Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Inca un dosar penal pentru blocarea circulatiei in Sibiu cu lucrari la drumuri

Polițiștii sibieni au anunțat astăzi că șeful unei echipe de lucru este cercetat penal pentru că a blocat ciculația pe strada Șerbota din Sibiu. În ultimele două săptămâni numărul persoanelor cercetate penal pentru astfel de încălcări ale legii a crescut semnificativ, la doar câteva zile după ce primarul Klaus Johannis a solicitat poliției o mai mare atenție.

”În data de 28 octombrie, în cadrul activităților de evaluare a lucrărilor din partea carosabilă, politiști din cadrul Biroului Rutier au verificat lucrarea de reabilitare de pe strada Șerbota. În urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că traficul pe strada Șerbota de la intersecția cu strada Urlea și până la intersecția cu strada Podragu era blocat prin amplasarea unei benzi și prin realizarea de șanțuri pe toată lățimea străzii, fiind imposibilă circulația pietonilor și a autovehiculelor”, a transmis în această dimineață inspector principal Anca Bloanca.

În urma cercetărilor șefului echipei de lucru, un bărbat ân vârstă de 47 de ani din Sibiu, este cercetat penal. ”Șeful echipei de lucru a fost identificat, în persoana numitului S. V., în vârsta de 47 ani, domiciliat în municipiul Sibiu. Acesta este cercetat penal pentru blocarea cu intenție a drumului public aducându-se atingere dreptului la liberă circulație a participanților la trafic, faptă prevazută și pedepsită de art. 92 alin.4 din OUG 195/ 2002R. Antreprenorul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 8 alin.1 si 3 din HG 1391 / 2006. Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Biroului Rutier Sibiu”, au mai spus reprezentanții IPJ Sibiu.

Acesta este doar unul dintr-o serie de dosare penale deschise în ultimele zile de polițiștii sibieni pentru blocarea cu intenție a drumurilor publice din cauza unor lucrări. Spre exemplu, în urmă cu doar cinci zile, un alt șef de șantier s-a ales cu doar penal pentru o fată similară. Acesta este angajat al  SC Elis Pavaje SRL și lucra pe strada Vasile Milea. "În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pe strada Vasile Milea, la intersecţia cu Calea Dumbrăvii, traficul era blocat prin depozitarea unei grămezi de pământ, fiind imposibilă circulaţia pietonilor şi a autovehiculelor", a precizat IPJ Sibiu.

Coincidență sau nu, primarul Klaus Johannis a cerut public Poliţiei şi inspectorilor din Primărie să verifice modul în care sunt semnalizate toate săpăturile începute pe străzile oraşului, după ce un şofer a căzut cu maşina într-o groapă nesemnalizată de pe strada Malului. "Prima mea întrebare a fost, când am aflat de acest incident, dacă este o lucrare de-a noastră sau lucrarea unei firme private şi răspunsul este clar:lucrarea este a unei firme private care e ocupă de gaz. A avut aviz de sapatura. Cel care sapă este obligat, şi prin legislatie şi prin regulamnetul nostru, să semnalizeze , sa presemnalizeze. Este amenda prevăzută foarte clară", a declarat Klaus Johannis, în data de 17 octombrie. "Treaba noastra este sa dam avizul sau nu. Fiind o lucrare de cuplare la reteau de gaz de medie presiune, noi dăm aceste avize pentru ca vrem să intre în funcţiune noile reţele. Practic, la fata locului, raspund cei care sapă”, a mai spus primarul Sibiului.

Citiți aici despre procesele primăriei Sibiu din cauza pagubelor produse șoferilor de starea drumurilor

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Scuipatul lui Procust

Acum 9 ani

Brandul Ioneda defineste spiritul si trupul sibieniloir. Putina lume cunoaste istoria. La inceputul anului 1977 a fost primavara. Intr-o zi de miercuri doi tineri blajini au conceput din ideile lor intrinseci transmise pe linie de unchi o idee. A fost de-ajuns un suflu de aur pentru ca peste ani si ani, acea carne dospita sa se transforme in ceea ce azi de la mic la mare numim...IONEDA...cel mai bun raport calitate pret. Cu drag, Gelu si Patrick
Raspunde

Procuste

Acum 9 ani

Asta e literatură avangardistă suprarealistă sau reclamă? Oricum haioase nick-urile alea. Mai bagă...
Raspunde

pcr

Acum 9 ani

da pe dobitocii care au sapat un sant pe calea dumbravii in zona its siret nu-i vede nimeni de 2 luni nu mai termina.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

ieri era unul de la firma EMCO care blocase traficul pe strada Dragalina si mai si dirija circulatia...cat e de simplu sa te faci stapan pe o strada!
Raspunde

babu`

Acum 9 ani

Numai ca poza e de pe str.Maramuresului nr.7 !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus