătiri pentru ediția 2014

Anul acesta a fost primul an în care publicul a beneficiat de un serviciu de rezervare a meselor online. A fost un proiect pilot ce va fi cu siguranță perfectat pentru ediția de anul viitor. Tot în premieră, proiectul a beneficiat de expertiza unor manageri de securitate pe CV-ul cărora apar ediții ale Oktoberfest-ului de la Munchen și pază la meciuri de pe Allianz Arena, care s-au asigurat că cei prezenți se vor distra în siguranță. Nu în ultimul rând, ediția din acest an s-a desfășurat în cel mai mare cort amplasat vreodată în Piața Mare din Sibiu, 2.400 de m2 care au părut mai tot timpul insuficienți.

Toată experiența acumulată în aceste trei ediții, lucrurile pozitive sau cu potențial de a fi dezvoltate sunt luate deja în calcul pentru ediția de anul viitor, urmărindu-se mărirea spațiului din cort și diversificarea programului cultural conturat în jurul evenimentului. Piața Mare rămâne locația ideală pentru desfașurarea evenimentului. La fel și perioada, ultimele patru zile din septembrie, deși anul acesta temperaturile au fost mai scăzute ca în edițiile precedente.

Foto: Sebastian Marcovici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

sibian

Acum 10 ani

...a fost reusit festivalul dar sa nu se mai spuna ca a fost festivalul berii cand a fost acolo 3 sau 4 marci de bere adika 2 companii producatoare de bere
Raspunde

Weißwurst

Acum 10 ani

Bai, daca ati mancat 1500 (corect: 750 de perechi) de Weißwurst opariti in apa fierbinte, cu mustar dulce, cu covrigi si ati baut Weißbier, respect! Daca nu, aia n-or fost Weißwurst.
Raspunde

brrrrrrrrrrrrrrr

Acum 10 ani

tare fest......atat se bea si se manaca la oktoberfest in münchen pe ora...ce sa te asteptzi de vlahi...saracia e mare...are grija base ,berbecali,ponta,iliescu si voiculescu&co sa va traga tunuri de miliaradri si sa va lase in tziganie de lumea a treia...hi hi...la mai mare
Raspunde

cici

Acum 10 ani

mare realizare sa bei 40.000 litri de bere. Succes Sibienilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus