Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

O carte despre 63 de ani de radio. La Medias

Majoritatea oamenilor de radio care şi-au pus amprenta asupra Mediaşului îşi regăsesc povestea în volumul "Mediaşul radiofonic. 1950 – 2013", coordonat de jurnalistul Mircea Hodârnău. “Gândul să scriu o carte despre oamenii de radio care zilnic sau săptămânal au încântat sau iritat ascultătorii pe frecvenţele celor două posturi de radio locale din Mediaş, mi-a venit prin anul 2010. Pentru documentare am folosit surse din arhiva Primăriei Mediaş şi interviuri cu colegii mei de breaslă, respectiv anumite fişe de prezentare a activităţii lor radiofonice. Am «colindat» ţări precum Germania, Italia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania şi oraşe ale României, unde i-am găsit acum domiciliaţi pe foştii colegi”, declară Mircea Hodârnău.
Cartea este prefaţată de Radu Bâlbâie, conferenţiar universitar. "Pentru cei ce vor studia istoria presei transilvane, vor fi preţioase informaţiile strânse de Mircea Hodărnău despre primele posturi de radio de după 1990, dar şi mărturiile jurnalistice de la cei ce s-au dăruit anilor de început", arată conferenţiarul universitar în prefaţa cărţii.
Volumul va fi lansat la Sibiu sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul facultăţii care adăposteşte Departamentul de Jurnalism, de la ora 14:00.

Mircea Hodârnău face radiojurnalism de 20 de ani la Mediaş, fiind absolvent al BBC Radio School în 1997. Volumul a apărut în colectia Biblioteca Mvsei Mediensis a Muzeului Municipal Mediaş şi a fost editat împreună cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş, Asociaţia Culturală “Mediaşul Nostru” şi Ippon Med.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus