Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Zece strazi si un viaduct din Sibiu, licitate pentru reabilitare. Deocamdata nu e nevoie de imprumut

În perioada imediat următoare vor fi încheiate licitațiile pentru angajarea de constructori care să reabiliteze zece străzi din Sibiu, alături de viaductul din Vasile Aaron, se arată într-o sinteză a administrației locale. Fondurile necesare acestor lucrări (estimate la peste 20 de milioane de lei, fără TVA) provin din bugetul local, fără să fie nevoie, deocamdată, de un nou împrumut destinat modernizării infrastructurii rutiere.
Cele zece străzi licitate sunt împărțite în trei pachete scoase la licitație, iar lucrările sunt programate să înceapă anul viitor. Poplăcii - Centru – Guşteriţa (ce include Piaţa Tălmaciu și străzile Tribunei, Revoluţiei, Arhivelor, D.D.Roşca) are o valoare estimată la 7.755.701 lei, fără TVA. Pachetul de străzi din zona Turnişor – Piaţa Cluj – Ţiglari (cu străzile Arad, Kiev și Deva) are o valoare estimată la 4.590.032 lei, fără TVA, iar pentru străzile Abrud  și Bagdasar, valoarea lucrărilor este estimată la 3.575.629 lei, fără TVA.
Pentru viaductul din Vasile Aaron, lucrările sunt estimate la 4.369.710 lei, iar licitația va fi lansată în zilele imediat următoare. Celelalte trei licitații au termen de depunere a ofertelor în primele zile ale lunii noiembrie.

Sursa de finanțare a lucrărilor scoase la licitație este bugetul local al Sibiului. Despre un viitor împrumut de la BERD, pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere, primarul Klaus Johannis spune că se va discuta după ce vor fi finalizate tragerile din actualul împrumut de 11,5 milioane de euro, contractat în urmă cu aproximativ trei ani.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

platitor

Acum 8 ani

nu imi vine s-a cred ce a putut face johannis in 13 ani de primar ,cind ma gindesc in ce hal a preluat sibiul in 2000 ,felicitari johannis ai facut din sibiu o oglida a ce se poate face daca ai o viziune ,esti copiat la indigo de celebrele orase ,am fost si la un moment dat am crezut ca ma aflu la sibiu ,nu le mai dau numele ca li se umfla pipota si da pe dinafara inca o data felicitari si celor care au avut minte luminata in 2000 si teau votat masiv ,adevarati cetateni responsabili cu viitoru lor
Raspunde

zau?

Acum 8 ani

Ba, vei fi tu platitor, da\' nu mai bea rachiu de dimineata, ca uite ce patesti, vorbesti prostii si le-ai scris si agramat! Pai daca astuia i-au trebuit 13 ani ca sa faca niste chestii normale dar neterminate, ca 60 % din strazile Sibiului sunt inca de pamant, inseamna ca trebuie sa se mai reincarneze de trei ori ca sa aiba timp sa finalizeze modernizarea unui amarat de oras de dimensiune mica spre medie!
Raspunde

ana

Acum 8 ani

Pt zau- ce ai facut in 13 ani ? pt tine nu pentru o comunitate. sa-ti fie rusine, asa ca de sfarsit de saptamana
Raspunde

@ ana

Acum 8 ani

Ana are mere... si caca la creier! Pai ai impresia ca asta \"a facut pentru comunitate\" pe banii lui, adusi de acasa? A facut din bani publici si s-a imbogatit din fotoliul de primar, ca din salariul de profesor nu putea sa-si cumpere 8 case in zece vieti!!!!
Raspunde

@zau

Acum 8 ani

mergi ba la munca... lasa comentariile.
Raspunde

@ 5

Acum 8 ani

De la munca scriu si nu-mi bagi tu pumnul in gura fascistule!
Raspunde

LOCATARII

Acum 8 ani

DOMNULE PRIMAR CARTIERUL BROSCĂRIE(POARTĂ DE INTRARE ÎN SIBIU)AI CĂRUI LOCATARI SUNT ȘI EI CONTRIBUABILI AI PRIMĂRIEI CÂND V-A INTRA ÎN MODERNIZĂRI(TROTUARE,ZONE VERZI,PARCĂRI,ILUMINAT,STAȚII AUTOBUZE,CONDUCTE DE GAZ,APĂ,CANALIZARE,TROTUARE DIN VASILE AARON,PLATFORMĂ GUNOI,ETC)??????????? AȘTEPTĂM UN RĂSPUNS OFICIAL DIN PARTEA PRIMĂRIEI.
Raspunde

x

Acum 8 ani

si cam unde l asteptati? si cand?
Raspunde

@4

Acum 8 ani

Mentalitate de Ana Pauker...
Raspunde

danny

Acum 8 ani

aveți nevoie de un împrumut de e-mail-ne acum dannynino2012@gmail.com
Raspunde

@TS

Acum 7 ani

Echipa TS, vă rugăm din nou să faceți curățenie cu spam-urile nesimțiților care consideră că activitatea de promovare și reclamele sunt gratuite. Aceste intoxicări ar trebui să înceteze. Stimați \'patroni\' de afaceri dubioase, vă rugăm să nu ne mai intoxicați cu aberațiile voastre. Ne insultați inteligența. Nici nătângu\' nu cred că apelează la serviciile voastre de doi bani !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus