Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
26°C

Proiectul "Obiect si poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA" a ajuns la final

În 1 noiembrie, de la ora 13:00, în sala de expoziţii a Casei Artelor, se va desfăşura etapa finală a proiectului educaţional ” Obiect şi poveste. Teatru de umbre la Muzeul ASTRA”, inclus în Agenda Culturală 2013, Sibiu SMART.

În cadrul acestui proiect, în cursul anului 2013, sub îndrumarea reprezentanţilor Muzeului ASTRA şi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULB Sibiu, două grupe de elevi ai liceului Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” şi ai Şcolii Gimnaziale Cristian, coordonaţi de profesorii lor, au creat două spectacole de teatru de umbre: ”Povestea morii” şi ”Greucenu”. Cele două reprezentaţii s-au desfăşurat pe 18 mai 2013, în cadrul Nopţii Europene a Muzeelor şi pe 14 iunie în cadrul expoziţiei ”A ctitori A zidi...A deveni”.

„Lansarea publicaţiei şi a DVD-ului ce poartă titlul proiectului, reprezintă etapa finală a unui demers care a avut drept scop valorificarea patrimoniului material şi imaterial al Muzeului ASTRA, printr-un program de educaţie muzeală menit să dezvăluie tinerei generaţii tezaurul civilizaţiei şi spiritualităţii tradiţionale”, spun organizatorii.

Publicaţia prezintă etapele desfăşurării proiectului de la crearea siluetelor, la mânuirea acestora şi exersarea interpretării rolurilor, în cadrul repetiţiilor organizate în cabinetul de pedagogie muzeală, şi până la prezentarea spectacolelor în faţa publicului.

„Muzeul ASTRA dezvoltă de mai mulţi ani, un program activ şi variat de pedagogie muzeală. Prin intermediul acestui program, muzeul valorifică şi promovează în rândul tinerilor de toate vârstele cultura tradiţională românească. La baza programului se află patrimoniul material şi imaterial al muzeului compus din peste 400 de construcţii autentice transferate şi reconstruite în expoziţia în aer liber din Dumbrava Sibiului, zeci de mii de obiecte etnografice conservate în colecţii şi un program naţional de conservare şi promovare a tradiţiilor populare moştenite din generaţie în generaţie”, a declarat Valeriu Olaru, director general al C.N.M. ASTRA.

La lansare vor participa directorul general al C.N.M. ASTRA, Valeriu Olaru, coordonatorul proiectului, Raluca Andrei, directorul Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULB, Ion M. Tomuş, lect. Adriana Bârză şi un reprezentat al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus