Miercuri,
15.07.2020
Parțial Noros
Acum
15°C

Miticism

20 Octombrie 2013 22:18

A nu se confunda cu misticismul, miticismul este o formă de agregare a românului. Nu se ține nici bățos ca fierul, nici nu curge ca apa, e doar un fel de fleașcă. În ultima vreme, mai ales printre politicienii de la București, dar și la trimișii noștri din Sibiu, la Parlament, am putut vedea acest mod de a fi. Să luăm de exemplu problema gazelor de șist. Ba-s pentru, ba sunt împotrivă, depinde de cum se strigă din stradă. Dacă mai leșină un moș prin Moldova, parcă ar fi contra. Dacă Ponta se rățoiește la ei, sunt categoric pentru. Fleașcă. Când vine vorba să vorbească despre un nou Cod Rutier, despre privatizarea CFR, despre câinii vagabonzi, despre Roșia Montană se emit tot felul de păreri, se fac analize, se sucesc, se răsucesc, fără a avea un punct de vedere clar, la obiect. Depinde foarte mult de ce zice șeriful de la partid, ce zice ministrul sau ba mai bine, premierul. Fleașcă. Nici rece, nici cald.
Nu cred nici că fiecare om ar trebui să aibă o părere exactă despre orice subiect. Chiar nu sunt de părere că politicienii ar trebui să fie niște ”știe-tot”, dar ar trebui să aibă barem demnitatea de a răspunde atunci când sunt întrebați cu un simplu ”nu știu, dar mă voi documenta”, atunci când subiectul îi prinde în necunoștință de cauză.
Aștept de la ei și fermitatea propriilor gânduri. Dacă inima și propria judecată le dictează că eutanasierea, de exemplu, nu este o soluție pentru câinii vagabonzi, atunci cred că ar trebui să rămână cu ea pe buze chiar dacă partidul zice altceva. Cred în disciplina de partid, dar pentru un trimis al oamenilor în parlament, cer măcar un centimetru de coloană vertebrară.
Poate tocmai din cauza acestui ”miticism” parlamentarii de Sibiu au devenit subit muți. În afară de mici excepții, nici cei de la putere, nici cei din opoziție nu mai spun nimic, de la o vreme. Totul se va transforma când ne apropiem din nou de noi alegeri. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus