Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Copsa Mica poate aduce Politia Zonala

La propunerea primarului orașului Copșa Mică, Tudor Mihalache, Ministerul Dezvoltării Regionale și Adminitrației Publice are în vedere posibilitatea înființări unei structuri de ”poliție zonală”, care să acopere mai multe localități. Deputatul Ovidiu Ganț l-a întrebat pe ministrul Liviu Dragnea despre posibilitatea înființării acestei structuri după o discuție cu primarul orașului Copșa Mică. ”Am fost sesizat de către reprezentanții unor administrații locale din localități mai mici cu următoarea întrebare: în ce măsură legislația în vigoare ar permite asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale învecinate, în sensul organizării și funcționării în comun a unei poliții locale (zonale), respectiv, dacă acest lucru nu este posibil, dacă nu ar fi benefică inițierea de către Guvern sau de către noi, ca membri ai legislativului, a unei modificări a Legii nr. 155/2010 a poliției locale în acest sens”, a întrebat Ovidiu Ganț.
Răspunsul a fost unul diplomat și a lăsat de înțeles că se poate orice dacă există voință: ”Actuala legislație nu permite asocierea mai multor unități administrativ-teritoriale învecinate în sensul organizării și funcționării în comun a unei poliții locale sau zonale. (...) Vă informăm stimate domnule deputat, cu privire la faptul că propunerea formulată de dumenavoastră a fost reținută în vederea analizării și stabilirii oportunității includerii în viitoarelwe modificări ale legislației în domeniu”, se arată în răspunsul înaintat de Liviu Dragnea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus