Joi,
05.08.2021
Cer Senin
Acum
16°C

Orchestra Simfonica de Tineret a Landului Saar pe scena Salii Thalia

Filarmonica de Stat Sibiu va fi gazda unui eveniment de excepţie, luni, 28 octombrie, când pe scena Sălii Thalia vor urca tineri artişti germani aflaţi în turneu în România.

Orchestra Simfonică de Tineret a Landului Saar va prezenta publicului din Sibiu un program ce va cuprinde compoziţii semnate de P.I. Ceaikovski, B. Bartók, C. Saint-Saëns şi J. Brahms. Alături de orchestră vor urca pe scenă violonista Julia Pfister şi dirijorul Alexander Mayer, director muzical al Ansamblului Simfonic din Neuchâtel şi al Orchestrei Sinfonietta din Lausanne.

Orchestra Simfonică de Tineret a Landului Saar este rezultatul unui proiect cultural demarat de Consiliul Landului Saar şi ocupă un loc important în mediile muzicale din Germania, începând cu anul 1982. Tineri muzicieni între 14 şi 20 ani, selectaţi în urma unor audiţii muzicale, participă la proiecte artistice care presupun sesiuni de repetiţii şi concerte timp de mai multe săptămâni, în vacanţele de primăvară şi de toamnă.

“După o perioadă de lucru pe secţiuni, unde muzicienii beneficiază de indrumarea unor profesori experimentaţi, toţi muzcienii se reunesc timp de o săptămână pentru a face repetiţii intensive. Artişti germani şi din alte ţări sunt invitaţi să dirijeze orchestra. Putem spune aşadar că pe scenă se reunesc nu numai tinere talente dar şi dirijori de orchestră experimentaţi. Cei 120 de membrii ai orchestrei sunt studenţi în muzică, muzicieni în orchestre profesitoniste şi asistenţi sau profesori în şcoli superioare de muzică. Orchestra acompaniază cu regularitate solişti celebri iar repertoriul este variat şi aparţine tuturor perioadelor musicale”, spun reprezentanţii Filarmonicii Sibiu.

Concertul de la Sibiu face parte dintr-un şir de concerte pe care orchestra le va susţine în România şi va avea loc la Sala Thalia, luni, 28 octombrie, de la ora 19:00. Biletele se găsesc la Sala Thalia, de luni până joi între orele 12:00-1:006, şi în seara concertului la intrare. De-a lungul anilor, ansamblul a efectuat mai multe turnee de concerte în străinătate, în ţări ca Olanda, Belgia, Italia, Anglia, Franţa, Chile, Rusia şi Canada.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

Aha

Acum 7 ani

\"între orele 12:00-1:006\"
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Concertul nu este unul de excepție, orchestra este una de copii, este oarecum straniu să ceri bilete la intrare, asta ar putea fi un soi de schimb cultural, dar ce să trimitem noi la schimb, consiliul județean nu are în proiect sponsorizarea vreunei activități culturale pentru tineri. Din câte știu eu.
Raspunde

gimmy

Acum 7 ani

e multi cei 120 de membrii ai orchestrei profesitoniste, nu-ti bate joc:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus