Miercuri,
09.10.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Cum va arata noua autobaza a Tursib?

4,8 milioane de euro, fără TVA, este valoarea aproximată a lucrărilor de construcții și montaj ale viitoarei autobaze Tursib, prevăzută a fi ridicată în Zona Industrială Vest. ”Dacă toate merg bine”, investiția ar urma să fie inaugurată peste doi ani.

”Venind dinspre zona centrală a orașului pe strada Barcelona, pe partea stângă a carosabilului, clădirea administrației va fi imaginea reprezentativă a societății de transport public a municipiului Sibiu. Din această stradă se realizează accesul pentru personalul administrativ și pentru vizitatori. Accesul va fi dotat cu un punct de control acces, monitorizat permanent, ce va înregistra intrările și ieșirile atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori. Aceștia dispun de o parcare deschisă, amenajată în lungul străzii Munchen, ce va fi tratată peisagistic în vederea obținerii unei imagini contemporane ce va releva integrarea obiectivelor arhitecturale în spațiul natural”. Acesta este unul din pasajele incluse de conducerea Tursib într-o informare prezentată în ultima ședință a Adunării generale a acționarilor. Ședință în cadrul căreia a fost aprobată și negocierea unui credit în valoare de 4,8 milioane de euro de la BERD, bani care să fie folosiți pentru construirea noii autobaze. Suma necesară acestei investiții (4,807 milioane euro plus TVA) este rezultatul proiectului tehnic realizat de SC Aduro Impex SRL.
Potrivit unor declarații mai vechi ale lui Adrian Popa, directorul general al Tursib, creditul de la BERD va fi returnat integral după ce terenul actualei autobaze, situată pe Calea Dumbrăvii, va fi vândut investitorilor imobiliari interesați.

Autobază cu ”bussport”

Viitoarea autobază a Tursib va fi amenajată pe un teren cu o suprafață totală de 33.400 de mp. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria. ”Clădirea bussport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției.
Spălătoria va fi astfel construită încât să poată fi curățate aici ”vehicule utilitare precum autobuze, autobuze cu burduf, camioane, camioane cu remorci, tractoare, autobuze sau pick-up-uri în toate tipurile lor de execuție”. Atelierele autobazei vor avea opt standuri de lucru, dintre care patru pentru autobuzele articulate, ce au o lungime de 18 metri.

Un milion de euro disponibili

Clădirea administrativă a Tursib va fi amenajată pe două niveluri, la etaj fiind amenajate birourile. ”La etaj, cu vedere către curtea ansamblului se regăsesc birourile de conducere ale directorului general, directorului tehnic dotate cu un grup sanitar propriu și o chicinetă, o sală de ședință și spațiu de primire, secretariat. În imediata vecinătate a zonei de conducere se află sala de consiliu cu terasă neacoperită”, se mai arată în memoriul general amintit.
Pentru noua investiție nu vor fi de ajuns cele 4,8 milioane de euro – credit de la BERD. ”Dotarea noului sediu cu utilaje și echipamente tehnologice noi se va efectua etapizat, în funcție de lista de investiții prevăzută anual și aprobată de către Consiliul Local. La momentul actual, societatea deține un disponibil financiar în valoare de un milion de euro pentru îndeplinirea acestui obiectiv de investiții”, se arată într-o informare a conducerii Tursib către Adunarea generală a acționarilor, formată din membrii Consiliului local Sibiu. ”Dacă obținem finanțarea, iar apoi construcția și celelalte lucrări merg bine, undeva la sfârșitul lui 2015 vom da în funcțiune autobaza”, spune Adrian Popa, directorul general al Tursib.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

x

Acum 11 ani

Si autobuze noi nu o sa vedem prea curand. Presupun ca o sa trimita aceleasi autobuze pe trasee pana ce vor pica.
Raspunde

ion

Acum 11 ani

si pentru calatori? nu puteau gandi un 5-8 mii eur si ptr achizitia de autobuze (si second) ? gandire comunista, facem cladiri administrative de milioane si uitam de utilitatea ptr consumatorul final numit cetateanul orasului
Raspunde

ion

Acum 11 ani

5-800 mii eur scuzati
Raspunde

dabija

Acum 11 ani

Strada Barcelona= camp sau Camp Nou hihihihihi
Raspunde

miki spaga

Acum 11 ani

mai bine luau autobuze
Raspunde

gigi

Acum 11 ani

hehehe... aici terenul de pe Calea Dumbravii e important... un nou tun imobiliar ceva ? Johanis tata, ce proiect ai in vedere in locul its-ului actual ? Iti faci ceva cartier rezidential ? Cat de simple sunt lucrurile!
Raspunde

Y

Acum 11 ani

Da, management a la Tursib,,,in loc sa fie mai multe autobuze , trasee , modalitati de plata ect ca in orice oras cu cadevarat civilizat, facem cladiri si siteme de plata futuriste is imposibile in autobuze care scartaie si circula la fel de des ca intr-un sat...Si in loc sa plateasca o armata de controlori comunisti si nepoliticosi mai bine ar mai introduce curse in plus de cat costa atatea salarii. Cu siguranta calatorul nu se va gandi sa fraudeze daca are conditii multumitoare.dar nu cred ca exista voita sa se realizaze lucruri de bun simt in transportul in comun sibian. De ce?
Raspunde

Autobuze bai

Acum 11 ani

Autobuze , troleibuze , tramvaie , bai bmwistule !!!!!
Raspunde

succes

Acum 11 ani

Foarte bine. Inainte sa-ti iei masina de lux iti faci casa cu garaj. Numai romanul sta cu chirie intr-o cociaba cu X6 in fata blocului, unii dintre ei. De regula iti pui casa la punct apoi investesti si intr-o masina buna. Regula de bun gospodar.
Raspunde

@ 9

Acum 11 ani

ai dreptate trebuie garaje pt autobuze, ca pe traseu sunt cite o ora de 3x pe zi. La orarul de acum trebuie garaj incalzit pt autobuze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus