Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
21°C

Cum a fost prima zi "de Bun Gust" | Galerie foto

05 Octombrie 2013 12:52

Câteva mii de sibieni s-au bucurat de preparatele bucătăriilor lumii, în prima zi a Festivalului "de Bun Gust", care are loc la sfârşitul acestei săptămâni în Piaţa Mare a oraşului. În imensul cort de 2.400 de mp oamenii au fost ademeniţi de aromele chinezeşti, ungureşti, thailandeze, turceşti, italiene, germane, americane şi româneşti.
Pe scenă au urcat trei dintre concurenţii Masterchef care,  în afara unor demonstraţii culinare, au asistat şi la concursurile destinate publicului: de recunoscut cât mai multe ingrediente dintr-un preparat sau de tăiat ceapă.
La deschiderea oficială a Festivalului a participat şi primarul Klaus Johannis, iar printre musafirii evenimentului au fost şi preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, vicepreşedintele Ioan Banciu, precum şi consilierii locali Marianna Fritzmann şi Helmut Lerner.
În ciuda temperaturii scăzute din afara cortului, sibienii s-au bucurat de atmosfera Festivalului şi după concertul lui Pavel Stratan, care a avut o sesiune lungă de autografe după cântare.
Festivalul continuă şi sâmbătă şi duminică. Bucătăriile se deschid de la ora 12:00 în fiecare zi, iar programul pe scenă, cu demonstraţii culinare, concursuri şi spectacole începe de la ora 15:00.

SÂMBĂTĂ 5 octombrie
15.00-15.10 Prezentarea evenimentului
15.20-15.50 Demonstrație culinară, Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Constantin Hora
Orez aromatizat cu banane caramelizate în lapte de cocos și chilli
16.00-16.20 Concurs de recunoaștere
Concurenții vor trebui să recunoască, legați la ochi fiind, ce fructe și legume au în față
16.30-17.00 Demonstrație culinară, Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Constantin Hora
Budinca RAW-VEGAN din avocado și Karob
17.10-17.30 Demonstrație de artă culinară maghiară
Lángos, Papricaș de pui unguresc
17.40-18.00 Concurs de sensibilitate
Concurenții vor trebui să recunoască condimente puse în boluri;

18.00 - 19.00 PAUZĂ
19.00- 20.00 Concert Renegades 
20.05 – 20.35 Demonstrație de artă culinară românească
Mușchi de vită Apfelhaus
20.35 – 20.50 Degustare și prezentare de vinuri din Domeniile Ostrov - Vlad Mureșan
20.55 – 21.25 Demonstrație de artă culinară italiană Restaurant La Pasaj
Păstrăv file cu sos de hrean, sfeclă roșie și rucola
21.30 – 22.00 Demonstrație culinară, Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Constantin Hora
Scallops flambe

DUMINICĂ 6 octombrie
15.00-15.10 Prezentare eveniment
15.20-15.40 Concurs de mâncat cu bețigașe
Concurenții vor trebui să mănânce cât mai repede o porție de mâncare folosind bețigașe asiatice
15.50-16.20 Demonstrație culinară, Bogdan Roman, Vlad Mureșan
Paste de casă și Paste negre cu cerneală de sepie, zucchini și salam Chorizo
16.30-17.00 Demonstrație de artă culinară germană Restaurant Hermania
Angus cu sos de piper verde servit cu cartofi săsești
17.10-17.20 Concurs de ornare
Concurenții vor avea la îndemmână feluri de mâncare gata preparate, ei trebuind să le facă plating-ul;
17.30 – 18.00 Teatrul de Balet
Veți putea vedea o colaborare inedită între Teatrul de Balet Sibiu şi legendarul grup Riff. Spectacolul  „Cenușa timpului” de Florin Grigoraș este o fantezie alegorică, în care dansul contemporan întâlnește rockul, o poveste actuală despre individ, despre sensul existenței, întrebare și răspuns, despre căutare, găsire și regăsire.

18.00-19.00 PAUZĂ
19.00 - 19.30 Demonstrație de artă culinară chinezească Restaurant Yummy Yang
Pui pe Tie-pan
19.35 - 19.55 Demonstrație culinară, Bogdan Roman, Vlad Mureșan
Ouă poșate cu feta și măsline (ochiuri românești)
20.00 - 21.00 Spectacol Cindrelul Junii Sibiului

Soliști: Veta Biriș, Mariana Anghel, Robert Târnăveanu, Nelu Albu, Alina Bîcă, Viorica Telcean

 

Foto: Silvana Armat

 

Comentarii

5 comentarii

Klein

Acum 6 ani

Se vede in poza, cortul aproape gol si se bea bere. De mâncat, nu mănâncă mai nimeni. Mare succes!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Un lucru pozitiv e că de când or venit ăștia cu bucătăria chineză și tailandeză n-am mai văzut picior de câine maidanez prin centru. Ar trebuie să se organizeze câte-un festival din ăsta și pe la periferii.
Raspunde

un mare FAS

Acum 6 ani

Un cort plin de fum fara aerisire si manacre nu prea diversificata.
Raspunde

brrrrrr

Acum 6 ani

ce tziganie de 2 bani......tipic romanistan
Raspunde

rosu

Acum 6 ani

Apfelhaus din Cisnadioara mai exista? Ca ultima data cand am fost arata de parca era aproape de faliment.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus