Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Universitatile din Sibiu au deschis impreuna anul universitar 2013 -2014

Toate cele cinci universități existente în Sibiu și-au dat mâna și au deschis, pentru al doilea an consecutiv, noul an universitar. Mesajul pentru studenți a fost unul clar: orice facultate sau universitate au ales pentru studiile lor, la Sibiu vor avea parte de calitate și dascăli dedicați.

Curtea Facultății de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din  Sibiu a găzduit luni seară ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014, la eveniment participând reprezentanți și studenți de la toate universitățile din oraș. Ploaia abundentă a dat peste cap planurile de a celebra începerea unui nou an universitar în Piața Mică a orașului, însă nu le-a descurajat pe cele aproape 1000 de persoane să participe la ceremonia organizată în curtea Facultății de Inginerie. ”Astăzi, cele cinci universități au lăsat deoparte mărimea, importanța și rolul pe care îl au în oraș și și-au dat și în acest an mâna pentru a spune ”Bun venit!” studenților în anul universitar 2013 – 2014. Vă doresc, dragi studenți, să aveți un an în care să vă bucurați de studenție”, a declarat Ioan Bondrea.
Evenimentul a debutat cu fanfara Academiei Forțelor Terestre ”Nicoale Bălcescu” cântând Imnul de stat al României. Ulterior, pe scenă au urcat: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea- rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu; gl. bg. comandant prof. univ. dr. Ghiță Bârsan- rectorul Academiei Forțelor Terestre; prof. univ. dr. Gheorghe Bihicean- rectorul Universității Româno-Germane; prof. univ. dr. ec. Nicolaie Georgescu- rectorul Universității Alma Mater și prof. univ. dr. Ioan Velcea- prorectorul Universității Creștine ”Dimitrie Cantemir. Cu toți le-au urat bobocilor bun venit în Sibiu, asigurându-i că în universitățile sibiene vor reuși să își definească și să își clădească un solid viitor profesional. ”Este al doilea an în care, strângându-ne în jurul unei idei, ideea de unitate și de a construi împreună o cetate universitară, deschidem noul an universitar. Dragi studenți, ați făcut o alegere bună indiferent de universitatea la care v-ați înscris! Fiți convinși că aici, în cetatea universitară sibiană, calitatea își va spune cuvântul!”, a declarat și rectorul Universității Româno-Germane, Gheorghe Bichicean.
Autoritățile locale au fost reprezentate de Ovidiu Ioan Sitterli și Ioan Cindrea. Ambii au accentuat rolul important pe care învățământul superior de excelență practicat în Sibiu îl are în dezvoltarea durabilă a cetății. Seara a continuat cu un recital al Fanfarei Academiei Forțelor Terestre, urmat de un concert al trupei Ora de Foc. Curtea Facultății de Inginerie rămâne deschisă studenților până pe 5 octombrie, așteptându-i să ia parte la spectacolele, jocurile și concursurile din cadrul Toamnei Studențești. Unul dintre cele mai importante evenimente organizate în cadrul Toamnei Studențești este simpozionul “Arta comunicării eficiente: Comunicare pentru o dezvoltare durabilă, inteligentă şi incluzivă”, programat pentru data de 3 octombrie, între orele 11:00 – 14:00, în sala Senatului ULBS. Au confirmat participarea la discuții: Emil Hurezeanu - expert media şi relaţii internaționale, Dr. Cristian Diaconescu - Consilier Prezidenţial și Şeful Cancelariei Prezidenţiale și Dr. Bogdan Aurescu - Secretar de Stat pentru Afaceri Strategice în Ministerul Afacerilor Externe.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 8 ani

Iar someri cu diploma pe banda!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus