Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cine va controla sibienii de frauda?

Mai bine de 300 de posturi sunt scoase la concurs în cadrul Direcției regionale antifraudă fiscală 7 Sibiu. Înscrierile s-au terminat la începutul lunii, urmează proba scrisă și interviurile.

Depunerea și selecția dosarelor pentru cele 1.181 de posturi din cadrul Direcției Generale Antifraudă s-au încheiat pe 2 octombrie. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, între timp, și lista dosarelor selectate pentru proba scrisă, care este programată pentru ziua de sâmbătă a acestei săptămâni.  Cei sub 20 de sibieni ale căror dosare au fost respinse nu au reușit să facă dovada minimei experiențe cerute. Spre exemplu, potrivit regulamentului publicat de ANAF, candidații pentru posturile de inspector antifraudă gradul profesional superior trebuie să aibă o vechime în domeniu de nouă ani,  în timp ce pentru gradul principal, vechimea solicitată este de cinci ani.

Dacă proba scrisă a fost stabilită pentru 19 octombrie, data susținerii interviurilor (ultima probă) nu a fost făcută publică, deocamdată.

Șeful interimar nu poate da declarații

Premierul Victor Ponta l-a numit la începutul lunii septembrie pe Laurențiu Pușdercă în fruntea Direcției regionale antifraudă Sibiu, direcție care are în responsabilitate județele Sibiu, Brașov, Alba, Mureș, Covasna și Harghita. ”Nu sunt mandatat să fac declarații publice”, a răspuns Pușdercă solicitărilor Turnul Sfatului, referitoare la eventualele sale intenții de a-și continua mandatul deocamdată interimar. Pușdercă a condus, până în acest an, Direcția Vamală Brașov.

Concurență mare

Pentru o singură titulatură (de inspector principal în cadrul Serviciului de control antifraudă 2) numărul candidaților de la Sibiu este sub numărul locurilor disponibile: un singur candidat a aplicat pentru cele două posturi existente. În rest, pentru locurile din serviciile Direcției s-au înscris mult mai mulți candidați decât locuri disponibile: potrivit listelor publicate de ANAF, la Sibiu există posturi unde sunt cinci candidați pe un loc.

Având în vedere că reorganizarea ANAF a dus la desființarea Gărzii Financiare și a Autorității vamale, cei mai mulți dintre candidați provin din aceste structuri, dar condițiile de selecție nu au oprit și candidații din afara acestor foste instituții să participe la concurs.

Să nu fie securiști și dați afară

Dincolo de criteriile profesionale de selecție, cei care doresc să fie inspector antifraudă au completat o declarație pe proprie răspundere prin care susțin că nu au fost securiști sau colaboratori ai Securității și nici nu au fost destituiți din vreo funcție publică sau dați afară din serviciu – pentru motive imputabile – în ultimii șapte ani. Pentru a fi declarați eligibili, candidați au prezentat și rezultatele unui test psihologic.

”Procurorii” banilor

Direcția Antifraudă, care își va avea unul din sediile regionale la Sibiu, are drept atribuție combaterea fraudelor și evaziunii fiscale, angajaților acestei structuri fiindu-le oferită și pârghia cercetării penale în acest domeniu. Cu uniformă proprie și chiar și posibilitatea de a avea armament în dotare, inspectorii antifraudă vor lucra la dosare penale ce vizează evaziunea fiscală sau alte fraude din domeniul economic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Bombonel

Acum 10 ani

Dar cine il va cauta pe victoras la cap? Parca era criza, nu se faceau angajari la stat.. Posturi in spitale blocate, nu sa fac angajari desi personalul e insuficient, dar la biruri se fac... Cred ca e nasol bugetul statului de ingroasa randurile trepadusii de la adunat bani. Bani sa iasa de la talpa tarii, 7 milioane de tantalai l-ati votat, na sa va iasa pe nas
Raspunde

bigggie

Acum 10 ani

mai bombonel idiotzel. nu se fac angajari. se reorganizeaza directia vami si garda financiara sub forma DRAF. numarul de posturi e constant sau inferior chiar
Raspunde

Bullshit

Acum 10 ani

mai retardel biggudel, si marmota impletea ciocolata.
Raspunde

marina

Acum 10 ani

***www.mediafax.ro/social/fostul-ministru-al-economiei-ion-ariton-audiat-la-dna-in-dosarul-privind-gala-de-box-campion-pentru-romania-11508863
Raspunde

finantist

Acum 10 ani

Finantele sa vina inapoi la Sibiu,nu banii sibienilor sa fie controlati in continuare de alte judete, lasati gargara cu antifrauda.
Raspunde

Iacob

Acum 10 ani

NE mutam la Sibiu si organizam in continuare Insolvente la cele mai mici preturi???!!!???!!!
Raspunde

niki lauda

Acum 10 ani

ba ce parsivenie la fosti comunisti ,noua la sibiu ne da antifrauda .banii nostri a sibienilor ii da la iasov ,ba astia de ne conduceti judetul de ce nu invers ,s-a vezi ce investiti isi trag soldoveni de la iasov pe bani sibienilor ,lucrati fraierilor sa-i tinem in viata pe muribunzi de la brasov ,s-au nu vedeti cita lupta duce guvernu s-ai bage in context pe ,cluj si brasov si aici ma refer la devierea culoarului 4 pan european cu 200 de km mai mult ce face comisia europeana ,ba traseul este nadlac -sibiu -pitesti -bucuresti -constanta -istambul ,nu turda -sebes si comarnic -iasov ,voi iasov -iasi -chisinau pe bani lui pinalti ,scripcaru ,nichita si alti moldoveni cu clanta mare ,la cluj scoase la licitatie constructile inutile ,stadioane ,centuri de diamante si piste de avioane -planoare facute prin deturnari de fonduri de la bugetul statului cind la butoane a fost cel mai incompetent guvern condus de penalu boc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus