Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Centru de colectare RoRec deschis la Sibiu: vechile electrocasnice, colectate de acasa

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Sibiu au inaugurat vineri cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Sibiu are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, promit inițiatorii proiectului.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă a 26-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Sibiu oferă servicii de colectare și preluare a DEEE, atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

”Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme de deşeuri electrice pe locuitor este departe de a fi îndeplinită. Statisticile Eurostat relevă că din 2009 - când s-au colectat 1.8 kilograme/locuitor, am scăzut progresiv la 1.1 kilograme în 2010, ajungând conform estimărilor oficiale la doar 0,9 kilograme în 2012. Noi suntem foarte activi și vizibili, iar împreună cu autoritățile locale, încercăm să rezolvăm această temă care apasă pe umerii tuturor, pentru a evita declanșarea unor clauze de infringement, ceea ce presupune taxe platite din buzunarul fiecăruia dintre noi. Dezvoltarea Rețelei Naționale de Colectare vizează acest obiectiv.” a declarat Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

Locuitorii din Sibiu şi zonele de proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin predarea lor la centrul de colectare, de pe strada Hendri Coandă. Programul de functionare al noului centru de colectare este următorul: luni, miercuri vineri între orele 10.00-14.00, iar marti și joi între 14.00-18.00.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită sibienii la acțiunea de colectare care va avea loc în acest weekend 19-20 octombrie. Aceștia se pot debarasa de deșeurile electrice la unul dintre cele 11 puncte de colectare amenajate în cartierele municipiului, precum și prin programarea preluării gratuite de la domiciliu, instituție și sediu de firmă a echipamentelor grele sau voluminoase, apelând gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între orele 9.00-17.00 sau 0756 036 208 numar cu tarif normal, disponibil permanent.
                           
Sibienii sunt așteptați sâmbătă, 19 octombrie, la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu ocazia lansării centrului de colectare, care se va desfășura în Piața Mică. Domino și Cargo vor concerta începând cu orele 19.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Cetățean de Sibiu

Acum 9 ani

Păi mulți Români preferă să ducă mașinile de spălat și frigiderele la fier vechi, unde câștigă niște bani, de aceea nu se ajunge la 4 kilograme de deșeuri/locuitor/an.
Raspunde

reciclare

Acum 9 ani

romanii tin obiectele electrocasnice pina ia foc din cauza saraciei in care se zbate de 70 de ani de unde bani pentru ;frigidere performante ,plasme cu diagonale de 100 si alte vise ,numai la potentiati zilei ,la noi mersu pe jos ca face picioru frumos si ajuta la sanatate ,vara mai o stivie si o urzica si uite asa ne ducem traiul
Raspunde

periscop

Acum 9 ani

@ reciclare: ai avea nevoie de o... reciclare în materie de ortografie !
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

bai rahatilor de la asociatia lui peste prajit...faceti conventii cu vanzatorii de electrocasnice sa ofere reducere la cumpararea la cele noi...si sa vedeti cum se aduna vechiturile...cine-i prostul sa care in spate fiarele pana la centrele voastre...
Raspunde

vasile

Acum 9 ani

intro vreme daca cumparai ceva nou(electrocasnic)ti se lua cel vechi si cu o reducere acum nu e rau ca dupa obiectele grele vin cei de la reciclare,sint multi in virsta care nu au cum sa isi duca vechiturile la remat
Raspunde

Cetățean de Sibiu

Acum 9 ani

Corect, să se facă reducere și atunci să vedeți ce se strâng vechiturile.
Raspunde

@3

Acum 9 ani

tu ai nevoie de o reciclare la munca adevarata,nu la banii publici.
Raspunde

jean

Acum 8 ani

Unde pot sa duc o cada din fonta la remat sau poate ca vin si o ia de acasa . va rog sa.mi dati o adresa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus