Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
1°C

Sibienii castiga cel mai bine in Regiunea Centru

 Sibienii câştigă cel mai bine în Regiunea Centru, cu un câştig salarial mediu brut, în luna august, de 2.424 de lei, la polul opus situându-se judeţul Harghita, cu 1.503 lei, potrivit unui comunicat de presă, transmis marţi, Agerpres, de către Direcţia Regională de Statistică Alba.
Câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, a fost în august de 1.977 de lei, cu 11 lei mai puţin decât în luna anterioară, reprezentând 89,10% din câştigul înregistrat la nivel naţional - 2.219 lei.
Câştigul salarial mediu brut a crescut faţă de luna anterioară în Braşov, cu 20 de lei, şi Covasna, cu 24 de lei, celelalte judeţe înregistrând scăderi salariale. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Harghita, 49 de lei, şi Alba, 45 de lei.
Cea mai mare valoare a câştigului salarial mediu net s-a înregistrat în Sibiu, 1.741 lei, acesta fiind singurul judeţ din regiune care a depăşit media naţională, iar cea mai mică în Harghita - 1.096 lei, reprezentând 68,33% din valoarea salariului naţional. 
Câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din regiune, a fost de 1.431 de lei, cu 8 lei mai mic decât în luna anterioară, reprezentând 89,22% din câştigul obţinut la nivelul întregii ţări, 1.604 lei. 
Indicele câştigului salarial real pentru luna august faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 99,61%.
Faţă de august 2012, câştigul mediu salarial brut a crescut cu 4,94%, iar câştigul salarial mediu nominal net cu 4,08%. 
În altă ordine de idei, cel mai mare număr de şomeri se regăsea în august în judeţ Mureş, 13.047 persoane, reprezentând 22,81% din totalul şomerilor din Regiunea Centru, urmat de Braşov, cu 11.400 persoane, şi Alba, 10.199 persoane. Cei mai puţini şomeri au fost înregistraţi în judeţele Covasna, 6.388 persoane, şi Sibiu, 8.076 persoane.
Numărul total al şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august în Regiunea Centru era de 57.216 persoane, reprezentând 12,90% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel naţional. 
Faţă de iulie, numărul şomerilor a scăzut în aproape toate judeţele regiunii, cel mai mult în judeţele Harghita şi Alba, Mureş fiind singurul judeţ în care numărul şomerilor a crescut, respectiv cu 264 persoane. 
Rata şomajului, calculată ca raport între numărul şomerilor şi populaţia activă civilă (la 1 ianuarie 2013), a fost în luna august de 5,2%, mai ridicată decât cea a întregii ţări, 5,0%. 
Cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în Covasna, 7,1%, iar cea mai mică în Sibiu, 4,4%. 

Comentarii

3 comentarii

... na, nu se poate... iar am depasit jud. stalin

Acum 8 ani

singurul judet din regiune cu media castigului peste cea nationala..., cea mai mica rata a somajului...., nu se poate...iar o sa apara moldoveanul din orasul stalin sa ne explice ce bine e in iasov
Raspunde

@1

Acum 8 ani

acum eu nu iti explic ca la prosti e bine sau sa tipi sau sa ii lasi in pace.. Cum e cu listarea lui Romagaz de azi ..ai auzit ceva.. ba voi sunteti asa de prosti de si cand va***unul in dos nu va da tio seama
Raspunde

@1

Acum 8 ani

A fost prompt fra... la 15 minute... a si venit!:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus