Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Achitata de instanta, demisa apoi de Consiliul Judetean, Anca Dragan se intoarce iar la Tribunal

Fosta directoare a Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului Sibiu, Anca Drăgan, a formulat o plângere prealabilă împotriva hotărârii consilierilor judeţeni prin care a fost destituită din funcţia pe care a fost repusă cu câteva minute înainte.
Trimisă în judecată pentru fapte de corupţie, în 2009, Anca Drăgan a fost achitată definitiv şi irevocabil în cursul acestui an. Drept urmare, în iulie, Consiliul Judeţean a adoptat o hotărâre prin care Drăgan a fost reconfirmată în funcţia de director general al DGASPC, de unde a fost înlăturată după începerea procesului din 2009. Câteva minute mai târziu, însă, consilierii judeţeni au adoptat o nouă hotărâre, de demitere a Ancăi Drăgan din funcţia de director general ca urmare a calificativului "nesatisfăcător" ce i-a fost acordat pentru perioada premergătoare trimiterii ei în judecată.
Prin această ultimă hotărâre, Anca Drăgan a primit un preaviz de 30 de zile, fiind delegată în această perioadă la Camera Agricolă Sibiu, pe funcţia de execuţie de consilier superior.

Fosta directoare consideră că hotărârea prin care a fost destituită trebuie revocată, altfel se va adresa instanţei de contencios administrativ. "Motivele care au fost invocate vizează lipsa acordului funcţionarului public la încetarea raportului de serviciu, în condiţiile în care, se susţine, era suspendat din funcţie, neaducerea la îndeplinire a dispoziţiilor Hotărârii CJ prin care s-a dispus reluarea activităţii funcţionarului public şi nerespectarea prevederilor art. 88 alin. 4 din Legea nr. 188.1999, cu privire la păstrarea funcţiei funcţionarului public pe perioada delegării", se arată într-o informare prezentată consilierilor judeţeni.
Secretarul CJ Sibiu, Iordan Nicola, consideră, însă, că hotărârea prin care Anca Drăgan a fost destituită este "legală şi temeinică, neexistând motive întemeiate care să determine revocarea în totalitate", după cum se mai arată în informarea amintită. "Motivele de revocare, invocate de funcţionarul public în cauză reprezintă o abordare subiectivă, străină dispoziţiilor statuate prin actele administrative de autoritate adoptate, acte fundamentate pe prevederile legale amintite, incidente cauzei", se mai arată în documentul postat şi pe site-ul CJ Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

socialistul

Acum 10 ani

Din informatiile prezentate se pare ca este o atitudine crasa de hartuire a unui functionar public care, probabil, nu place unora cu functii de decizie din cadrul Consiliului Judetean, inclusiv Secretarul Nicola. Ar trebui ca cheltuielile facute de catre Consiliul Judetean sa fie suportate din salariile acestora nu de catre contribuabili si atunci s-ar gandi de zece ori cand iau o decizie. Calificativul \"nesatisfacator\" l-a primit ca urmare a \"situatiei\" pentru care a fost demisa si care , iata, Instanta a decis altceva. Femeia este nevinovata si trebuie sa-si ocupe postul din care a fost destituita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus