Miercuri,
08.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Reabilitarea retelelor de apa din Sibiu se incheie in acest an. Canalizarea, la anul

La un an și jumătate de la semnarea contractului de execuție pentru rețelele de apă și canal din cartierele Vasile Aaron și Valea Aurie, reprezentanții Apă-Canal SA Sibiu susțin că stadiul lucrărilor a ajuns la 98%. Asta pe partea de lucrări la rețeaua de apă. În ceea ce privește canalizarea, lucrările de reabilitare și extindere a rețelei sunt la 80%.
Autoritățile locale susțin că lucrările la rețelele de apă se vor încheia în acest an, în timp ce canalizarea va deveni un subiect închis în cursul lui 2014. Ultimele străzi pe care se va mai interveni pentru lucrările la apă sunt Aleea Roşiorilor, Gorăslău, Aleea Haiducului, Rahovei şi Aleea Şelimbăr.

Zeci de kilometri de rețea

Contractul de execuție a reabilitării și extinderii rețelelor de apă și canal din Sibiu și Șelimbăr a fost semnat în mai 2012, între SC Apă Canal SA Sibiu, pe de o parte, și asocierea Hidroconstrucția SA București,  Construcții SA Sibiu și Universal Business SRL Sibiu, de cealaltă parte. Contractul are o valoare totală de 60,4 milioane de lei, cu tot cu TVA.
Potrivit contractului, rețeaua de apă potabilă existentă a fost extinsă în două cartiere, Valea Aurie și Vasile Aaron, pe o lungime mai mare de 7,5 km, rețele la care sunt racordați peste 17.000 de consumatori. Rețelele de alimentare cu apă au fost extinse cu aproape patru kilometri în două zone ale municipiului Sibiu care nu au avut, până acum, astfel de rețele: Viile Sibiului (2,83 km de rețea nouă) și zona Compa (aproximativ un km).
Pe partea de canalizare, același contract include reabilitarea a mai bine de 14,5 km de rețea la care sunt racordați peste 10.000 de sibieni, din cartierele Lazaret, Terezian, Ștrand, Hipodrom și Ștefan cel Mare.
Canalizarea este extinsă potrivit contractului cu 4,2 km, care să deservească aproximativ 800 de locuitori. Zonele vizate sunt Viile Sibiului, prelungirea Săcel, Carterul Veterani.

Ce rămâne pentru anul viitor

”În următoarea perioadă se vor continua lucrările de modernizarea şi extindere a reţelelor de canalizare pe următoarele străzi: Solidarităţii, Lupeni, Mureşului, Ştefan cel Mare, Rampa Ştefan Cel Mare – Ion Creangă, Prelungirea Săcel,  Aleea Biruinţei, Gârlei, Fântânii, Dimitrie Cantemir, Dimitrie Cantemir – Bârsei”, anunță Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.
Pentru anul viitor, lucrările la canalizare rămase vor fi efectuate în Rampa Ştefan cel Mare – Ion Creangă şi Prelungirea Săcel şi vor fi reabilitate reţelele de canal de pe Aleea Fraţii Buzeşti, Bulevardul Corneliu Coposu (în dreptul Spitalului Judeţean), străzile Călan şi Moara de Scoarţă.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Jazz

Acum 8 ani

In Cartierul Veteranilor s-a intrudus canalizarea doar pe 2 strazi. Pe cand si pe restul (macar pe cele pe care sunt case construite)?
Raspunde

m

Acum 8 ani

\"Dimitrie Cantemir – Bârsei\" ? Pai nu ati reasfaltat-o anul asta? De ce ati mai asfaltat-o daca tot urma sa fie sparta ?? In plus ne-ati chinuit si masinile si nervii pana ati terminat-o, ca a stat decopertata de ne-am plictisit si ne-am rupt masinile...
Raspunde

m

Acum 8 ani

...cat despre Prelungirea Sacel va fi chiar interesant de vazut cum se vor descurca locuitorii de acolodaca spargeti si pe acolo...Ati lasat o latime de drum de domeniul evului mediu acolo...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus