Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Matei Damian, antrenorul Handbal Club Sibiu: Obiectivul acestui sezon este mentinerea in Divizia A

Singura echipă de handbal masculin a Sibiului are un început bun de campionat, ocupând locul 6 în Seria B a Diviziei A după două etape. HC Sibiu a pierdut cu scorul de 30 la 27 în deplasarea de la CS Universitatea Craiova, însă și-a luat revanșa acasă, cu scorul de 30 la 28, în fața CS Extrem Baia Mare.
Handbal Club Sibiu are lot format din 16 jucători, marea lor majoritate studenți și tineri formați la Sibiu. Anul trecut au reușit performanța de a promova în Divizia A, iar obiectivul acestui sezon este menținerea. Ceea ce nu va fi deloc ușor, după cum explică antrenorul Matei Damian. ”Atuul, dar și dezavantajul nostru este tinerețea, faptul că avem un lot tânăr, dar și lipsit de experiență. Toți jucătorii noștri sunt crescuți aici și promovați de noi, echipa formându-se practic în sezonul trecut. Obiectivul acestui sezon este să ne menținem în Divizia A și să consolidăm un lot care să abă un obiectiv mai ambițios anul viitor. Pentru a face ceea ce ne propunem ne luptăm cu bugetul și cu lipsa de experiență. Este greu când joci cu bărbați de 25 de ani sau mai mult”, spune antrenorul HC Sibiu.

Mereu problema banilor

Handbal Club Sibiu se bucură de sprijinul financiar atât al primăriei Sibiu cât și al Consiliului Județean, însă sumele alocate sunt departe de ajunge pentru acoperirea nevoilor. Spre exemplu, jucătorii primesc o indemnizație simbolică, iar bugetul este folosit, în principal, pentru deplasările la meciuri.  Reprezentanții singurei echipe de handbal de seniori din Sibiu spun că nu-și fac planuri pe termen lung pentru că efectiv n-au cum și iau totul pas cu pas. ”Primăria și Consiliul Județean ne susțin și le mulțumim foarte mult însă am fost nevoiți să apelăm și la sponsorizări pentru a ne întregi bugetul. Nu avem practic un buget consolidat pentru un an de zile așa că avem o strategie cu pași mărunți. Adevărul este că la mijloc se află foarte multă pasiune. Ne facem treaba cu pasiune, cum știm mai bine, și sperăm să mai atragem și alți sponsori în timp”, a explicat Matei Damian. Un alt efect al lipsei banilor este și faptul că unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului trecut a ales să părăsească echipa pentru a juca la HCM Făgăraș. ”A primit o ofertă financiară mai bună, nu extraordinară dar mai bună și este de înțeles decizia lui. Se pare că handbalul este mai iubit în Făgăraș”, a mai spus antrenorul HC Sibiu.

Două deplasări

Următoarele două etape ale Diviziei A la handbal masculin - Seria B programează două deplasări. Astfel, HC Sibiu va juca joi, 3 octombrie, cu CSM Satu Mare, una dintre favoritele la promovare. CSM Satu Mare are maxim de puncte după primele două etape. Trei zile mai târziu, în data de 6 octombrie,  HC Sibiu merge la Sighișoara, unde cel puțin teoretic o așteaptă un meci mai ușor. CSS Sighișoara se află pe ultima poziție a clasamentului după două etape, fără nicio victorie.
Următorul meci de acasă al HC Sibiu este programat în data de 13 octombrie, în compania echipei ACS Academia de Handbal Baia Mare. Partida va avea loc la Sala Transilvania iar intrarea va fi liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

hai Sibiul

Acum 10 ani

Ma bucur ca intrarea e libera iar jucatorii fac asta din pasiune. poate se va naste o echipa puternica de aici.
Raspunde

asd

Acum 10 ani

daca e intrarea libera ii prevad un succes urias in sibiu
Raspunde

Handbal fan

Acum 10 ani

Am fost la meciul cu Baia Mare - foarte faina atmosfera si meciul. Felicitari. Mult succes mai departe.
Raspunde

xxx

Acum 10 ani

pasiunea este esentiala dar nu suficienta pentru ca motivatia este ca aerul; nu ai aer nu poti respira
Raspunde

x

Acum 10 ani

in Sibiu ca intotdeauna daca e intrare libera , e succes .....
Raspunde

SIl

Acum 10 ani

Felicitari echipei. Felicitari antrenorului ;)
Raspunde

Zeitz :)))

Acum 10 ani

am plecat io la fagaras,dar o sa ma intorc eu, daca voi mai fii primit :D
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus